SAP Business ByDesign 1908 Release Update
arrow_drop_up arrow_drop_down
13 augustus 2019 

Update SAP Business ByDesign 1908 Release Info

Update SAP Business ByDesign 1908 Release Info

De SAP Business ByDesign 1908 Release update bevat een korte samenvatting van de zaken die zijn toegevoegd aan de applicatie.  Onderwerpen zijn per module samengevat inclusief links naar de verschillende Blogs voor meer aanvullende informatie.

SAP ByDesign Usage overview

SAP ByDesign Usage overview

SAP Business ByDesign kent een update- en innovatiecyclus van een kwartaal.  Op 8 augustus is de derde versie voor 2019 operationeel gemaakt, dit is de 1908 versie van SAP Business ByDesign,

De kracht van SAP Business ByDesign  zit in 6 aspecten:

 1. Intelligent Enterprise
 2. Digital Core
 3. In-Memory Database SAP HANA waardoor altijd een 360º Insight kan worden verkregen
 4. Integrated Suite-out-of-the-box inclusief ready-to-go best practices
 5. Perfect in te zetten als Two-Tier ERP – volledig geïntegreerd met SAP ECC of SAP S/4HANA
 6. Breed inzetbaar door de ondersteuning van de velen lokalisaties en talen

SAP Business ByDesign en de Intelligent Enterprise Connecties

Onderstaand een overzicht om een indruk te krijgen van de aanvullende functionaliteit gericht op het opzetten van een Intelligent Enterprise door tal van connecties.

SAP Business ByDesign Intelligent Enterprise Stack

SAP Business ByDesign Intelligent Enterprise Stack

SAP Cloud Platform

SAP Cloud Platform is een enterprise-platform-as-a-service (enterprise PaaS) en biedt uitgebreide diensten en mogelijkheden voor applicatieontwikkeling, zoals

 • zakelijke applicaties bouwen, uitbreiden en integreren in de cloud;
 • beschikbaar in 2 platform edities: Neo en Cloud Foundry
 • infrastructuur dekking
 • verschillende ontwikkelomgevingen
 • biedt een ruime keuze aan programmeertalen
 • zorgt voor dataveiligheid
 • Integratie met SAP en niet-SAP-software

Voor 2019 heeft SAP aangekondigd om de applicatie nog verder te versterken op het gebied van efficiency, KPI’s, Analytics en Reporting. De Intelligent Enterprise is erop gericht de organisatie eenvoudig en continue te ondersteunen door middel van inzichten in de voortgang en bijzonderheden.

Zie onderstaand de resultaten hiervan binnen de 1908 release van SAP Business ByDesign

In welke landen is SAP Business ByDesign nu inzetbaar?

Vanaf de 1908 release is SAP Business ByDesign inzetbaar in de volgende landen, inclusief de SAP lokalisatie:

Australië, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, India, Israël, Italië, Japan, Verenigd Koninkrijk, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk
Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland

Op basis van de beschikbare partner lokalisaties kan SAP Business ByDesign in de volgende landen worden ingezet:

Algerije, Chili, Colombia, Costa Rica, Egypte,Estland,Filippijnen,Finland, Griekenland, Honduras, Ierland, Indonesië, Kenia, Koeweit, Letland, Litouwen,
Luxemburg, Maleisië, Marokko, Nigeria, Noorwegen, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Saoedi-Arabië, Singapore, Taiwan, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en Zweden.

SAP ByDesign Supported Countries

SAP ByDesign Supported Countries

Japan – Introductie van Japan Consumption Tax 2019

Overzichtsfacturen bevatten het totale belastbare bedrag per belastingtarief dat een onbedoelde daling van het belastingbedrag zou corrigeren.

China – Introductie van Tax Classification Number en Golden Tax Formats

De klant kan het belasting-classificatienummer gemakkelijk in het Business ByDesign-systeem in kaart brengen en heeft nu flexibiliteit bij het kiezen tussen formaten die de leveranciers / overheid accepteert.

Israel – SHAAM Interface, downloaden en uploaden van SHAAM-bestand

Klanten hoeven het toegestane bron-belastingtarief per leverancier in Israël niet te handhaven en te volgen. Het proces is nu geautomatiseerd.

