Page content

SAP S/4HANA | 8 aandachtspunten voor succesvolle implementatie

SAP S/4HANA | 8 aandachtspunten voor succesvolle implementatie

8 aandachtspunten voor snelle en succesvolle implementatie van SAP S/4HANA Cloud

Implementatie van SAP S/4HANA Cloud kan niet alleen snel maar ook zeer specifiek voor een specifieke bedrijfssituatie worden uitgevoerd.

 1. Beschikbaarheid van het systeem vanaf dag 1
  Het systeem is direct vanaf dag 1 beschikbaar in de vorm van een Starter Systeem waar gebruikers en projectteam leden mee kunnen werken. Aan het einde van het implementatieproject zal dit Starter systeem worden overgezet naar het Productie Systeem. Tevens komt er een Quality Systeem beschikbaar voor het uitvoeren van testactiviteiten
 2. Maak Cloud Principes onderdeel van ontwerp strategie
  Kiezen voor Cloud oplossingen impliceert dat er gekozen kan worden voor standaardoplossingen. De kracht van Public Cloud is dat oplossingen worden ontwikkeld die breed – en daardoor ook veel goedkoper – kunnen worden ingezet.
 3. Self-Deployment van gebruikers
  Door Management, Key en End Users direct bij het implementatieproject te betrekken, krijgen zij eenvoudig een goed beeld van de functionaliteit, de E-learning mogelijkheden en de wijze waarop zij het systeem kunnen personaliseren voor hun specifieke rol. Deze aanpak zorgt voor een snellere en betere acceptatie van de nieuwe ERP-omgeving.
 4. Fit to Standard Industry Best Practices
  De kracht van SAP zijn de Industry Best Practices die de afgelopen 30 jaren zijn ontwikkeld waardoor veel processen op basis van standaarden kunnen worden opgezet. Dit vermindert direct de complexiteit maar ook de mogelijkheid om de toekomst eenvoudig nieuwe functionaliteiten toe te voegen.
 5. Gebruik White-Listed Interfaces
  Wanneer SAP S/4HANA Cloud functionaliteit dient te worden versterkt door aanvullende Best-of-Breed oplossingen, dan kan op basis van white-listed-api’s worden gekozen voor een naadloze integratie met deze SAP of Third-Party applicaties.
 6. Aanpassingen op basis van In-App of Side-By-Side extensies
  Maatwerk of aanpassingen kunnen zodanig worden doorgevoerd dat deze benodigde aanpassingen nooit de standaard verwerking zullen beïnvloeden. Dergelijke aanpassingen worden boven op de standaard gedaan waardoor nieuwe releases geen grote impact zullen hebben op dergelijke aanpassingen
 7. Zorg voor documentatie
  Voor een snelle en succesvolle implementatie is het van groot belang om inzicht te hebben en te behouden in de onderliggende structuren:

  1. Hoe verlopen de Core, Management en Support Processen
  2. Welke rollen dienen over welke functionaliteit te beschikken
  3. Hoe worden de Best Practices ingericht
  4. Op welke wijze wordt de integratie uitgevoerd
 8. Bouw een Center of Expertise voor Ondersteuning en Innovatie
  Door te kiezen voor ERP uit de Cloud ontvang je ieder kwartaal een nieuwe release met aanvullende of verbeterde functionaliteit.
  Het Center of Expertise dient zowel de ondersteuning van het huidige als de innovatie van nieuwe digitale ontwikkelingen naast elkaar te gaan ondersteunen
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);