Open Catalog Interface
Feature Open Catelog Interface

Open Catalog Interface

Optimaliseren inkoop gebruiksartikelen

Open catalogusinterface (OCI)

De implementatie van de Open Catalog Interface helpt productiebedrijven hun inkoopprocessen te optimaliseren, kosten te besparen, de datakwaliteit te verbeteren, en de relaties met leveranciers te versterken. Deze voordelen dragen gezamenlijk bij aan een hogere operationele efficiëntie en een sterker concurrentievoordeel.

De Open Catalog Interface (OCI) is een krachtig hulpmiddel voor het verbeteren van het inkoopproces binnen SAP, dat een naadloze koppeling biedt tussen SAP S/4HANA Public Cloud en externe leverancierscatalogi. 

Met OCI kunnen SAP-gebruikers producten zoeken en selecteren in catalogi van externe leveranciers en de geselecteerde items terugsturen naar SAP voor het aanmaken van inkoopaanvragen en inkooporders. 

Inzet OCI voor verbruiksartikelen

De meest voorkomende producten die worden ingekocht via Open Catelog Interface zijn kantoorbenodigdheden, laboratorium-, productie- en assemblagegerelateerde producten.

Veel leveranciers integreren met SAP S/4HANA Cloud Public Edition om naadloze inkoopprocessen mogelijk te maken. De leveranciers bieden vaak uitgebreide catalogi die direct toegankelijk zijn via OCI. Enkele van deze leveranciers zijn

  • Amazon Business
  • Manutan
  • Staples
  • Fisher Scientific
  • Lyreco

Het implementeren van de Open Catalog Interface (OCI) met SAP S/4HANA Cloud Public Edition biedt tal van voordelen voor inkoopprocessen.

Voordelen met inzet OCI

Eliminatie van handmatige invoerfouten: Door de gegevensoverdracht van leverancierscatalogi naar het inkoopsysteem te automatiseren, vermindert OCI het risico op fouten die gepaard gaan met handmatige gegevensinvoer.

Updates in realtime: Leveranciers kunnen hun catalogi in real-time bijwerken, zodat het inkoopteam altijd toegang heeft tot de meest recente productgegevens, prijzen en beschikbaarheid.

Efficiënt inkoopproces: Met de punch in-punch out-functie kunnen gebruikers hun inkoopproces starten binnen SAP S/4HANA, naadloos navigeren naar de website van de leverancier om producten te selecteren en vervolgens terugkeren naar SAP S/4HANA om de inkooporder te voltooien.

Tijdbesparing: Door het handmatig doorzoeken van meerdere leverancierswebsites en het verwerken van verouderde catalogi te verminderen, bespaart OCI het inkoopteam veel tijd.

Conclusie inzet OCI

De integratie van de Open Catalog Interface (OCI) met SAP S/4HANA Cloud Public Edition verbetert de inkoopprocessen aanzienlijk:

  • Het biedt naadloze integratie van leverancierscatalogi, 
  • Verbetert de nauwkeurigheid van gegevens, 
  • Stroomlijnt workflows, 
  • Verhoogt de efficiëntie en biedt aanzienlijke kostenbesparingen. 

Voor klanten vertalen deze voordelen zich in effectievere inkoopactiviteiten, beter leveranciersbeheer en een sterker concurrentievoordeel op de markt.