SAP App center: Team Recording for Teams | SAP ByDesign | Productivity

Scheer lanceert Time Recording Employee App via SAP App Center

Tijdregistratie voor Teams zorgt voor enorme versnelling en eenvoud

SAP Business ByDesign kent al jaren een zogenaamde sweet spot voor Professional & Technical Services. Scheer Nederland heeft sinds 2012 veel bedrijven inclusief hun vestigingen voorzien van SAP Business ByDesign. In veel gevallen ging het hierbij om de ondersteuning van projecten. Ferry Bogaards –  Managing Director van Scheer Nederland – was zelf vaak direct betrokken bij deze implementaties en kwam tot de conclusie dat het managen van projecten toch effectiever zou kunnen wanneer de focus op teams in plaats van een medewerker zou zijn. Ferry besloot om samen met zijn SAP Cloud Ontwikkelteam een Project App te ontwikkelen, special voor projecten en teams. Op 2 juli is de Time Recording Employee App in de SAP App Center gelanceerd.

SAP App Store - Scheer Time Recording for Teams

Waarom is deze Project App ontwikkeld?

De Time Recording Employee App is ontwikkeld omdat we bij klanten zien dat het tijdschrijven voor een groep van medewerkers niet efficiënt en gebruikersvriendelijk is ingericht binnen SAP Business ByDesign. Op verschillende plekken in het systeem moet informatie worden bijgewerkt om HR-gerelateerde tijd te schrijven of op projecten te schrijven. Wij brengen met deze Project App alle benodigde functionaliteit terug naar 1 overzichtelijk geheel waarin alle activiteiten met betrekking tot HR en Projecten kunnen worden verricht.

Een teambegeleider of projectmanager kan nu de tijd van een heel team registreren of corrigeren. Met een eenvoudig te gebruiken wizard kan in een paar klikken projecttijden en overuren voor een hele week worden geschreven. Deze Time Recording Employee App ondersteunt een snelle registratie van project- en HR-tijd voor individuele teamleden over projecten heen.

Wat zijn de voordelen van deze Project App?

Met de inzet van deze Project App zien wij direct de volgende voordelen:

  1. Werkinspanning verminderen
    In één scherm kunnen projectmanagers of supervisors de project- en HR-tijd voor hun hele team gedurende één week vastleggen. Met de app kunt u tijdsaanduidingen van vorige week kopiëren of tijd invoeren met behulp van een wizard, en ook extra teamleden aan een project toevoegen.
  2. Verbeter de snelheid van de volledigheid
    De Project App zorgt voor één overzicht met de volledige tijdregistratie voor uw team op een specifiek project en andere projecten. Ook de HR-tijd(en) wordt getoond en kan direct worden gewijzigd.
  3. Elimineer menselijke fouten
    Met behulp van de wizard kan de projectmanager of -begeleider in één klik snel tijd voor meerdere resources vastleggen. De app valideert automatisch project-, resource- en tijdgegevens, waardoor deze mutaties foutloos worden doorgevoerd.

Time Recording for Teams Apps | SAP App Store

In hoeverre kunnen de standaard Apps van Business ByDesign hier niet voor gebruikt worden?

De standaard Apps van Business ByDesign (Browser en mobile app) zijn gericht op tijdschrijven voor 1 individu op 1 dag.
Hierdoor ontbreekt het totaal overzicht over de verschillende medewerkers en gerelateerde activiteiten moeten op andere plekken in het systeem worden onderhouden.

Hoe werkt een App samen met de standaard functionaliteit van Business ByDesign en in het bijzonder met kwartaal updates?

De kracht van de Cloud applicaties – en zeker van SAP Business ByDesign – is dat er gewerkt kan worden met standaard functionaliteit zonder customizations.  De Project App is ontwikkeld op basis als een side-by-side extensie op het SAP Cloud Platform, waardoor zowel de standaard functionaliteit als de veiligheid is gewaarborgd. Deze App draait als het waren boven op de standaard functionaliteit.

De Side-by-Side extensies draaien op het SAP Cloud Platform met behulp van SAP standaard SOAP en Odata diensten. Hierdoor zijn de Project Apps onafhankelijk van het SAP Cloud ERP. De Scheer Apps zijn niet ontwikkeld in de Software Development Kit van een bepaalde SAP ERP oplossing, zoals SAP Business ByDesign of SAP S/4HANA Cloud.

Wat is het voordeel van Apps die draaien binnen het SAP Cloud Platform?

Het SAP Cloud Platform biedt de hoogste beveiligings- en autorisatiemogelijkheden om aanvullende Business Apps op een gecontroleerde manier in te zetten.
De Apps draaien op het SAP Cloud Platform met alle autorisatie- en beveiligings- en beleidsregels die geactiveerd zijn. Deze App maakt gebruik van encryptie om alle communicatiekanalen te beveiligen.

Hoe gebruiksvriendelijk is deze Project App?

De Project App is ontwikkeld met SAP Fiori (HTML5) om een gebruikerservaring te krijgen die overeenkomt met SAP Business ByDesign en de bestaande mobiele Apps. SAP Fiori zorgt voor een consistente look-and-feel voor de eindgebruiker en kan gebruikt worden op een desktop of tablet. Deze intuïtieve gebruikersinterface maakt het gemakkelijk om te worden ingezet, zelfs voor niet-SAP ERP-gebruikers.

In welke talen is deze ProjectApp beschikbaar?

Standaard Engels, maar elke andere taal is zeer eenvoudig toe te voegen, zonder meerkosten

Kunnen we nog meer functionaliteit verwachten?

Het is onze ervaring dat bedrijven voor hun Teams en projecten specifieke wensen hebben. De Project App kan specifiek worden aangepast.

We hebben gemerkt dat elke klant hele specifieke wensen en eisen heeft t.a.v. tijdschrijven voor groepen. Daarom verkopen we de App met de mogelijkheid om de App verder te bijzonderen. In de basis heeft deze App al heel veel functionaliteit waaraan een klant later eigen functionaliteit kan toevoegen.

Interresse

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan of de mogelijkheden voor het uitvoeren van een Proof of Concept.

Meer informatie over de Project App Time Recording for Teams

SAP App Store - Scheer Time Recording for Teams

Over de schrijver
Marina is een professionele, resulaat gedreven consultant met ervaring in projecten waar ze de klant ondersteunt in process optimalisatie met behulp van SAP. In een international setting heeft ze ervaring opgedaan met Project Management, Process Management, Quality Control, Implementaties and trainingen. Neem gerust contact op met Marina voor meer informatie.

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.

arrow_drop_up arrow_drop_down