10 feiten Azure Hyperscale platform voor SAP
10 feiten Azure Hyperscale platform voor SAP
08 juli 2019 

10 feiten Azure Hyperscale platform voor SAP

SAP on Azure

Onderstaand 10 feiten die gelden voor de hyperscaler Microsoft Azure – de perfecte omgeving voor uw SAP en non-SAP workload.

# 1 Azure heeft meer globale regio’s dan enige andere cloud provider

In meer dan 54 regio’s en 140 landen staat de Microsoft Azure Cloud platform  altijd dicht bij de gebruiker en levert datacenter diensten over de hele wereld. Een regio is een reeks datacenters die worden geïmplementeerd binnen een latency-defined perimeter en verbonden door een speciaal regionaal netwerk met lage latency.  Meer details over

Microsoft Azure Regions

Microsoft Azure Regions

Bron: Microsoft Azure Regions

# 2 Azure is hybride

Azure biedt overal hybride consistentie: bij de ontwikkeling van toepassingen, beheer, beveiliging, identiteitsbeheer en op het gehele gegevensplatform. De echte hybride functies van Azure bieden u de flexibiliteit om op uw voorwaarden naar de cloud te gaan. True Hybrid gaat niet alleen over infrastructuur en connectiviteit, maar ook over consistentie in identiteit, beheer, gegevens en ontwikkeling, of het nu on-premise is of in de cloud. Daarnaast heeft Microsoft een breed scala aan cloud- en lokale technologieën ontwikkeld die samenwerken in verschillende hybride omgevingen.

Microsoft Azure Hybrid Model

Microsoft Azure Hybrid Model

Voorbeelden van consistente uitvoering om u te helpen deze hybride omgeving gemakkelijker te beheren:

  • Active Directory breidt zich uit naar single sign-on voor gebruikers en beschermt de toegang tot gegevens via de cloud en lokale applicaties.
  • Azure beheer- en beveiligingsservices bieden zichtbaarheid en controle over uw cloud- en lokale infrastructuur met vereenvoudigde bewerkingen en beveiliging.
  • Zowel SQL Server als Azure SQL Database gebruiken nu een gemeenschappelijke T-SQL-querytaal. Dat betekent dat u naadloos gegevens kunt verspreiden tussen lokale sites en de cloud.
  • Azure Stack-services worden aangeboden in lokale datacenters. Dat betekent dat u één set API’s en hulpprogramma’s kunt gebruiken om overal toepassingen te implementeren. Dit geeft uw ontwikkelaars een gemeenschappelijke aanpak voor het maken van applicaties en de flexibiliteit om te kiezen waar ze worden uitgevoerd.

# 3 SAP gecertificeerd met Industry Compliance

Naast pure functionaliteit, schaalbaarheid en gereedheid voor SAP-toepassingen biedt het Microsoft Azure-platform met zijn Trust Center compliance via een schat aan certificaten en audits. De producten zijn klaar voor bijna elke branche-eis en uitgebreide rapporten en certificaten kunnen beschikbaar worden gesteld. Microsoft biedt goedgekeurde oplossingen van BAFIN speciaal voor de financiële en verzekeringssector. Zo kunnen bijvoorbeeld gegevens volgens § 201 StGB of financiële gegevens ook worden opgeslagen op Azure. Microsoft heeft uitgebreide gegevensbeschermings- en privacy-ervaring en voldoet aan de naleving van het EU-VS-privacyschild en de EU-standaard contractbepalingen.

# 4 Azure kan ook Bare Metal gebruiken voor HANA

Naast VM’s voor het implementeren en uitvoeren van SAP HANA, biedt Azure u de mogelijkheid om SAP HANA op Bare Metals Servers uit te voeren en te implementeren. De oplossing “SAP HANA in Azure (grote exemplaren)” is afhankelijk van niet-toegewezen host- of bare-metal-hardware die aan u is toegewezen. De server hardware is ingebed in grotere stacks die infrastructuur voor netwerken, computers/servers en opslag bevatten. Ook deze oplossing is gecertificeerd voor HANA Tailored Data Center Integration. Voor SAP HANA in Azure zijn verschillende server-SKU’s of -formaten beschikbaar.

SAP Azure Large Configurations

SAP Azure Large Configurations

# 5 Eenvoudige integratie van SAP en Microsoft-producten

Sinds SAP het SAP Cloud Platform (SCP) op Azure Cloud Foundry heeft ontwikkeld, is de integratiestrategie van SAP en Microsoft duidelijk. Microsoft Azure biedt een schat aan oplossingen – van het Office365-gebied tot PowerBI die SAP HANA ondersteunen als een database. SAP- en Microsoft-producten werken steeds beter samen en beide fabrikanten gebruiken open interfaces en standaarden voor gegevensuitwisseling, bijvoorbeeld OData. Dit resulteert in aanzienlijke voordelen in het gebruik van beide werelden en een best-of-strategy. Door b.v. integratie met Office365, innovatieve oplossingen voor AI en Industry 4.0, biedt Microsoft een voordeel van planningsbeveiliging en risicominimalisatie en minimaliseert compatibiliteitsproblemen.

