SAP Business ByDesign 1905 Release Update gericht op Intelligent ERP
arrow_drop_up arrow_drop_down

Update SAP Business ByDesign 1905

SAP Business ByDesign 1905 Release update  is beschikbaar.  SAP Business ByDesign kent een update- en innovatiecyclus van een kwartaal.  Op 8 mei is de tweede versie voor 2019 operationeel gemaakt.

De kracht van SAP Business ByDesign  zit in 5 aspecten:

 1. Intelligent Enterprise
 2. Digital Core
 3. In-Memory Database SAP HANA waardoor altijd een 360º Insight kan worden verkregen
 4. Integrated Suite-out-of-the-box inclusief ready-to-go best practices
 5. Perfect in te zetten als Two-Tier ERP – volledig geïntegreerd met SAP ECC of SAP S/4HANA

Voor 2019 heeft SAP aangekondigd om de applicatie nog verder te versterken op het gebied van efficiency, KPI’s, Analytics en Reporting. De Intelligent Enterprise is erop gericht de organisatie eenvoudig en continue te ondersteunen door middel van inzichten in de voortgang en bijzonderheden. Zie onderstaand de resultaten hiervan binnen de 1905 release van 1905 met betrekking tot de volgende onderwerpen:

 • Business Insights uitgebreid met nieuwe Chart Types
 • Gebruik van Semantic Colors binnen  SAP Business ByDesign Built-in Analytics
 • Eenvoudig gebruiken van Standard KPIs
 • Verbeterde efficiency voor gebruikers
 • Nieuwe mogelijkheden ByDesigns Mobiele App
 • Vergelijkingsrapport voor HR om Employee data binnen SAP Business ByDesign en Success Factors Employee Central

Business Insights uitgebreid met nieuwe Chart Types

De Chart functionaliteit is uitgebreid met nieuwe mogelijkheden:

 • Scatter chart met 1 of 2 Key Figures
 • Bubble Chart met 1 of 2 Key Figures
 • Stacked Bar en Column op basis van percentages


Gebruik van Semantic Colors binnen  SAP Business ByDesign Built-in Analytics

Om rapporten en analyses nog beter te maken, kunnen Semantic Colors worden toegekend aan Key Figures.

Door deze werkwijze kunnen kleuren van de huisstijl (corporate design) worden doorgevoerd binnen de rapporten. Naast kleuren kunnen tevens patronen worden gekozen. Bijvoorbeeld: Voor actuals worden zwart gebruikt en voor planned strepen. Deze Semantic Colors worden zowel in grafieken als in tabellen toegepast.Voor tabellen is er een optie aanwezig om deze semantic colors  te activeren.

Eenvoudig gebruiken van Standaard KPIs

SAP heeft de lijst met aanwezige KPI’s uitgebreid om gebruikers eenvoudig hun eigen dashboard te laten configureren.In de 1905 is het mogelijk om standaard KPI’s over te nemen en deze KPI’s op uw eigen dashboard te plaatsen. Key Users kunnen de lijst met KPI’s van SAP bewerken. Tevens hebben Key Users de mogelijk om KPI’s uit te schakelen, zodat deze KPI’s niet gebruikt kunnen worden. Voorwaarden is dat de Key User en User toegang hebben tot het Work Center.

Een Key User kan standaard KPI’s die door SAP zijn gemaakt wijzigen en selecties, label namen doelwaarden, referentiewaarden en meer aanpassen aan de bedrijfsspecifieke behoeften. Op deze manier kan zoveel mogelijk gebruikmaken van door SAP geleverde content.


Verbeterde efficiency voor gebruikers

SAP Business ByDesign is verrijkt met functies die gebruikers helpen efficiënter met SAP Business ByDesign te werken. Deze functies zijn Flags, Tags en Favorieten, evenals de Activity History. Deze componenten ondersteunen gebruikers in hun dagelijkse werk op verschillende manieren.

Activity History

 In het gedeelte met de Activity History vindt de gebruiker een lijst met alle activiteiten die in het verleden zijn uitgevoerd, bijvoorbeeld een nieuwe verkooporder en objecten die u hebt geopend, bijvoorbeeld een specifieke klantorder. In het gedeelte met de activiteitengeschiedenis wordt onderscheid gemaakt tussen recente activiteiten en activiteiten die regelmatig zijn uitgevoerd. Zodra de gebruiker een nieuwe activiteit uitvoert of een nieuw object opent, wordt deze hier weergegeven.
SAP Business ByDesign Activity History

