SAP on Azure Update - Webinar verslag 24 oct 2019
SAP on Azure Update Webinar

Lees onderstaand het verslag van de webinar van 24 oktober 2019 dat specifiek ging over Cloud ERP met SAP on Azure

Het Webinar SAP on Azure update van 24 oktober  2019 is onderdeel van de periodieke webinars die Scheer Nederland organiseert om bedrijven inzicht te geven in de mogelijkheden van SAP ERP Cloud en de transitie richting ERP vanuit de Cloud.

Scheer Nederland ondersteunt middelgrote tot grote organisaties met lokale of internationale ERP Cloud implementaties waarbij SAP S/4HANA Private of Public Cloud centraal staan. Het webinar Wat zijn de opties met SAP on Azure? is bedoeld om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om met SAP ECC, SAP HANA of S/4HANA een stap te maken naar de digitale transformatie naar de Cloud.

Dit webinar is gegeven door Martin Sih van Microsoft en Stefan Bauer van Scheer. Martin is Microsoft Azure Cloud Architect en ondersteunt bedrijven met de inrichting van Microsoft Azure. Stefan Bauer is Marketing Manager binnen Scheer voor SAP Cloud ERP diensten en verzorgt de informatie rondom de opties met SAP on Azure.

Dit webinar is een vervolg en update van het webinar dat op 27 juni 2019 was gegeven. Zie hier de details van dit webinar

De presentatie en de replay van dit webinar zijn hier te vinden.

Het verslag van dit webinar is beperkt tot de volgende onderwerpen


Scheer migreert BCD Travel naar Microsoft Azure in combinatie met S/4HANA

BCD Travel is ’s werelds derde grootste aanbieder van het beheer van zakenreizen. BCD Travel is een dochteronderneming van de BCD Group en heeft ongeveer 13.000 werknemers in 108 landen. BCD Travel heeft ervoor gekozen het IT landschap over te zetten naar Microsoft Azure dat vervolgens wordt beheerd door Scheer.  Voor BCD Travel heeft de combinatie van Scheer en MS Azure ervoor gezorgd dat zij voldoen aan de PCI-DSS compliance eisen die worden gesteld aan de Travel-sector.

We zijn blij dat we in Scheer GmbH een strategische partner hebben gevonden met erkende expertise voor ons digitale transformatieproces. Bovendien hebben wij als reismanagementbedrijf zeer strenge beveiligingseisen. Scheer GmbH is uniek geplaatst om aan deze vereisten te voldoen. – Cees Batenburg, Senior Vice President,
CFO, Controlling & Treasury bij 
 BCD Travel


Scheer migreert Dopharma naar Microsoft Azure om te voldoen aan de GxP Compliances

Dopharma is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1969 in Dordrecht, Nederland. Vanaf het begin heeft Dopharma diergeneesmiddelen van hoge kwaliteit voor landbouwhuisdieren geleverd. Het voormalige eenmansbedrijf is uitgegroeid tot een bedrijf met 6 productiefaciliteiten en 135 werknemers. De producten worden in het buitenland verkocht door 4 lokale dochterondernemingen en ongeveer 40 verkooppartners in meer dan 50 landen. Dopharma produceert antibiotica, antiparasitaire middelen, ontstekingsremmende medicijnen, hormonen, verschillende hulpstoffen voor de toepassing van de producten en voedingssupplementen.

Voor Dopharma ontstond de noodzaak om snel het datacentrum onder te brengen bij Microsoft Azure in Amsterdam om vervolgens te voldoen aan de GxP compliance eisen. Hierbij is tevens SAP S/4HANA ingezet als basis.

Scheer overtuigde ons door snel te reageren op en gekwalificeerd te zijn voor onze vereisten – aanzienlijk sneller dan de concurrenten. Het snelle en professionele systeem en de onmiddellijke beschikbaarheid en schaalbaarheid van Microsoft Azure versterkten onze positieve indruk. Toen bleek dat Scheer bovendien een veel expertise heeft in de GxP-omgeving en dat ze ons verder kunnen ondersteunen dan SAP, wisten we zeker dat we de ideale partner hadden gevonden. Tot nu toe zijn we zeer tevreden over onze samenwerking – Ronald Siemons, I.C.T. Manager at Dopharma


Strategisch partnership SAP en Microsoft

Op 21 oktober jl hebben zowel SAP als Microsoft hun partnership m.b.t. de Cloud en ERP oplossingen, verder versterkt:

REDMOND, Wash., and WALLDORF — Building on a joint commitment to simplify and modernize customers’ journeys to the cloud through project “Embrace,” SAP SE (NYSE: SAP) and Microsoft Corp. on Monday announced an extensive go-to-market partnership — from conceptualization to sales — to accelerate customer adoption of SAP S/4HANA and SAP Cloud Platform on Microsoft Azure

Meer info omtrent deze samenwerking:

  • SAP News Center – Blog – SAP Partners with Microsoft for First-in-Market Cloud Migration Offerings – Lees het hele artikel hier.
  • SAP Project Embrace – Lees hier de details

Belangrijk onderdeel is dat het Microsoft Azure platform zal worden gebruikt voor het inzetten van het SAP Cloud Platform. Het SAP Cloud Platform wordt vervolgens door Microsoft geleverd en gefactureerd, als onderdeel van de Azure diensten. Daarnaast zal Microsoft het SAP Cloud Platform verder gaan verrijken met services die gericht zijn op de samenwerking tussen SAP en Microsoft. Hierbij valt te denken aan SAP Cloud Platform functies voor Office365 en Teams.