In welke talen in SAP Business ByDesign documentatie beschikbaar?

De land specifieke documentatie is beschikbaar in het Engels en in de lokale taal, als de lokale taal Chinees (vereenvoudigd), Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees (voor Brazilië) of Spaans is.

In welke talen kan SAP Business ByDesign worden gebruikt?

SAP Business ByDesign is beschikbaar in de volgende talen: Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Spaans, en vereenvoudigd Chinees.

Analytics – Nu nog sneller bij de feiten

Nieuwe belangrijke gebruikersweergaven voor Report-to-Action en Report-to-Report navigatie.

Insight-to-action blijft een belangrijk onderwerp voor ingebouwde analyses. U kunt nu rechtstreeks van uw rapport resultaat naar de relevante actie of het doelrapport navigeren. In eerdere releases was u beperkt tot standaardinhoud en navigaties die direct beschikbaar waren.

Omdat SAP met het oog op de Intelligent Enterprise,  er voortdurend naar streeft om inzicht tot actie naar het volgende niveau te brengen, vindt u in deze release nieuwe key user views, waarmee key users zakelijke acties kunnen overzien en in detail kunnen bekijken.  In de huidige release kunt u:

Aanpassingen voor de Brexit

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat SAP Business ByDesign functioneel wordt aangepast op basis van de BREXIT uitkomst. Echter op het moment van schrijven van dit blog, waren de details nog niet beschikbaar. Volg hier de aanpassingen naar aanleiding van Brexit.

Finance

Lease Accounting voor huurders met SAP Business ByDesign op basis van IFRS 16 / ASC 842

De International Accounting Standards Board (IASB) en de Financial Accounting Standards Board (FASB) hebben in 2016 een standaard uitgegeven met betrekking tot lease accounting: IFRS 16 en ASC 842. Het is van invloed op bedrijven die rapporteren onder IFRS of US GAAP en betrokken zijn bij leasing. Het vereist van huurders dat zij activa en passiva voor de meeste van hun huurcontracten opnemen.

Onderstaand een aantal bronnen omtrent dit onderwerp:

Grant Thornton: Insights into IFRS 16
PwC: Lease Accounting Guide (ASC 842)
KPMG: IFRS 16 – Leasehandboek
Deloitte: de Deloitte-routekaart voor het toepassen van ASC 842

De nieuwe functionaliteit bestaat uit het creëren van leasecontracten, opnemen van waardering en het automatisch creëren van gebruiksrechten voor geleasde objecten en boekingen van leasecontracten. Optioneel is een automatische leveranciersfactuur op basis van leasecontracten beschikbaar.

Opmerking: Lease Accounting is alleen beschikbaar voor geselecteerde klanten die deelnemen aan het Lease Accounting Controlled Availability Program. Als u wilt deelnemen aan dit programma, maak dan een incident met gemiddelde prioriteit aan, voer het voorvoegsel ‘IFRS 16 CA’ in het onderwerp in en een contactpersoon samen met contactgegevens. Zodra het programma met succes is voltooid, kunnen alle klanten het gebruiken.

Lees hier het Blog over Lease Accounting binnen SAP Business ByDesign

Speciale betalingsvoorwaarden met 60/75 dagen voor accounts en leveranciers

SAP heeft nieuwe speciale betalingsvoorwaarden (beschikbaar voor alle landen) voor de SRM- en CRM-scenario’s voor de einde-maandberekening geleverd, gedurende 60 dagen en 75 dagen.

