SAP Quality Award 2016 voor Scheer en Ottakringer Getränke AG
arrow_drop_up arrow_drop_down
24 mei 2016 

SAP Quality Award 2016 voor Scheer en Ottakringer Getränke AG

Scheer klant Ottakringer Getränke AG wint de gouden Quality Award in de categorie “Business Transformation”.

SAP Quality Award 2016 voor Ottakringer Getränke AG. De in Wenen gevestigde Ottakringer Getränke AG * heeft de gouden SAP Quality Award 2016 gewonnen voor een innovatieve en technisch excellente implementatie van de laatste SAP S/4HANA ERP oplossing. Het project scoorde hoog op de 10 Quality Principles, die door SAP als benchmark worden gehanteerd.  Scheer heeft een belangrijke rol gespeeld in deze succesvolle implementatie, die zowel binnen het budget en binnen de gestelde tijd was gerealiseerd.

SAP Quality Award 2016 voor Scheer en Ottakringer Getränke AG

Sinds 2006 wordt door het Oostenrijkse kantoor van SAP de jaarlijkse SAP Quality Award toegekend in de categorieën Business TransformationInnovations en Fast Delivery. De Oostenrijkse onderneming Ottakringer Getränke AG is winnaar geworden in de categorie Business Transformation. De opzet van het project en de progressie voldeed volledig aan alle 10 principes van kwaliteit voor een succesvolle IT-projecten, zoals vastgesteld door SAP.

Link naar het oorspronkelijke artikel van SAP news

Kwaliteitsprincipes

SAP Quality Principles

  • Anchor Business Values Firmly in your Project
  • Determine Clear Requirements Early On
  • Cooperate with Stakeholders and use a Proper Governance Model
  • Ensure Timely Delivery amnd Effective Tracking
  • Staff Project with Sufficient, Competent and Motivated People
  • Apply appropriate Methodolgy and Plan for Quality
  • Identify and Manage Risks and Issues Throughout the Project
  • Exploit Standard Functionality and Delivery Best Practices
  • Achieve Production Readiness
  • Use Organizational Change Management to Transform Business

Link naar het SAP Rapport – SAP-QualityProgram

De implementatiepartner Scheer Oostenrijk speelde een belangrijke rol in de succesvolle implementatie van de nieuwe SAP S/4HANA ERP-oplossing – die volledig op tijd en binnen budget was gerealiseerd. Via de SAP-website kan een volledig  van de uitvoering van dit project worden bekeken.

Aan het begin van 2016 maakte Ottakringer de overgang van een 20-jarige oude branche-software-oplossing naar het moderne SAP ERP-systeem. Voor de CIO van Ottakringer, de heer Reich,  waren drie kenmerken van het project doorslaggevend in het succes: We hebben vanaf het prille begin de verantwoordelijkheid genomen voor het project, gezorgd voor de juiste focus op de essentiële zaken ondanks het tekort aan benodigde krachten, zoals dit meestal voorkomt bij middelgrote bedrijven. Daarnaast de juiste implementatie partner gekozen met kennis van onze business om processen op een eenvoudige wijze te configureren binnen het SAP systeem. Voor de heer Reich is deze nieuwe SAP-oplossing de basis voor de verdere digitalisatie van  activiteiten voor Ottakringer.  De afdeling Klantenservice  zal hier in het bijzonder voordeel van genieten.

Voor Michael Bergmann (Managing Director van Scheer Oostenrijk) is het behalen van deze Quality Award een bevestiging voor het juiste pad en de wijze van ondersteunen van klanten tijdens hun reis naar de digitalisering van hun processen. De SAP Quality Award bevestigt dat voor een succesvol project belangrijke aspecten zoals een gestructureerd project methodologie, strikte project- en risicomanagement, kwaliteitsborging en change management, evenals een governance-model kritisch zijn. Michael feliciteert dan ook het hele projectteam van zowel Ottakringer en Scheer met hun behaalde succes.

* Dochteronderneming bedrijven: Ottakringer Brauerei AG (Merken: Ottakringer, Gold Fassl, Null Komma Josef), Trinkservice GmbH, Kolarik & Leeb GmbH, Vöslauer Mineralwasser AG (Merken: Vöslauer, Balans, Biolimo), Del Fabro GmbH

Over Scheer

Scheer is een consultancy en software onderneming die bedrijven ondersteunt bij de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, de optimalisatie en implementatie van efficiëntere bedrijfsprocessen evenals de betrouwbare werking van hun IT-systemen. De ontwikkeling van producten en diensten richt zich in het bijzonder op branche specifieke begeleiding van bedrijven in hun digitale transformaties.

Scheer heeft samenwerkingsverbanden met SAP op het gebied van SAP HybrisSAP S/4HANA en SAP Business ByDesign. Op hun weg naar digitale businessmodellen ondersteunt Scheer bedrijven met de innovatieve software-architectuur Scheer BPaaS (Business Process as a Service) en de huidige verdere ontwikkeling van de ARIS-oplossingen. Klanten profiteren van de grondige expertise uit onze vele consultancy projecten waaronder, indien gewenst, IT-implementaties met SAP en het beheer van applicaties in ons eigen datacenter.

August-Wilhelm Scheer, hoogleraar Bedrijfskundige Informatica, de uitvinder van de ARIS-concept en ondernemer is de enige aandeelhouder en voorzitter van de Raad van Advies van Scheer GmbH en ondersteunt het door zijn jarenlange ervaring in de IT-sector. Hij is vastbesloten om de nauwe samenwerking tussen wetenschap en onderzoek dat de innovatieve kracht van deze sterk groeiende bedrijf garandeert.

Op het internationale toneel Scheer GmbH wordt vertegenwoordigd door Scheer Oostenrijk, Scheer Nederland, Turkije en Scheer Scheer E2E Zwitserland.

Meer informatie omtrent Scheer Group kan gevonden worden op www.scheer-group.com

Over de schrijver
Ferry vervult de rol van strategisch adviseur op het gebied van digitaliseren en verbeteren van de bedrijfsvoering met SAP-oplossingen. Met name door zijn projectaanpak, het uitwerken van de juiste scoping en het ondersteunen van het veranderingstraject, zorgt hij ervoor dat projecten succesvol zijn.

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.