Page content

Wat zijn directe voordelen van Cloud ERP?

Wat zijn directe voordelen van Cloud ERP?

Wat zijn directe voordelen van Cloud ERP?

Vanuit een IT-perspectief wordt het voor bedrijven dus eenvoudig om de ERP-functionaliteit beschikbaar te maken via de Cloud. Het enige dat feitelijk geregeld dient te worden is een juiste internetverbinding. Tevens heeft SAP Cloud het voordeel dat het via Mobiele apparaten en zelfs via specifieke Apps gebruikt kan worden.

Cloud ERP kent korte Implementatietrajecten

Cloud ERP kan eenvoudig korte termijn worden geïmplementeerd. De verschillende acceleratoren zorgen voor een effectieve aanpak. De volgende acceleratoren worden door Scheer ingezet bij implementatieprojecten:

  • Scoping
  • Best Practices voor inrichting en afstemming bedrijfsprocessen
  • E-Learning
  • Self Practice Services

Cloud ERP komt met Best Practices

SAP Cloud ERP komt met ruim 30 jaar ervaring met de inrichting en configuratie van Industrie Best Practices. Bedrijven kunnen op basis van deze standaarden hun zogenaamde “Happy Flow” perfect ondersteuning. Maatwerk projecten en toekomstig onderhoud hiervan komt te vervallen.

Cloud ERP zorgt voor Schaalbaarheid

Omdat Cloud ERP tevens voor het platform en de infrastructuur zorgt, kunnen toekomstige veranderingen in het gebruik per direct worden opgevangen. Extra gebruikers op de huidige locatie, maar ook een nieuwe vestiging op een andere locatie of ander land, kan eenvoudig worden geregeld.

Cloud ERP Integreren met andere applicaties

SAP Cloud ERP is gemaakt om te communiceren met andere applicaties. Dit kunnen applicaties zijn vanuit het SAP ECO-systeem, zoals Ariba, Fieldglass, ConCur, Hybris, maar via het SAP Cloud Platform kunnen ook zaken als Internet of Things, Blockchain en andere integraties worden gerealiseerd.

Cloud ERP bevat top Security Levels

SAP zorgt voor het hoogste security niveau dat verwacht mag worden van een wereldwijde SaaS leverancier, zodat bedrijven volledig compliant zijn op dit gebied. Met de inzet van Cloud ERP vervalt tevens een grote zorg omtrent de interne beveiliging en continuïteit met betrekking tot de hardware en de infrastructuur.

Cloud ERP komt met kwartaal  updates en innovaties

SAP heeft sinds 2016 gekozen voor een Cloud First Strategy. Dit impliceert dat de Cloud versies als eerste een update en innovaties zullen krijgen. Voor de Cloud ERP-versies geldt een update en release cyclus van een kwartaal. Voor de On-Premise versie is dit een jaar. Bedrijven hebben hierdoor een volledig voorspelbaar zicht op het tijdstip wanneer nieuwe of aangepaste functionaliteit beschikbaar zal zijn.

    background: rgba(255, 255, 255, 0.73);