SAP Azure Microsoft Colloboration Services

SAP Azure Microsoft Collaboration Services

# 6 Microsoft Azure ondersteunt Open Source!

Sinds Microsoft in 2018 het toonaangevende ontwikkelplatform GitHub heeft gekocht, is het duidelijk dat Microsoft ook de bron wil en kan openen. De Azure Cloud-catalogus bevat verschillende open-source services die actief worden ondersteund en aangeboden door Microsoft. Azure is geen gesloten winkel, maar zeer geïnteresseerd in het ondersteunen en uitbreiden van de open-source community. Voor klanten resulteert dit in aanzienlijke voordelen bij de noodzakelijke investeringen in het Azure-platform. Ontwikkelaars kunnen hun vertrouwde ontwikkelomgeving in Azure gebruiken, zoals Node.js, PHP, Phyton en Java. Container technologieën, zoals Docker of Kubernetes, ondersteunen DevOps.

Microsoft Azure Open Cloud Suppliers

# 7 SAP Cloud-producten worden uitgevoerd op Azure

SAP haar eigen Cloud producten worden uitgevoerd op Azure en bieden een bestaand use-case, waarmee wordt aangetoond dat zelfs kritieke gegevens zoals persoonlijke informatie op Azure vertrouwd zijn. Dit geldt onder andere voor SAP Successfactors, SAP Ariba en SAP Concur.

SAP ECO Applications on Azure

SAP ECO Applications on Azure

# 8 Bijna 100% beschikbaarheid

Azure’s combinatie van meerdere beschikbaarheidszones garandeert bijna 100% uptime. Replicatie van SAP HANA bereikt gegevens- en servicebeschikbaarheid van 99,99%. Door back-ups naar andere regio’s te verplaatsen, kunnen zelfs geo-redundante rampscenario’s met Hot/Cold Stand -by worden gerealiseerd.

Azure-SLA-Definition

Azure-SLA-Definition

# 9 Azure kan binnen een Private omgeving!

Door vertrouwelijke verbindingen tot stand te brengen tussen Azure-datacenters en de infrastructuren op uw site of andere gecombineerde omgevingen, zorgt Azure ExpressRoute ervoor dat het geen verbinding maakt via het openbare internet, waardoor het betrouwbaarder en sneller wordt. Als u ExpressRoute-verbindingen gebruikt om gegevens over te zetten tussen Azure en lokale systemen, kan dit bovendien enorme kostenbesparingen opleveren. Verbindingen met Azure kunnen via ExpressRoute worden gemaakt op een ExpressRoute (Exchange-provider) locatie of rechtstreeks via uw netwerkprovider die is voorzien van WAN (bijv. Een MPLS VPN).

ExpressRoute Peerings en Microsoft Cloud Services

  • Speciale Private Connection via MPLS is voor meerdere Cloud Services;
  • Voor verschillende providers mogelijk;
  • Company MPLS-kant is extra noodzakelijk;
  • Bandbreedte van maximaal 10 GB MS;
  • Azure heeft bestaande Peerings met providers.
Microsoft Azure Private Cloud construction

Microsoft Azure Private Cloud construction

# 10 Pay as you Go

Het unieke voordeel van de cloud is dat uw alleen betaalt voor wat uw verbruikt. Daarom is het zinvol om het omslagstelsel ook op SAP-systemen toe te passen. Hierbij kan men bijvoorbeeld een sandbox of development- en testsystemen automatisch uitzetten buiten kantooruren en u betaalt vervolgens niets voor uw computer power. De dimensionering van HANA-systemen kan door dit concept exact aan de huidige behoeften worden aangepast en u hoeft in de toekomst geen investeringen te doen in systemen die grotendeels niet worden gebuikt. Natuurlijk kunt naar behoefte opschalen. Dit concept is ook van toepassing op Microsoft-licenties met het nieuwe Microsoft CSP-partnermodel (Cloud Solution Provider), zoals Office 365. Op basis van seizoensgebonden piekbelastingen in het personeelsbestand (freelancers en contractmedewerkers) kunt u zich op flexibele licenties aan- en afmelden, afhankelijk van het gebruik.

# 11 ROI al na 9 maanden

Een ROI al na 9 maanden? We vertellen u graag hoe u dit kunnen realiseren.

Over de schrijver
Sinds 1983 actief in de wereld van IT en Enterprise Management Applicaties. Mijn missie is nu om bedrijven te informeren over de mogelijkheden van het verder digitaliseren van hun business activiteiten om succesvol te blijven. Inzet van SAP Cloud oplossingen zorgt voor een platform dat eenvoudig meegroeit met de eisen en wensen van de organisatie

Business transformatie naar 

SAP S/4HANA Cloud

Scheer onderhoudt de kennisbank om de laatste details omtrent RISE with SAP en SAPS/4HANA te delen.