Scheer Gmbh start met vestiging in Nederland
Computable - Scheer Gmbh start met vestiging in Nederland
24 augustus 2012 

Computable - Scheer Gmbh start met vestiging in Nederland

SAP en BPM-expert Scheer Nederland opent vestiging in Nederland
Vianen, 23 augustus 2012

SAP en BPM-expert Scheer Nederland, onderdeel van de Scheer Group, opent een vestiging in Nederland. Vanuit het nieuwe kantoor in Vianen biedt een groep van circa vijftien SAP en Business Process Management-consultants (BPM) een breed dienstenpakket op het gebied van onder meer SAP implementaties en business transformaties, business architectuur, BPM en mobiliteitsoplossingen. Scheer Nederland wordt in Nederland geleid door Ferry Bogaards en Diederik van Duuren, die samen veertig jaar ervaring hebben opgedaan als consultant in de SAP en BPM-wereld.

Scheer Nederland is een consultancy organisatie die processen en procesverbeteringen vanuit het bedrijfsmodel van de klant centraal stelt. Volgens de organisatie is de P van Proces de zesde P in de marketingmix van Prijs, Product, Plaats, Promotie en People. Met deze sterke focus op processen onderscheidt Scheer Management zich van andere consultancy organisaties.

De unieke Fit & Design benadering voor SAP implementaties van Scheer Management speelt een centrale rol in de SAP diensten van het bedrijf. Deze aanpak zorgt ervoor dat de standaardprocessen direct op basis van best practices zijn in te richten. Daardoor blijft er meer tijd over voor het ontwerpen van de processen die karakteristiek en onderscheidend zijn voor het bedrijfsmodel van een bepaalde onderneming.

Verder biedt Scheer  ruime expertise in BPM-trajecten, waaronder vloeiende integratie van processen en systemen, zoals SF.com met SAP of mobiele apps met SAP. Daarnaast zijn de SAP en BPM-experts van het bedrijf in te zetten voor het opzetten van business architecturen en het ontwikkelen van mobiele apps. Ze maken hierbij onder andere gebruik van de BPM-tool “Scheer Process Tailor”, een door Scheer Management ontwikkelde innovatieve cloud-oplossing voor ontwerp, beheer en optimalisatie van processen.

Scheer Nederland B.V. is opgericht in het kader van een verdere internationalisering van de Scheer Group, die onlangs zijn activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland sterk heeft uitbreidt.

Over Scheer GmbH

De naam Scheer staat al meer dan 25 jaar voor het managen van bedrijfsprocessen. Dat is de kerncompetentie van Scheer: het bedrijf is expert in het geven van hoogwaardige adviezen en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op het gebied van Business Process Management- en SAP oplossingen.

Scheer Gmbh begeleidt ondernemingen bij de transformatie van de volledige waardeketen naar een duurzame proces- en klantgeoriënteerde organisatie. Om de ondernemingsstrategie van klanten operationeel te kunnen omzetten, richten de specialisten bedrijfs-, proces- en IT-modellen consequent in op de klant en op de marktsituaties. Het zwaartepunt van onze branchekennis ligt in de voedingsmiddelenindustrie, handel, productiebedrijven, consumentengoederen, utilities en financiële diensten.

Oprichter en naamgever Prof. Dr. Dr. h. c. mult. August-Wilhelm Scheer is nog steeds actief binnen de Scheer Group.

Over de schrijver
Ferry vervult de rol van strategisch adviseur op het gebied van digitaliseren en verbeteren van de bedrijfsvoering met SAP Public Cloud oplossingen. Ferry heeft een ruime ervaring opgebouwd om voor bedrijven een roadmap uit te werken voor de inzet van en de transitie naar SAP S/4HANA. Met name door zijn inzicht, het uitwerken van de juiste scoping en het ondersteunen van het veranderingstraject, zorgt hij voor een succesvolle inzet van SAP Public Cloud met SAP S/4HANA.

Business transformatie naar 

SAP S/4HANA Cloud

Scheer onderhoudt de kennisbank om de laatste details omtrent RISE with SAP en SAPS/4HANA te delen.