Page content

SAP Ariba – Network en Sourcing

SAP Ariba – Network en Sourcing

SAP Ariba Network & Sourcing

SAP Ariba Network maakt het voor inkopers en leveranciers gemakkelijk om samen te werken aan transacties, hun relaties te versterken en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken. Inkopers kunnen het hele inkoopproces beheren van bron tot locatie, terwijl ze de uitgaven beheren, nieuwe besparingsbronnen vinden en een gezonde, ethische keten opbouwen. Leveranciers kunnen inkopers helpen hun doelstellingen voor inkoop transformatie te bereiken, terwijl ze de klanttevredenheid vergroten, de verkoopcyclus vereenvoudigen en de cashflow verbeteren.

SAP Ariba Sourcing network

SAP Ariba Sourcing network

SAP Ariba kent zowel met SAP S/4HANA Cloud als met SAP Business ByDesign beschikbare integratie oplossingen om de additionele inkoop faciliteiten te combineren met de ERP functionaliteiten,

 

SAP Ariba Network Volume

SAP Ariba Network Volume

Het Ariba network biedt toegang tot intuïtieve RFX-tools (voor verzoeken om informatie, verzoeken om offertes en veilingen) en heeft verbindingen met bijna twee miljoen bedrijven, snelle en gemakkelijke ontdekking van leveranciers en geautomatiseerde en instelbare onderhandelingsprocessen.

Evalueer de totale kostenimpact van inkoopbeslissingen:

 • Minder tijd en moeite besteden aan administratieve taken
 • Handige wizards en hulpmiddelen helpen u bij het starten van transacties, samenwerken en onderhandelen
 • Snel inzicht in alle aanbieders, inclusief up-to-date profielen en beoordelingen
 • Gemakkelijk een groot aanbod en alternatieve  aanbieders ontwikkelen, waardoor het leveranciersrisico’s verminderd kan worden

Nadat u zich hebt geabonneerd op SAP Ariba Sourcing, kunt u dit SAP S/4HANA-scenario eenvoudig met begeleide configuratie activeren.

 • Maak een offerteaanvraag (RFQ) voor SAP S/4HANA-inkoopaanvragen, waarvoor geen leverancier bekend is;
 • Stuur de RFQ naar de Ariba Collaborative Sourcing-toepassing, waardoor een inkoopverzoek wordt gegenereerd;
 • Krijg toegang tot de werklijst in Ariba Collaborative Sourcing en converteer sourcing-aanvragen naar een sourcing-project;
 • Sourcing-projecten resulteren in (omgekeerde) veilingen, of verzoeken om offertes, voor leveranciers op het Ariba Network om te reageren met hun biedingen;
 • Stuur toegekende biedingen door naar SAP S/4HANA en maak respectieve bestellingen aan.

Voordelen SAP Ariba Network:

 • Minder kosten door snelle time-to-value en lage total-cost-of-ownership met cloud-gebaseerde levering;
 • Verbetering van projectbeheer en naleving van geavanceerde, geautomatiseerde workflow en goedkeuringsproces;
 • Naadloze integratie van SAP S/4HANA met SAP Ariba Sourcing door eenvoudige activering;
 • Vereenvoudig en versnel de configuratie op basis van beschikbare SAP Best Practices en krijg snel voorspelbare resultaten.

SAP Ariba Oplossingen

Supplier Management

SAP Ariba biedt de enige end-to-end-oplossing waarmee u leveranciersinformatie, levenscyclus, prestaties en risico’s allemaal op één plek kunt beheren. Hoeveel eenvoudig zou het leven van een inkoper zijn als er een betrouwbaar, actueel en uitgebreid overzicht beschikbaar is van leveranciersinformatie, zoals: uitgaven, prestaties en details over risico’s? Door dit inzicht kunnen risico’s worden voorkomen en kunnen besparingen worden gerealiseerd.

Met SAP Ariba kunt u bestedingen aan voorkeursleveranciers genereren en het risico bij elke stap verlagen, van on boarding en kwalificatie van leveranciers tot segmentatie en prestatiemanagement.

