Scheer partnership met Schneider-Neureither & Partner (SNP)
SNP & Scheer Partnership

Scheer & Schneider-Neureither & Partner SE

Samen versterken we uw transformatie-, migratie- en carve-out projecten!

Op basis van een jarenlange succesvolle samenwerking vormen Scheer en Schneider-Neureither & Partner SE (SNP) nu een strategisch partnerschap.


Schneider-Neureither & Partner SE (SNP) is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van softwareoplossingen voor digitale transformatieprocessen en geautomatiseerde datamigraties. Het doel van de samenwerking is om klanten in staat te stellen complexe transformatieprojecten samen snel en veilig uit te voeren.


De klanten van Scheer profiteren van uitstekende branchekennis, strategie- en managementadvies en professionele technologie en knowhow op het gebied van managed services. Daarnaast begeleiden wij onze klanten als betrouwbare partner op weg naar de nieuwe wereld van SAP S/4HANA - van planning en ontwerp tot implementatie, een soepele, zeer flexibele werking en de transformatie van processen en organisatiestructuren. 

Met behulp van de SNP-portefeuille ondersteunen wij klanten in de volgende situaties:  


 • SAP S/4HANA Transformatie 
 • SAP S/4HANA conversie 
 • Carve-out trajecten
 • Easy Move naar Microsoft Azure

"Transformatieprojecten naar SAP S/4HANA zullen de komende jaren een essentieel punt op de agenda van de SAP-gebruikers zijn. Dankzij de samenwerking met SNP kunnen we onze klanten een nog betere basis bieden voor hun transformatieprojecten - door het gebruik van SNP oplossingen zal de implementatie zeer snel slagen. Op basis van de nieuwe technologische  platform en onze Industry know-how, kunnen procesoptimalisaties dan gemakkelijker worden uitgevoerd !".
- Mario Baldi, CEO van Scheer Group 

Meer over SNP

  Al meer dan 25 jaar ondersteunt SNP haar klanten wereldwijd bij de uitvoering van complexe transformatieprojecten en helpt hen deze veilig en kostenefficiënt uit te voeren.

  De software en diensten van SNP vereenvoudigen de organisatorische of technische transformatie van bedrijfsapplicaties door middel van automatisering, waardoor bedrijven gelijke tred kunnen houden met digitale veranderingen.


  Met de ervaring van meer dan 12.500 succesvol afgeronde projecten heeft SNP het unieke datatransformatieplatform CrystalBridge ontwikkeld. Met deze innovatieve oplossing kunnen IT-landschappen veel sneller en gerichter worden geherstructureerd en gemoderniseerd en kunnen gegevens veilig worden gemigreerd naar nieuwe systemen of cloud-omgevingen.


  Het CrystalBridge platform en de ervaringen van zowel Scheer als SNP, biedt klanten duidelijke kwalitatieve voordelen, terwijl tegelijkertijd de tijd en kosten aanzienlijk worden gereduceerd.

SNP & Scheer SAP S/4HANA Transformatie

Transformatie naar SAP S/4HANA

SAP S/4HANA transformaties zijn een essentieel onderdeel van de agenda van CIO's die al vertrouwen op SAP ERP oplossingen. Echter, migratie roept bij veel bedrijven vragen op: 

- Hoe kan deze transformatie naar SAP S/4HANA  verandering succesvol zijn?  

- Welke aanpak moet ik kiezen?  

- Hoe vind ik de meest geschikte weg naar SAP S/4HANA?  


