Scheer implementeert SAP Business ByDesign voor Stork Colombia
arrow_drop_up arrow_drop_down

Stork Colombia implementeert SAP Business ByDesign samen met Scheer Nederland

Scheer Nederland ondersteunt Stork Technical Services met de wereldwijde implementatie van SAP Business ByDesign ter ondersteuning van de uitvoering van Professional Services.  De implementatie van het SAP ERP Cloud-systeem in Colombia maakt deel uit van de wereldwijde strategie van Stork om de operationele uitvoering in alle dochterondernemingen te verbeteren. Door te werken aan een gemeenschappelijk Stork-systeem met geharmoniseerde bedrijfsnormen, -processen en datastructuren, kan Stork Colombia zorgen voor een duidelijke en betrouwbare project-, financiële- en managementrapportagestructuur.

Lees het verhaal van de definitie van Stork’s Global Template en de implementatie voor Stork’s dochter Giovenco in Australië hier.

 

Vestiging Stork Colombia

Stork/MASA Colombia is een dochteronderneming van Stork en biedt Asset Management Services voor de olie- en gas-, energie- en mijnindustrie op het Latijns Amerikaanse continent. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bogota en er zijn kantoren in Neiva, Yopal en enkele project specifieke locaties. Stork Colombia heeft ruim 7.000 werknemers.

Stork Colombia voert Project Management uit met verschillende risiconiveaus, zoals Unit Rate Services, waarbij tijd en kosten van een zich herhalende activiteit worden samengevoegd in een eenheidstarief, Lump Sum Project Services met vaste scope tegen een vaste prijs, Time & Materials Services met tarief voor arbeid en materialen of Reimbursable Services met kostprijs plus regeling. Stork beschikt nu met de inzet van SAP Business ByDesign over Best Practices voor Technische Services. Daarnaast hebben de medewerkers direct toegang tot de mobiele appsProject Cockpit AppManager Approvals App en de Project to Go App.

Het Colombia-project startte in maart 2017 met een oriëntatiesessie en ging live op 1 januari 2018. SAP Business ByDesign wordt gebruikt om verkoop, projectactiviteiten, logistiek, HRM, inkoop en financiën te ondersteunen, inclusief omzetherkenning voor projecten met vaste prijs en tijd.

Scheer is gekozen als implementatiepartner voor de implementatie in Colombia.

Lees het volledige verhaal over de implementatie van SAP Business ByDesign voor de vestiging in Colombia hier.

Ferry Bogaards
Managing Partner
Scheer Nederland

 

Over de schrijver
Ferry vervult de rol van strategisch adviseur op het gebied van digitaliseren en verbeteren van de bedrijfsvoering met SAP-oplossingen. Met name door zijn projectaanpak, het uitwerken van de juiste scoping en het ondersteunen van het veranderingstraject, zorgt hij ervoor dat projecten succesvol zijn.

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.