Page content

SAP on Azure | Scheer Services

SAP on Azure | Scheer Services

Scheer en Azure Cloud Platform

Scheer heeft sinds 2012 een focus op Cloud ERP diensten. Naast de inzet van SAP S/4HANA Cloud hoort hier ook het Microsoft Azure platform bij. In 2017 is Scheer gestart met het verkrijgen van het juiste partnership voor zowel Microsoft Azure als SAP S/4HANA om deze diensten te kunnen leveren. In 2018 was Scheer Lighthouse Partner voor het Duitse DPK event (Deutschen Partnerkonferenz) van Microsoft.  Eind december waren er 5 klanten actief met MS Azure. In januari 2019 is BCD Travel (Utrecht, Nederland) hierbij gekomen. Vandaag de dag kent Scheer reeds 10 klanten op het Azure platform

Scheer Azure Journey

Scheer runs on Trust met SAP on Azure

Scheer onderhoudt voor ruim 90 klanten – hoofdzakelijk SAP gebruikers – hun systemen op basis van  een Service Managed contract.  Het Scheer competence center, dat zowel voor Hosting, Managed Services als Microsoft Azure wordt ingezet, bevat de  juiste certificaten om compliance’s met betrekking tot het onderhoud en beheer te waarborgen.

Scheer Compliance Certificaten

Scheer Compliance Certificaten

Mogelijkheden Scheer en opties met SAP on Azure

Scheer ondersteunt de inzet van Microsoft Azure op de volgende wijze:

  1. Klant krijgt 1 aanspreekpunt binnen Scheer als het algemene aanspreekpunt.
  2. Klant krijgt 1 SLA met Scheer waarbinnen tevens de SLA met Microsoft Azure is opgenomen.
  3. Scheer draagt zorg voor de end-to-end compliances op basis van Microsoft Azure

Door deze constructie krijgt uw organisatie dus de beschikking over een Infra en Platform as a Service, zonder daar eigen resources voor aan te stellen. Scheer beschikt zowel over kennis om uw technisch als business wise bij te staan bij de inrichting, ondersteuning en uitvoering.  De jarenlange ervaring van Scheer met SAP systemen en de end-to-end kennis van de bedrijfsprocessen zorgt voor de juiste ondersteuning.

Onderstaand een schematische voorstelling van de technische en applicatie gerichte ondersteuning op het gebied van SAP Operation Services en SAP Application Support.

SAP Service Management Portfolio

SAP Service Management Portfolio

Keuze uit SAP HANA as a Service of S/4HANA as a Service

Met Scheer is het mogelijk om zowel met SAP HANA als de applicatie S/4HANA te starten.

SAP HANA Roadmap

SAP HANA Roadmap

SAP HANA As a Service met Microsoft Azure

Met het oog op de verplichte inzet van SAP HANA als de enige ondersteunde database per 2025, kan het een slimme zet zijn om de huidige SAP Suite (ECC, Business Suite 7, All-in-One) vast te laten werken met het SAP HANA platform.

Met SAP HANA wordt een grote stap gemaakt naar de Digital Core. Tevens wordt complexiteit weggenomen door de inzet van 1 database systeem voor de verschillende applicaties.

SAP S/4HANA as a Service met Microsoft Azure

Hierbij wordt feitelijk de gehele stack van applicatie en database overgezet naar Azure en SAP S/4HANA, inclusief het platform voor SAP HANA. Hiermee worden processen van end-to-end geanalyseerd om vervolgens via een Fit-To-Standard aanpak te bepalen hoe S/4HANA de ondersteuning gaat geven.

Deze aanpak kan goed voor (nieuwe/specifieke) bedrijfsonderdelen worden ingezet waardoor nog steeds een geleidelijke overgaan naar Cloud ERP wordt bewerkstelligd om risico en impact op de business te managen.

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);