Er zijn verschillende benaderingen voor de overgang van SAP ECC naar S/4HANA: 

 • Greenfield: Het bedrijf geeft zijn vorige SAP systeemlandschap op en vervangt het door een nieuwe SAP S/4HANA-omgeving. 
 • Brownfield: De migratie naar SAP S/4HANA gebeurt door een stapsgewijze conversie van de klassieke SAP ECC naar de nieuwe SAP S/4HANA-omgeving. 
 • BLUEFIELD™: Met deze aanpak heeft SNP een migratiemethode ontwikkeld die de voordelen van Greenfield en Brownfield combineert. Functies en data worden gemigreerd en geüpdatet in een selectieve datatransformatie in één enkele, niet-destructieve stap. 
SNP & Scheer SAP S/4HANA Conversie Oplossingen

Conversie naar SAP S/4HANA

Wij ondersteunen klanten bij de technische conversie van SAP ECC systemen naar SAP S/4HANA. Met de SNP software CrystalBridge® - het Data Transformation Platform, kunt u de overstap naar SAP S/4HANA nog sneller maken (omdat het gedeeltelijk geautomatiseerd is), flexibeler en in overeenstemming met de relevante compliance-eisen. 


Binnen een Go-Live project worden gegevens gemigreerd, geüpdatet en mogelijk getransfereerd naar Microsoft Azure (zie: Easy Move naar Azure). Hierbij kunnen eventuele noodzakelijke veranderingen zoals de overstap naar het Business Partner concept of New GL worden gerealiseerd. 


Eenmaal gemigreerd naar de nieuwe technologie basis van SAP S/4HANA kunnen processen selectief worden geoptimaliseerd en aangepast aan nieuwe bedrijfsmodellen. 

SNP & Scheer Carve Out Solutions

Carve-out Oplossingen

Wanneer delen van een bedrijf worden uitbesteed of verkocht, moeten de bedrijfsgegevens dienovereenkomstig worden gescheiden van de respectieve systemen en consequent worden overgedragen naar een nieuw systeem. Alleen gegevens van de afgesplitste organisatie-eenheid mogen naar het nieuwe doelsysteem worden overgedragen. De bestaande structuren op het gebied van financiële boekhouding, controle, materiaalbeheer, verkoop en distributie, en productie zijn verschillend in de bron- en doelsystemen.  


Met Scheer en SNP kunt u uw carve-out snel en nauwkeurig uitvoeren - op de datum van uw keuze.  Hierbij worden processen nauwkeurig geanalyseerd om te zorgen voor onmiddellijke bruikbaarheid met een efficiënte dimensionering van de systeemarchitectuur en een snelle inzet van de systemen op Microsoft Azure. 


Onze expertise, van procesconsultancy en licentieverkoop tot geautomatiseerde Cloud Managed Services, stelt u in staat om aan de slag te gaan in de nieuwe business en tegelijkertijd te voldoen aan alle noodzakelijke vereisten. 

SAP EASY MOVE naar Microsoft Azure

EASY MOVE naar Microsoft Azure

Als Microsoft Gold Partner maken we een nog snellere overgang naar de Microsoft Azure Cloud mogelijk door gebruik te maken van SNP tools. In het kader van SAP S/4HANA Conversion bieden onze experts de "Easy Move to Azure" aanpak aan. Om een snelle, veilige en kosteneffectieve methode van conversie naar SAP S/4HANA te implementeren, wordt dit actief ondersteund door het gebruik van SNP tools en een hoog niveau van automatisering.  


Ons SAP S/4HANA on Azure dienstenpakket omvat Managed Cloud Services, SAP Basic Operations, Support Services, Upgrades, Security en Compliance functies. Dit alles als één enkele bundel tegen een vaste prijs. Uw bedrijf hoeft geen extra knowhow op te bouwen, waardoor waardevolle mankracht en middelen vrijkomen. Uw organisatie zorgt voor uw bedrijf en uw core business processen - wij zorgen voor de volledige ondersteuning en inzet van SAP S/4HANA.


Ook na de overgang naar SAP S/4HANA staan wij voor u klaar. Wij beheren uw SAP-applicaties binnen een gereguleerde SAP-applicatie levenscyclus en houden uw systemen en processen te allen tijde up-to-date. 

Ontdek de opties voor uw transformatie-, conversie- of carve-out programma's samen met Scheer & SNP

Discovery Sessie

Your information is safe with us