Strategisch partnerschap SAP & Scheer om procesverandering te versnellen
SAP en Scheer ondertekenen strategisch partnerschap om procestransformatie te versnellen
15 november 2021 

SAP en Scheer ondertekenen strategisch partnerschap om procestransformatie te versnellen

SAP en Scheer tekenen strategisch partnerschap om procestransformatie te versnellen

WALLDORF, BERLIJN, SAARBRÜCKEN - 15 november 2021 (English version)

SAP heeft vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd met advies- en softwarebedrijf Scheer GmbH om de procestransformatie in de DACH- en Centraal-Europese regio te versnellen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de geavanceerde business process intelligence (BPI)-oplossingen van SAP en de expertise en oplossingen van Scheer rond digitale transformatie. BPI-oplossingen helpen organisaties bij het analyseren, verbeteren en innoveren van hun bedrijfsprocessen. Het ondertekende partnerschap omvat ook co-innovatie in de ontwikkeling van BPI's nieuwe proces content laag en methodologie, zoals procesmodellen, prestatiemetingen, rolbeschrijvingen, trainingsmaterialen, customer journey en meer, verenigd onder BPI's content laag. Het continu meten en verbeteren van bedrijfsprocessen is een cruciaal element in de transformatie naar een intelligente onderneming. Veel organisaties zien echter het belang van methoden in hun algehele digitale transformatie over het hoofd of onderwaarderen deze.

Scheer PerformanceReady

Deze nieuwe samenwerking zal klanten helpen om een breed scala aan transformatie content te gebruiken, aangezien Scheer en BPI Scheer's diepgaande industrie content en proces expertise zullen combineren met BPI's nieuwe content laag. Scheer's performanceREADY oplossing voor de digitalisering van bedrijfsmodellen en bedrijfsprocessen zal BPI's nieuwe content aanvullen om klanten te helpen hun procestransformaties te versnellen. 

Rouven Morato, General Manager, Business Process Intelligence bij SAP, zegt hierover: "Deze strategische samenwerking met Scheer zal de implementatie versnellen van SAP-oplossingen en innovaties die nodig zijn om digitale transformatie op snelheid en schaal te ontsluiten. De tools en methodologieën van SAP en Signavio gecombineerd met Scheer's proces mining van wereldklasse en diepe domeinexpertise in één proces contentlaag is een krachtig partnerschap waar organisaties in de DACH-regio en daarbuiten van zullen profiteren"

De samenwerking omvat een team van 300 experts binnen Scheer met diepgaande domeinexpertise in procesmodellering, process mining, procesautomatisering, en enterprise architectuur. Naast het benutten van haar substantiële aanwezigheid in Centraal-Europa, met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, zal Scheer het gecombineerde aanbod ook uitbreiden naar haar Noord-Europese en Amerikaanse klanten. Tot de prioriteitssectoren behoren complexe, procesintensieve industrieën, waaronder de automobielindustrie, de chemische industrie, de verwerkende industrie en de farmaceutische industrie. Het partnerschap is de laatste in drie decennia van samenwerking tussen SAP en Scheer, die teruggaat tot de jaren negentig, toen SAP en Scheer tools en methodologieën uitvonden voor procesgerichte documentatie en implementatie van SAP-applicaties. Vanaf 2021 heeft Scheer momenteel meer dan 1.000 medewerkers in meerdere markten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van organisaties bij het implementeren en optimaliseren van SAP-producten en -diensten, waaronder SAP S/4HANA en zijn uitgebreide, intelligente en klantspecifieke digitale transformatie-aanbod RISE with SAP

Prof. Scheer, oprichter van Scheer GmbH licht toe: "We verwelkomen de kans om ons langdurige partnerschap met SAP te verdiepen en zijn suite van krachtige BPI-oplossingen naar onze klanten over de hele wereld te brengen. In onze rol als vertrouwd adviseur en strategisch implementatiepartner voor grote organisaties, hebben we een lange staat van dienst in het uitrusten van business- en IT-leiders met de modellen, metrieken, processen en procedures om holistisch te transformeren en de impact van hun investeringen snel te optimaliseren in de procesintelligentie ruimte en daarbuiten."

