Page content

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Inzetten van de nieuwe generatie van Intelligente ERP

Waarom steeds meer bedrijven van SAP ERP  overstappen naar SAP Cloud ERP
Scheer Nederland richt zich specifiek op de volgende generatie van ERP in de Cloud en ondersteunt bedrijven met het opzetten en uitvoeren van een SAP Cloud roadmap om vervolgens stap voor stap deze transitie naar de Cloud in te vullen.

Waarom stappen bedrijven over naar SAP ERP Cloud?

Voor bedrijven is het overstappen naar Cloud ERP een strategische beslissing. Daarbij komt tevens de vraag Welke SAP Cloud ERP-applicatie het beste ingezet kan worden naar voren.
Voor middelgrote en grote organisaties is SAP Business ByDesign en S/4HANA Cloud  een optie. Een belangrijke redenen om voor Cloud ERP te kiezen is de eenvoud van Software As a Service (SaaS). Hiermee wordt een omgeving gerealiseerd, waarbij naast de software tevens het platform als de infrastructuur wordt geregeld.

Uit de verschillende onderzoeken die omtrent het overstappen naar Cloud ERP zijn gedaan en vanuit gesprekken met onze klanten, kan de volgende top-3 van hoofdredenen worden opgesteld:

  1. Bijhouden van innovaties en verdere digitalisatie van processen
  2. De digitalisatie van processen en het bijhouden van innovaties
  3. Het doorvoeren van digitale innovaties binnen processen

Kortom – de marktomstandigheden schreeuwen om een omgeving waarbij digitalisatie en innovaties centraal komen te staan. Deze innovaties dienen dan wel gerealiseerd te kunnen worden, zonder complexe IT-projecten die maanden of jaren gaan duren.

Wanneer gekeken wordt naar de zogenaamde Total Cost of Ownership van huidige On-Premise ERP-omgevingen, concluderen wij het volgende:

  • Hoge onderhoudskosten zonder dat er nieuwe innovatieve functionaliteit wordt toegevoegd;
  • Beschikbare ERP-updates worden veelvuldig, vanwege de complexiteit en de bijbehorende kosten, uitgesteld;
  • Gebruiksvriendelijkheid van de huidige ERP-versies laat veel te wensen over: veel stappen en niet gebruikersvriendelijk. Dit heeft een negatieve impact op de productiviteit van medewerkers;
  • Huidige rapportage en analysemogelijkheden zijn beperkt. Excel wint het eenvoudig, waardoor een woud van Excel Sheets voor beslissingen wordt ingezet. Op deze wijze is er niet meer één versie van de waarheid aanwezig.
    background: rgba(255, 255, 255, 0.73);