SAP Business ByDesign 1811 release update
arrow_drop_up arrow_drop_down

SAP Business ByDesign 1811 release update

SAP Business ByDesign 1811 release update

Scheer is als SAP Recognized Expertise Partner voor SAP Business ByDesign continue bezig om te zien hoe de SAP Cloud ERP producten zich ontwikkelen om vervolgens onze klanten van advies en implementatie ondersteuning te voorzien.  Onderstaand een samenvatting van de highlights van de laatste SAP Business ByDesign 1811 release update, die in november in productie gaat.

Release update binnen SAP Cloud ERP

Goed te weten dat het operationeel maken van de innovaties en verbeteringen die bij een release behoren,  feitelijk een non-event zijn. Er hoeft in ieder geval geen complex IT project voor te worden opgetuigd. De release wordt ruim een maand eerder beschikbaar gesteld op het Quality-System voor het testen en voorbereiden voor de productieomgeving. Organisaties met SAP Cloud zijn dus altijd current – terwijl organisaties met ERP On-Premise gemiddeld 3-5 versies achterliggen – dit komt overeen met een achterstand in jaren.

SAP Business ByDesign is een Cloud ERP Suite-out-of-the box oplossing voor middelgrote bedrijven. Zonder complexiteit of de  inzet van een IT afdeling kunt u  beschikken over een volwaardig integraal ERP systeem, dat ingezet kan worden in één of meerdere landen. Deze Cloud ERP oplossing is sinds 2007 beschikbaar en heeft elk kwartaal een update.

Kenmerken van SAP Business ByDesign – Public Cloud ERP Suite

 • Bewezen Best Practices voor bedrijven voor de complete ondersteuning;
 • Snel configureerbaar, eenvoudig in gebruik en makkelijk uit te breiden;
 • Altijd up-to-date: automatische driemaandelijkse product updates zorgen voor nieuwe functies, waarbij eventuele extensions zonder problemen blijven werken;
 • Moderne HTML-5 interface die zowel op desktops, tablets en mobiele telefoons ingezet kan worden;
 • Built-in rapportage en analyse mogelijkheden met 500 standaardrapporten, tientallen vooraf gebouwde KPI’s, en Microsoft Excel-integratie;
 • Interfaces voor eenvoudige verbindingen met aanvullende oplossingen, zoals SAP Ariba, SAP Concur, SAP Fieldglass, SAP Successfactors;
 • Wereldwijde voetafdruk en schaalbaarheid zodat u mogelijkheden heeft om bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar (nieuwe) internationale markten;
 • Inzetbaar in 143 landen en verkrijgbaar in 12 talen;
 • Zonder beperkingen in te zetten voor 20 tot 10.000 gebruikers.

Verwachte Product Innovaties

SAP heeft voor al haar producten een uitgewerkte Product Roadmap beschikbaar zodat u inzicht heeft in wat er vandaag en de komende 2 jaren verwacht mag worden. De roadmap voor SAP Business ByDesign is te vinden op de roadmap sectie van sap.com

ByDesign 1811 Release

De release die in november 2018 in productie is gegaan, kent onder andere de volgende verbeteringen en/of innovaties:

Financial Management

 • Collectiemanagement laat een meer interactief klantgericht beheer van verschuldigde items toe
 • Revenue accounting Contracts (IFRS 15 / ASC 606) I

Project Management

 • Aanpassen van tijdregistraties aan andere taak

Supply Chain Management

 • Release van deel-hoeveelheden
 • Productieorder alleen vrijgeven indien haalbaar
 • Product telling voor producten zonder voorraad

Customer Relationship Management

 • Verdere uitbreiding functionaliteit rondom Service Orders
 • Product & BuPa Taxability in Vertex/Avalara Integration (US)

Human Resources

 • Versnelde Project Time Approvals voor Manager
 • Time Account Balance Report voor het verwerken van over-uren
 • Payroll Reports Work Center View

Built-in Analytics, Compliance, Cross Topics Localization

 • Verbeterde Monitoring en Personal Dashboards
 • Verbeterde Analyse mogelijkheden voor Business Users
 • Aanvullende mogelijkheden voor Key-Users
 • Verbeterde mogelijkheden voor Cloud Data Sources zodat built-in analytics kan worden ingezet voor deze Cloud Data Sources

SAP Business ByDesign Release highlights 1811

Built-In Analytics – kracht voor dagelijkse ondersteuning

Veel ERP systemen dienen te worden aangevuld met zogenaamde Business Intelligence Software waarbij een extract gemaakt dient te worden die vervolgens gedeeld kan worden met deze BI-applicatie. Vervolgens kunnen analyses en rapporten worden gemaakt. SAP Business ByDesign levert de analytische inhoud als een geïntegreerd onderdeel van de standaardprocessen, out-of-the-box. Als gevolg hiervan krijgt men volledige transparantie over alle aspecten van de bedrijfsprocessen. Deze Built-in Analytics functionaliteit werkt ook met real-time data. Gewoon 1 bron die wordt gebruikt om u van alle inzichten te voorzien.