Over Scheer

Group Scheer GmbH is het vlaggenschip van de Scheer Group, die actief is in verschillende Europese landen en de VS, Singapore en Australië. Als advies- en softwarehuis met bewezen procesexpertise ondersteunt Scheer GmbH bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen, met de optimalisatie en implementatie van efficiënte bedrijfsprocessen en de betrouwbare werking van hun IT-systemen. De geïntegreerde architectuur omvat verschillende adviesoplossingen en producten: het biedt betrouwbare oplossingen voor de end-to-end digitalisering van bedrijfsmodellen en -processen en de implementatie van nieuwe technologieën in digitaal zakendoen. Scheer is de voorkeurspartner voor veel bekende bedrijven die werken aan de praktische en efficiënte implementatie van SAP en SAP S/4HANA. Bovendien ondersteunt consulting in de huidige ontwikkeling van business process management en process mining de kwaliteit van innovatieve business model processen. Klanten profiteren van een hoog niveau van Scheer sector expertise opgedaan in diverse consulting projecten, professionele IT-implementatie, en de mogelijkheid om hun applicaties of de gehele IT-architectuur te laten draaien en beheren in de cloud door Scheer experts. 

Ga voor meer informatie naar www.scheer-group.com

Over SAP

SAP's strategie is om elk bedrijf te helpen draaien als een intelligente onderneming. Als marktleider in software voor bedrijfsapplicaties helpen wij bedrijven van alle groottes en in alle branches optimaal te draaien: 77% van de transactie-inkomsten in de wereld komt binnen via een SAP-systeem. Onze technologieën op het gebied van machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analyse helpen om van bedrijven intelligente ondernemingen te maken. SAP helpt mensen en organisaties diepgaand zakelijk inzicht te geven en bevordert de samenwerking, zodat ze hun concurrentie voor kunnen blijven. Wij vereenvoudigen de technologie voor bedrijven, zodat zij onze software kunnen gebruiken op de manier die zij willen - zonder onderbrekingen. Onze end-to-end suite van applicaties en diensten stelt zakelijke en publieke klanten in 25 sectoren wereldwijd in staat om winstgevend te opereren, zich voortdurend aan te passen en het verschil te maken. Met een wereldwijd netwerk van klanten, partners, werknemers en thought leaders helpt SAP de wereld beter te draaien en het leven van mensen te verbeteren. 

Ga voor meer informatie naar www.sap.com 

Over Signavio

Signavio is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor procestransformatie in de cloud. De krachtige en intuïtieve process mining, modeling en automation mogelijkheden van het bedrijf maken deel uit van het business process intelligence (BPI) portfolio van SAP en ondersteunen organisaties bij het begrijpen, verbeteren en transformeren van hun processen op schaal, waardoor hun reis naar digitale transformatie, operational excellence en klantgerichtheid wordt versneld. De oplossingen van SAP Signavio worden momenteel gebruikt door meer dan 2.500 klanten en hebben bijgedragen aan de optimalisatie van meer dan 2 miljoen processen over de hele wereld. Signavio werd in maart 2021 overgenomen door SAP. 

Ga voor meer informatie op www.signavio.com.


Over de schrijver
Ferry vervult de rol van strategisch adviseur op het gebied van digitaliseren en verbeteren van de bedrijfsvoering met SAP Public Cloud oplossingen. Ferry heeft een ruime ervaring opgebouwd om voor bedrijven een roadmap uit te werken voor de inzet van en de transitie naar SAP S/4HANA. Met name door zijn inzicht, het uitwerken van de juiste scoping en het ondersteunen van het veranderingstraject, zorgt hij voor een succesvolle inzet van SAP Public Cloud met SAP S/4HANA.

Business transformatie naar 

SAP S/4HANA Cloud

Scheer onderhoudt de kennisbank om de laatste details omtrent RISE with SAP en SAPS/4HANA te delen.