Voor CRM kunt u de volgende nieuwe betalingsvoorwaarden vinden onder Accounts   Betalingsvoorwaarden onderhouden :

 • 1030 – 60 dagen na factuurdatum, einde van de maand

 • 1031 – Eind van de factuurdatum, 60 dagen

 • 1032 – 75 dagen na factuurdatum, einde van de maand

 • 1033 – Eind van de factuurdatum, 75 dagen

Voor SRM vindt u de volgende nieuwe betalingsvoorwaarden onder Leveranciers   definiëren betalingsvoorwaarden voor inkoop :

 • 0012 – 60 dagen na factuurdatum, einde van de maand

 • 0013 – Eind van de factuurdatum, 60 dagen

 • 0014 – 75 dagen na factuurdatum, einde van de maand

 • 0015 – Eind van de factuurdatum, 75 dagen


HR: Employee Master Data Report

Klanten hebben vaak gezegd dat ze willen bijhouden of werknemers gegevens met betrekking tot bankgegevens, biografische gegevens, privéadres, enz. Wijzigen via de functies voor zelfbediening van medewerkers. Dit rapport helpt beheerders te weten welke werknemers zijn bijgewerkt met een bepaalde periode. Dit wordt bereikt via de zoekparameter “Gewijzigd binnen periode” – alle werknemers van wie de gegevens zijn gewijzigd binnen de geselecteerde periode (die standaard is ingesteld op Huidige maand) maken deel uit van het resultaat van dit rapport.

Dit rapport zorgt voor een overzicht van alle werknemers van wie de stamgegevens (Werknemer, Werkovereenkomst) in een bepaalde periode, bijvoorbeeld de huidige maand zijn gewijzigd. Met behulp van dit rapport kan de gebruiker de biografische gegevens, de werkplek en het privéadres, betalings- en bankinformatie, werkovereenkomst en organisatiegegevens bekijken. Er zijn verschillende vooraf geleverde rapport weergaven die helpen deze informatie snel en eenvoudig inzichtelijk te maken.

Met de selectieparameter Geldigheidsperiode kan de gebruiker kiezen of hij de momentopname van gegevens wil bekijken die geldig zijn vanaf een specifieke datum, of alle records die geldig zijn gedurende een specifieke periode.

Lees meer details in het Blog artikel Employee Master Data.


Project Management: Enhanced Team Member Work Analysis – Period Plans

Met de augustus 2019-release van SAP Business ByDesign zijn de Project-periode-plannen geïntegreerd in het rapport “Teamleden-werkanalyse” in het project-beheer-werkcentrum.

Als projectleider worden er werkpakketten gedefinieerd en bemand met project-teamleden. Omdat de werkpakketten zich over het volledige tijdsbestek van de taak uitstrekken, dienen er tevens meer gedetailleerde planning binnen de periode plannen voor de afzonderlijke werkpakketten te worden gemaakt. Om een ​​akkoord te bereiken met de relevante stakeholders van het project, wordt er een baseline gemaakt en alleen vanaf daar een wijziging in de planning doorgevoerd. Vervolgens wordt deze baseline geactiveerd.

Het project is gestart en er zijn enkele wijzigingen in de planning doorgevoerd die u in het operationele project hebt onderhouden.

Nu wilt u vragen als de volgende beantwoorden:

 • Wat zijn de geplande inspanningen voor de project-teamleden, inclusief een gedetailleerd overzicht van de periode-plan-informatie die u in het project hebt onderhouden?
 • Hoe veranderde het geplande werk in vergelijking met de actieve baseline inclusief de periode-plan-informatie?
 • Welke planningswijzigingen waren er in het operationele project in vergelijking met de actieve baseline?
 • Welke planning gebeurde alleen in de baseline?
 • Welke planning gebeurde alleen in het operationele project?

Lees de antwoorden en het het hele verhaal in het blog over Enhanced Team Member Work Analysis


Mobiele applicaties

SAP Business ByDesign mobiele app

U kunt een bestaand onkostenoverzicht kopiëren om het als basis te gebruiken voor het maken van een nieuw onkostenoverzicht.

Verbeteringen in bruikbaarheid en beveiliging.

SAP Cloud Applications Studio: verbeterde tool voor de ondersteuning in PDI Add-On Development voor de SAP Business ByDesign mobiele app.

Vanaf nu is het proces voor het ontwikkelen van mobiele add-ons voor de SAP Business ByDesign Mobile App verbeterd. Met de nieuwe versie van SAP Cloud Applications Studio kan het genereren van mobiele schermen met slechts een paar klikken worden geactiveerd. Alle vereiste informatie wordt tijdens het genereren gevraagd. Handmatig herwerken is niet meer nodig en de mobiele applicatie is direct klaar voor consumptie via smartphones.