Wat zijn de aspecten van ingebouwde analyses, die het verschil kunnen maken:

 • Insights met acties
  Slimme gebruikersinterfaces integreren analytische inzichten in de context van uw dagelijkse werk om betere beslissingen te nemen op het juiste moment in de context van uw bedrijfsprocessen.
 • Modelgedreven aanpassingsmogelijkheden
  Binnen SAP Business ByDesign gebruiken klanten een geïntegreerde aanpak om de bedrijfsobjecten en -processen aan te passen en uit te breiden. Elke aanpassing wordt beschikbaar gemaakt voor analytische gegevensbronnen, rapporten en KPI’s.
 • Bedrijfsprocessen volledig transparant door Bult-in Analytics
  Wanneer een bedrijfsproces wordt geconfigureerd, wordt alle gerelateerde analyse-inhoud direct out-of-the-box beschikbaar gesteld. De inzichten zijn gebaseerd op live data en ieder detail kan onmiddellijk kan worden bekeken door naar het onderliggende bedrijfsdocument te navigeren.

Verbeterde Mobiele Apps voor SAP Business ByDesign

De kracht van Mobiele Apps heeft vooral te maken met de snelle inzetbaarheid van deze functionaliteit binnen de organisatie. Apps zijn zonder ingewikkelde processen beschikbaar te maken en de werking is volledig intuïtief. Gebruikers zijn vandaag de dag gewend aan het gebruik van Apps op hun mobiele telefoon of iPad.

SAP ByDesign Mobiele Apps

SAP ByDesign Mobiele Apps

SAP hanteert de volgende filosofie voor de verbeterde versie van de Mobiele Apps:

 • Self-service smartphone-apps zoals Manager Approval App, Time Recording App, Project to Go App zijn beschikbaar voor iOS en Android en zullen worden onderhouden.
 • De bestaande ByDesign-smartphone Apps (Dashboard App, Business in Focus App) die b.v. accounts, activiteiten, uitgaven, rapporten etc. worden vervangen door een nieuwe app.
 • Daarnaast zijn apps zoals Project Cockpit App voor tablets beschikbaar en zullen deze in de toekomst worden onderhouden.

Onderstaand wordt alvast een eerste indruk gegeven hoe de nieuwe Mobiele App er in 1811 uit gaat zien.

 1. Definieer rapport weergaven en key performance indicators (KPI’s) op bijvoorbeeld klant- en team indicatoren op de desktop;
 2. Bekijk deze KPI’s op het home scherm van de smartphone en via de afzonderlijke KPI-app;
 3. Gebruik ieder rapport op de smartphone door het rapport met de bladwijzer op het bureaublad te markeren;
 4. Klant 360-weergave voor de belangrijkste feiten, kerncijfers en rapporten van een account.

Bekijk de video waarin de Release Updates worden toegelicht

ByDesign Finance Update 1811

SAP Business ByDesign IFRS 15 / ASC 606 enhancements – Overview


ByDesign CRM Update 1811


ByDesign Projects Update 1811


ByDesign Supply Chain Management Update 1811


ByDesign Suppliers Relation Management Update 1811


ByDesign HCM Update 1811

ByDesign Built-in Analytics Update 1811


Meer informatie omtrent SAP Business ByDesign

Onderstaand een aantal links die extra informatie geven omtrent SAP Business ByDesign

 

Over de schrijver
Joost is een energieke, resultaat gedreven teamspeler met een passie voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van SAP oplossingen. Het vertalen van klant requirements naar solide werkbare oplossingen is hem op het lijf geschreven. Joost zijn expertise omvat: SAP Business ByDesign, Mobile SAP solutions, Business Process Management, Change Projects, Business Process Integration en het voorzien van de benodigde gebruikerstrainingen. Neem gerust contact op met Joost voor meer informatie.

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.