SAP zal samen met Microsoft Azure SAP ERP- en SAP S/4HANA-klanten naar de cloud verplaatsen via industrie best practices, referentiearchitecturen en cloud-geleverde services.

Het project “Embrace” op Microsoft Azure biedt klanten met name:

  1. Een vereenvoudigde overstap van lokale versies van SAP ERP naar SAP S/4HANA voor klanten met geïntegreerde product- en industrieoplossingen.
  2. Gecombineerd ondersteuningsmodel voor Azure en SAP Cloud Platform dat de migratie gaat vergemakkelijken en de communicatie verbeteren.
  3. Gezamenlijk ontwikkeling  en uitwerking van de roadmap om beter aan te sluiten bij de wensen van de klant op het gebied van Infra, Platform en Software services.

Microsoft Azure kostenstructuur aangepast per 1 september jl.

De kosten van de computer capaciteit wordt bepaald door drie hoofdzaken:

  1. De grootte van het systeem – right sizing
  2. De tijd waarin het systeem beschikbaar dient te zijn – snoozing
  3. Pay-as-you go versus Reserve Capacity

In de bekende On-Premise wereld – waarbij de systemen worden aangeschaft – worden systemen veelal zwaar oversized om mogelijke toekomstige pieken te kunnen opvangen. Deze systemen zijn vaak ook continue aanwezig en aangesloten op het netwerk en andere voorzieningen.

Right Sizing zorgt ervoor dat er geen overcapaciteit aanwezig. Indien later meer capaciteit noodzakelijk is, dan kan een system-upgrade letterlijk in minuten worden geregeld.

Snoozing zorgt ervoor dat systemen alleen actief worden gemaakt, wanneer deze ook echt nodig zijn. Hierdoor wordt er alleen betaald wanneer deze systemen actief worden gemaakt. Denk hierbij aan trainingssystemen die mogelijk 4 keer per jaar, 2 weken lang nodig zijn om de kwartaal updates door te nemen.

Pay-as-you-Go versus Reserve Capacity hebben eveneens een grote impact op de prijs van de infrastructuur. Wanneer een systeem dagelijks aanwezig dient te zijn – denk hierbij aan productiesystemen – is het voordeliger om deze voor 1 of 3 jaar te reserveren, waardoor besparingen van 40% tot 70% gerealiseerd kunnen worden.

Microsoft Azure Cost Savings

Microsoft Azure Cost Savings

In het bovenstaande voorbeeld kunnen de kosten van een systeem van €900 per maand worden teruggebracht naar €95 per maand. De D14V2 was gebaseerd op de grootte van het systeem zoals het aanwezig was. De D12v2 op de benodigde capaciteit. Daarnaast is gekozen voor het Pay-as-you-Go model, waardoor Snoozing mogelijk is. De uiteindelijke kosten worden dan €95 per maand.

Onderstaand een indicatie van de verwachte besparingen door systemen voor langere periode te gebruiken.

Microsoft Azure reserved capacity

Microsoft Azure reserved capacity

Sinds september 2019 geldt dat de Reserved Capacity eveneens per maand kan worden betaald, in plaats van het totale bedrag ineens.


Overstappen naar SAP Cloud ERP

De IT-infrastructuur van uw bedrijf wordt steeds complexer en veeleisender. Het bouwen en onderhouden van moderne hardware en software vereist aanzienlijke knowhow en aanzienlijke investeringen. Tegelijkertijd heeft de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens de hoogste prioriteit. Permanente systeembeschikbaarheid en altijd de meest up-to-date software hebben zijn belangrijke componenten van de dagelijkse bedrijfsvoering in uw bedrijf.

Het is onze ervaring dat bedrijven kiezen voor een graduele overgang naar Cloud oplossingen. Goede reden hiervoor is dat het inzetten van Cloud Applicaties een ander spel is dan het installeren, inrichten en aanpassen van applicaties. Een helder plan voor deze transitie is van groot belang voor het nemen van de juiste beslissingen.

Scheer Nederland heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met bedrijven te ondersteunen en te begeleiden naar SAP Cloud ERP. Zie onze referentieverhalen voor meer details over deze projecten. Wij organiseren periodiek webinars over het Overstappen naar SAP Cloud ERP. De agenda en onderwerpen van deze webinars, vindt u hier.

Scheer Nederland ondersteunt bedrijven met het uitwerken van hun SAP Cloud Strategie. Opzet hiervan is inzicht te geven welke SAP Cloud producten op welke wijze kunnen worden ingezet om uw huidige en toekomstige bedrijfsprocessen te ondersteunen. Meer informatie om te komen tot een SAP Cloud Strategie vindt u hier: Move to the next generation ERP

Over de schrijver
Gerard is vrijwel zijn hele carrière betrokken bij SAP-implementatieprojecten, zowel in de rol van business consultant als projectmanager. Gedurende de ruim 25 jaar SAP-ervaring, is hij betrokken geweest bij veelal langdurige projecten in een groot aantal industrieën: chemie, drank en voedingsmiddelen, staal, maar ook centrale en lokale overheid. De laatste jaren heeft Gerard een leidende rol bij het implementeren van S/4HANA Cloud en SAP Cloud Platform bij een multinational en is hij voor Scheer Nederland verantwoordelijk voor de SAP on Azure Managed Service dienstverlening . Door vertrouwen op te bouwen – beloven wat je levert, en leveren wat je belooft – is Gerard in staat gebleken langdurige relaties te onderhouden bij de verschillende klantorganisaties.

Business transformatie naar 

SAP S/4HANA Cloud

Scheer onderhoudt de kennisbank om de laatste details omtrent RISE with SAP en SAPS/4HANA te delen.