Mobiele App voor SAP-goedkeuringen

Nieuwe functies specifiek voor Android:

 • U kunt nu de vingerafdruk verificatie gebruiken in combinatie met het app-wachtwoord.
 • Het is mogelijk om het SAP Business ByDesign-wachtwoord te wijzigen of een nieuw wachtwoord aan te vragen.
 • U kunt de Android Back-knop gebruiken om achteruit te gaan in verschillende delen van de app.
 • De app-badge informeert u over open goedkeuringen.
 • Nieuw visueel thema en verschillende andere verbeteringen van de bruikbaarheid.
 • Beveiligingsverbeteringen.

SAP ByDesign Time Recording app

 • Nieuw visueel thema en verschillende andere verbeteringen van de bruikbaarheid;
 • Beveiligingsverbeteringen.

CRM

Uitvoer geschiedenisdetails op document werklijst
U kunt nu Uitvoergeschiedenis bekijken in de document werklijsten onder het tabblad “Uitvoergeschiedenis” voor de documenten: contracten, verkooporders, verkoopoffertes, serviceaanvragen, servicecitaten, serviceorders en offerte voor contract.

Proforma-factuur voor servicecitaat
U kunt nu een proforma-factuur afdrukken voor een opgegeven servicecitaat.

BTM Taak om ontbrekende contractitem te vernieuwen
Als een geplande verlenging van het contractitem mislukt, wordt een zakelijke taak gemaakt om hetzelfde te melden. De gebruiker zou deze taak opnieuw kunnen starten om de vernieuwing te activeren.

Prijsanalyse
Het is nu mogelijk om analyses voor prijscomponenten in te schakelen voor standaard- of aangepaste rapporten met betrekking tot verkooporder-, serviceorder- en klant contract documenten. Dit kan worden bereikt door de selectieparameters in het rapport te wijzigen.

Valuta specifieke basisprijslijst
U kunt nu een aangepaste valuta-specifieke basisprijslijst maken. U kunt nu ook prijzen massaal handhaven via Microsoft Excel Template.

Prijzen OData Enablement
U kunt nu prijscomponenten zoals prijs, kortingen, toeslagen, vrachten van de verkooporder, serviceorder en klant contract documenten maken en bijwerken via aangepaste OData-services.


Meer details over de details van de SAP Business ByDesign release update vindt u via dit blog.


SAP Business ByDesign Roadmap

Bekijk de details van de laatste SAP Business ByDesign Roadmap – (versie Maart 2019 English)

SAP ByDesign Roadmap


Scheer organiseert op 21 november as een Webinar dat specifiek gericht is op SAP Business ByDesign. Dit webinar is onderdeel van onze serie webinars gericht op “Overstappen naar Cloud ERP. Meer informatie omtrent onze webinar vind u hier.


Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer Nederland heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met bedrijven te ondersteunen en te begeleiden naar SAP Cloud ERP. Zie onze referentieverhalen voor meer details over deze projecten. Wij organiseren periodiek webinars over het Overstappen naar SAP Cloud ERP. De agenda en onderwerpen van deze webinars, vindt u hier.

Scheer Nederland ondersteunt bedrijven met het uitwerken van hun SAP Cloud Strategie. Opzet hiervan is inzicht te geven welke SAP Cloud producten op welke wijze kunnen worden ingezet om uw huidige en toekomstige bedrijfsprocessen te ondersteunen. Meer informatie om te komen tot een SAP Cloud Strategie vindt u hier: Move to the next generation ERP

Over de schrijver
Joost is een energieke, resultaat gedreven teamspeler met een passie voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van SAP oplossingen. Het vertalen van klant requirements naar solide werkbare oplossingen is hem op het lijf geschreven. Joost zijn expertise omvat: SAP Business ByDesign, Mobile SAP solutions, Business Process Management, Change Projects, Business Process Integration en het voorzien van de benodigde gebruikerstrainingen. Neem gerust contact op met Joost voor meer informatie.

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.