 • Uniform leveranciersdetails  met een hoge mate van vertrouwen in de gegevens;
 • Integreer consistente leverancierskwalificatie en -segmentatie binnen andere inkoopprocessen;
 • Schaal het risicobeheer en de compliance van leveranciers af op uw volledige leveringsbasis.

Strategic Sourcing

Met de SAP Ariba Strategic Sourcing  kan  vanuit één applicatie het beheer worden gevoerd voor uw volledige Sourcing-, Contracting- en Spend-Analyseprocessen voor alle soorten uitgaven. Dit geldt zowel voor directe en indirecte materialen en diensten. Deze oplossing is volledig geïntegreerd binnen uw uitvoerings- en inkoopprocessen en zorgt onder meer voor:

 • Sorteer en classificeer alle aankopen, voor het hele bedrijf
 • Met inzicht door uitgaven te segmenteren om vervolgens besparingsmogelijkheden te identificeren;
 • Standaardiseer Source-to-Contract processen tussen teams en bedrijfseenheden;
 • Stimuleer besparingen op materiaalkosten en optimale inzet van de verschillende uitgavencategorieën;
 • Risico verminderen door betere leveranciers en innovatiepartners te vinden;

Direct Spend

Verbindt mensen, partners, processen en informatie die nodig is om alle design-to-deliver-activiteiten op een eenvoudige, slimme en open manier te beheren.

Digitaliseer uw uitgebreide toeleveringsketen met end-to-end, digitale inkoopoplossingen die uw directe uitgaven ondersteunen, te beginnen met integratie met uw productontwerp en R & D-processen, door productie-uitvoering en levering.

SAP Ariba Solutions for Direct Spend kan naadloos worden geïntegreerd met uw PLM-, ERP- en SAP Integrated Business Planning-systemen om een ​​wereld aan voordelen te ontgrendelen, waaronder:

 • Snellere time-to-market en groeimogelijkheden: integreer R&D en productontwerp met sourcing, inkoop en supply chain management om innovatie te versnellen;
 • Snelle en nauwkeurige Sourcing: inkopen van alle materialen en services voor BOM’s op meerdere niveaus op één platform en ga probleemloos naar volume productie;
 • Effectieve leverancierssamenwerking: identificeer eventuele tekorten aan voorzieningen voordat ze zich voordoen;
 • Beter product kostenbeheer: minimaliseer contractlekkage en bespreek besparingen onder contract wanneer alle inkooporders leveranciersovereenkomsten weerspiegelen;
 • Sterkere naleving: koppel de kwalificatie en inkoop van leveranciers aan elkaar om te zorgen voor selectie van gekwalificeerde leveranciers en verstoringen van de Supply Chain te beperken.
 • Volledige zichtbaarheid van de Supply Chain: samenwerken met meerdere lagen van leveranciers om uw niet-lineaire en externe Supply Chains te beheren, voorraden te verkleinen, de aanvulpercentages te verhogen en de teamproductiviteit te verhogen.

SAP Procurement

Manage het inkoopproces van Source to Settle, terwijl u de uitgaven beheert, nieuwe besparingsbronnen vindt en een gezonde toeleveringsketen opbouwt.

Ontdek de uitgebreide reeks oplossingen van SAP Ariba en ontdek hoe SAP Ariba snelle innovaties stimuleert om uw inkoop-, fulfillment- en financiële Supply Chain Management-processen eenvoudig te maken. En slim. Door complexiteit weg te nemen en kopers en leveranciers de tools te geven om alles van Source to Settle te beheren.