Tags

Tags zijn tekstfragmenten waarmee u bedrijfsdocumenten kunt categoriseren en zoeken in SAP Business ByDesign. Als u een tag aan een bedrijfsdocument wilt toevoegen, klikt u op het symbool Tag in de rechterbovenhoek van het bedrijfsdocument. U kunt een openbare tag toevoegen die alle gebruikers kunnen zien, of u kunt een private tag toevoegen door een asterisk (*) toe te voegen direct voor de tagtekst die alleen zichtbaar is voor de individuele gebruiker. De tags verschijnen vervolgens op het privé- of het openbare tabblad in het tag-gedeelte. Daarnaast is er een lijst met de 50 meest recent gebruikte tags van de afgelopen 30 dagen, evenals de top 50 van populairste tags die zijn gebruikt in het SAP Business ByDesign-systeem, inclusief de private tags. Als u op de tag klikt, wordt een nieuw scherm geopend en wordt een lijst met alle documenten met deze tag weergegeven. Omdat een tag meerdere keren kan worden gebruikt, kunt u de Enterprise Search gebruiken om alle documenten met dezelfde tag weer te geven. Om naar deze documenten te zoeken, voert u # in gevolgd door de tagnaam in het zoekveld in en drukt u op Enter. De Enterprise Search toont vervolgens alle documenten met deze tag.

SAP Business ByDesign Tags

Flags en Favorites

Met Flags kunt u zakelijke documenten markeren voor vervolgactiviteiten. Als er bijvoorbeeld een kritieke klantorder is voor een gewaardeerde klant die vanwege een aantal openstaande vragen nog niet kan worden ingediend, kunt u de verkooporder markeren als verdere verwerking nadat de vragen zijn beantwoord. Met favorieten kunt u zakelijke documenten markeren die u vaak gebruikt. Als u bijvoorbeeld vaak zaken doet met een bepaalde klant, kunt u deze klant aan uw favorieten toevoegen. Alle documenten zijn afhankelijk van de selectie in de Flags  of de Favorites pagina te vinden.

SAP Business ByDesign Flags en Favorites

In de onderstaande video worden bovenstaande functies nader toegelicht.


Nieuwe mogelijkheden ByDesigns Mobiele App

Voor SAP Business ByDesign bestaan verschillende mobiele apps die gemaakt zijn voor specifieke rollen, zoals Management, Sales,  Projecten en tijdschrijven. Binnen de 1905 release zijn met betrekking tot de mobiele apps de volgende zaken toegevoegd:

SAP Business ByDesign Mobile – In-Apps development

De Mobiele App “SAP Business ByDesign Mobile App” kan nu op basis van SAP Cloud Studio worden aangepast door middel van In-App extensies waardoor eenvoudig specifieke functionaliteit kan worden toegevoegd.

SAP Managers Approvals App

Binnen de SAP Managers Approvals App kan nu ook worden ingezet voor service orders.


Vergelijkingsrapport voor HR om Employee data binnen SAP Business ByDesign en Success Factors Employee Central

Er is een analytische rapport waarmee de stamgegevens van werknemers in het Business ByDesign-systeem kunnen worden vergeleken met dat in het Employee Central-systeem van Succesfactors. Dit rapport helpt u bij het instellen van integratie tussen Business ByDesign en Success Factors Employee Central volgens de gefaseerde aanpak. Het rapport geeft inzicht in belangrijke overeenkomsten en verschillen in gegevens voordat werknemers naar Business ByDesign worden gerepliceerd.


Meer details over de details van de SAP Business ByDesign release update vindt u via dit blog.


Scheer organiseert op 21 november as een Webinar dat specifiek gericht is op SAP Business ByDesign. Dit webinar is onderdeel van onze serie webinars gericht op “Overstappen naar Cloud ERP. Meer informatie omtrent onze webinar vind u hier.


Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer Nederland heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met bedrijven te ondersteunen en te begeleiden naar SAP Cloud ERP. Zie onze referentieverhalen voor meer details over deze projecten. Wij organiseren periodiek webinars over het Overstappen naar SAP Cloud ERP. De agenda en onderwerpen van deze webinars, vindt u hier.

Scheer Nederland ondersteunt bedrijven met het uitwerken van hun SAP Cloud Strategie. Opzet hiervan is inzicht te geven welke SAP Cloud producten op welke wijze kunnen worden ingezet om uw huidige en toekomstige bedrijfsprocessen te ondersteunen. Meer informatie om te komen tot een SAP Cloud Strategie vindt u hier: Move to the next generation ERP

Over de schrijver
Joost is een energieke, resultaat gedreven teamspeler met een passie voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van SAP oplossingen. Het vertalen van klant requirements naar solide werkbare oplossingen is hem op het lijf geschreven. Joost zijn expertise omvat: SAP Business ByDesign, Mobile SAP solutions, Business Process Management, Change Projects, Business Process Integration en het voorzien van de benodigde gebruikerstrainingen. Neem gerust contact op met Joost voor meer informatie.

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.