IDC Cloud ERP Leveranciersoverzicht 2017 | SAP Cloud ERP als leader
arrow_drop_up arrow_drop_down
30 november 2017 

CLOUD ERP Leveranciersoverzicht 2017

IDC CLOUD ERP Leveranciersoverzicht 2017

Via deze update delen wij graag het bericht van IDC  “Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Midmarket ERP Applications 2017 Vendor Assessment (Doc # US42216017)

Digitale Transformatie door de inzet van Cloud ERP

Bedrijven ontkomen er niet aan om deel te nemen aan de digitale economie.  Bedrijven dienen snel te worden gevormd tot een digitaal platform waarmee op alle fronten kan worden gecommuniceerd en kan worden samengewerkt.  Deze ontwikkeling vraagt veel van de kernsystemen die binnen bedrijven in de vorm van ERP aanwezig zijn. Innovaties dienen snel te kunnen worden doorgevoerd om de digitale strijd te kunnen overleven. Dit vraagt om een heroverweging van de technologiestrategie van bedrijven richting de inzet van Software-as-a-Service en Cloud ERP/CRM toepassingen,

Cloud ERP komt met meer functionaliteit

Het grote verschil tussen reeds in gebruik zijnde ERP systemen en de huidige Cloud ERP versies heeft te maken met de volgende zaken:

 • Ondersteuning van processen sterk vereenvoudigd en volledig geintegreerd. Daar waar nu nog verschillende modules worden ingezet (denk aan CRM, ERP, SCM, FIN), is binnen de Cloud versie alles volledig geïntegreerd, zodat er echt 1 versie van de waarheid binnen het bedrijf bestaat;
 • Meer intelligentie door breder en dieper inzicht, analyse en rapportagemogelijkheden;
 • Bredere inzet van de bedrijfsdata door Mobiele toepassingen en verdere vorm van integratie;
 • Cognitieve aspecten zoals machine learning, deep-learning, natuurlijke taalverwerking en geavanceerde analyses bovenop grote samengestelde en geïntegreerde gegevenssets en in veel gevallen met behulp van een ondersteunende UI om inzichten te vinden en te ontdekken;

SAP Cloud ERP gepositioneerd in het Leaders Quadrant

SAP is in dit onderzoek gepositioneerd met twee Cloud applicaties om de digitale innovatie op het gebied van ERP in te kunnen vullen:

SAP Public Cloud ERP Portfolio

Technologisch gezien zijn beide applicaties nagenoeg identiek:

 • Gebruik van In-memory database
 • SAP Fiori UI
 • Sterke analyse en rapportage mogelijkheden voor het inrichten van een Digital Board Room
 • Naadloze integratie met het SAP ECO Systeem voor het inzetten van specifieke functionaliteit, zoals Ariba, Concur, Fieldglass, Hybris, SAP Cloud Platform.

De keuze voor SAP Business ByDesign of S/4HANA Cloud heeft vooral te maken met de functionaliteit binnen de Cloud ERP versie versus de benodigde integratie(s) die noodzakelijk zijn voor jouw organisatie. Denk aan Machine Learning, Internet of Things, Blockchain, maar ook de ondersteuning van complexe multi-national en multi-entity bedrijfsomgevingen.

Het volledige Rapport

Download het rapport “IDC MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Midmarket ERP Applications 2017 Vendor Assessment” om het volledige verhaal rondom de positionering te krijgen.

Krijg meer inzicht in de verschillen tussen SAP Cloud ERP versies

Een serie van 3 webinars geeft Scheer Nederland antwoord op de vraag waarom steeds meer bedrijven van de On-Premise versie van SAP ERP overstappen naar een Cloud ERP versie

 1. Donderdag 14 dec 2017 Overstappen naar SAP Business ByDesign
 2. Donderdag 25 jan 2018  Overstappen naar SAP S/4HANA Cloud
 3. Donderdag 15 mrt 2018  Overstappen naar SAP Cloud ERP: verschillen tussen SAP Business ByDesign en SAP S/4HANA Cloud

Alle webinars zijn gepland om 15:00 uur en duren 1 uur.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze SAP Cloud ERP applicaties, volg dan deze webinar(s).

Reserveer nu je plek voor deze webinars.

 

Over de schrijver
Ferry vervult de rol van strategisch adviseur op het gebied van digitaliseren en verbeteren van de bedrijfsvoering met SAP-oplossingen. Met name door zijn projectaanpak, het uitwerken van de juiste scoping en het ondersteunen van het veranderingstraject, zorgt hij ervoor dat projecten succesvol zijn.

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.