 • Open: SAP Ariba staat open voor alle systemen en alle soorten goederen en diensten, waardoor u op innovatieve manieren kunt verbinden met ’s werelds grootste netwerk van kopers en leveranciers, samenwerken met de juiste zakelijke partners en uw oplossing kunt verbeteren met gerichte apps en extensies.
 • Smart: SAP Ariba biedt een end-to-end geautomatiseerd systeem dat complexiteit wegneemt en waarmee inkopers en leveranciers alles van contracten tot betalingen allemaal op één plek kunnen beheren.
 • Vereenvoudiging: SAP Ariba biedt het inzicht dat u nodig hebt om duurzame, vertrouwde verbindingen te creëren en te beheren met partners die bij uw bedrijf passen, terwijl uw beleid en voorkeuren automatisch zorgen voor efficiënte, foutloze transacties.

Financial Supply Chain Management

De toonaangevende oplossingen voor Supply Chain Management van SAP Ariba bieden u de mogelijkheden om op een intelligente en wereldwijd uw schulden uit verplichtingen om te zetten in strategische activa. U kunt eindelijk handmatige processen elimineren die het kostbaar en tijdrovend maken om uitzonderingen te beheren en naleving af te dwingen.

 • Automatiseer factuurafhandeling, workflow en goedkeuring;
 • Elimineer factuuruitzonderingen;
 • Zorg ervoor dat facturen zijn gekoppeld aan inkooporders, contracten en servicelijsten;
 • Blijf op de hoogte van de belastingwetgeving voor juridische aangelegenheden;
 • Vergroot de vrije cashflow en verbeter de cijfers voor het werkkapitaal;
 • Verlaag de kosten en het liquiditeitsrisico in uw Supply Chain;
 • Leg meer vroege betalingskortingen vast;

Alleen SAP Ariba maakt het mogelijk om oplossingen naadloos te laten integreren met het meest uitgebreide inkoopplatform en ’s werelds grootste bedrijfsnetwerk om volledige zichtbaarheid te bieden van Source to Settle, voor effectiever financieel Supply Chain Management. Ontgrendel de ingekapselde waarde van uw schulden en stroomlijn transacties en factuurbeheer – maak het leven beter voor iedereen met een aandeel in uw financiële toeleveringsketen.

Platform Solutions

SAP Ariba-applicaties en ’s werelds grootste B2B-netwerk zijn allemaal beschikbaar op een enkel, open, uitbreidbaar platform, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om alle nieuwe gebruikerservaringen te creëren.

Globalisering en digitale transformatie stellen nieuwe eisen aan uw organisatie. U moet snel moet reageren op de voortdurend veranderende bedrijfsbehoeften en marktomstandigheden. Gebruikers zijn meer dan ooit in staat  om informatie realtime te verwerken.

Het SAP Ariba-platform is ontworpen met een gedetailleerde microservices-architectuur om flexibiliteit en schaalbaarheid mogelijk te maken en om zich aan te passen aan veranderende technologieën in de toekomst. Dat betekent realtime inzichten, de allerbeste beveiliging, gegevensrapportage en -analyse, gebruikerservaring en zoektechnologieën.

Integratie Oplossingen

Integreer uw apps, gegevens, processen en apparaten op een platform om meer waarde voor uw onderneming te leveren.

Benut de toegevoegde waarde van uw SAP Ariba-oplossingen volledig door deze te integreren met uw bestaande back-end-oplossingen en uw ERP omgeving.

Integratie oplossingen die zijn gebaseerd op:

 • Fit:  Integraties die passen in uw gekozen IT en Applicatie landschap;
 • Open standaarden: Standaard technologieën die uw IT-team kan gebruiken voor connectiviteit en gegevensuitwisseling;
 • Vereenvoudiging: Cloud-apps waarvoor geen nieuwe hardware nodig is;
 • Geïntegreerde Business Processen: Een rijke portefeuille van standaard geïntegreerde bedrijfsprocessen;

SAP ECO oplossingen

Naast SAP Ariba, kent SAP S/4HANA Cloud ook standaard integraties met onder andere met:

Wilt u meer informatie voor het uitwerken van uw SAP Cloud Roadmap, neem dan contact met ons op.


Inschrijven nieuwsbrief
Overstappen naar SAP Cloud ERP
Wij hebben ook een hekel aan spam
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);