SAP Cloud ERP voor Professional Services | SAP Business ByDesign

Kant-en-klare Cloud ERP aanpak

voor Professional  Services

een snelle, veilige en flexible SAP ERP Cloud oplossing

Cloud ERP voor Professional Services

Als service organisatie opereert u in een markt die de hoogste mate van anticipatie vereist in combinatie met korte interventietijden binnen lopende projecten. Uw dagelijkse besluitvorming vereist een efficiënte en perfecte controle over projecten met helder inzicht in alle facetten van de projecten. Via projectbeheer kunnen marges, prognoses en uiteindelijk klanttevredenheid worden gevolgd. SAP Business ByDesign zorgt voor een soepele en integrale projectbesturing.


Uw projectmanagement is het centrum van succes wanneer uw bedrijf volledig afhankelijk is van het uitvoeren van projecten. Van verkoopkans naar offerte, van offerte naar opdracht en van opdracht naar de uiteindelijke projectuitvoering en facturering. Alles dient volledig te zijn geïntegreerd binnen een vloeiende processtroom op basis van een enkele set van gegevens, die één versie van de waarheid toont.


Met de inzet van SAP Business ByDesign behoren handmatige processen en het gebruik van Excel-sheets tot het verleden en beheert u projecten op een efficiënte en transparante manier, volledig geïntegreerd met de financiële administratie.

Hoe ziet onze aanpak eruit?

Op basis van een in detail uitgewerkte blueprint van een Best Practice voor Professional Service, beginnen we met het identificeren van de belangrijkste eigenschappen die uw business succesvol maken. Vervolgens worden via intensieve workshops de end-to-end processen vanuit de verschillende workcenters doorlopen om vervolgens samen tot de juiste variant te komen, die aansluit bij uw organisatie. Hierbij wordt de integratie grondig uitgelegd. De Blueprint wordt aangepast zodat uw organisatie over een duidelijk procesmodel beschikt dat vervolgens wordt ingezet bij de gebruikers om alle trajecten te doorgronden, te valideren en te testen op juist- en volledigheid. Deze pragmatische samenwerking leidt tot een eenvoudige en laagdrempelige borging van kennis en inzicht door de gehele organisatie.


Ons doel is dat SAP Business ByDesign uw end-to-end bedrijfsprocessen op een efficiënte en effectieve manier ondersteunt met standaard best practices !


Scheer Nederland en service organisaties

Onze consultants hebben ruime ervaring en een goed inzicht in het ondersteunen van professionele servicebedrijven met SAP Business ByDesign.  Lees hiervoor de klantreferentieverhalen van VSL (Delft-Nederland), Stork Australië (Ingleburg, Australië) en Stork Colombia (Bogota, Colombia).


Ons doel is om een ​​volledig geïntegreerde oplossing te bieden die Project Management, Sales, Operations, Finance en Controlling ondersteunt. We zorgen ervoor dat alle betrokken afdelingen een duidelijk beeld hebben van de end-to-end processen en de individuele opties om hun eigen activiteiten te ondersteunen.


Scheer Nederland nodigt u uit om kennis te maken met onze READY-for-PURPOSE oplossing, ontworpen door onze experts voor realtime besturing en optimale uitvoering van uw projectmanagement!


Professional Services

Het pakket voor Professional Services is bestemd voor service organisaties die hoofdzakelijk personen inzetten binnen de projecten.


 • Geïntegreerde resourceplanning en projectadministratie waardoor eenvoudig de juiste resources op projecten kunnen worden ingezet;
 • Digitaal platform om uw bedrijf te vereenvoudigen;
 • Inzetten van Mobiele Apps voor laagdrempelig inzet van specifieke projectfuncties;
 • 360° inzicht met geïntegreerde analyse- en rapportage tools, die standaard binnen alle Work Centers beschikbaar zijn
 • Geïntegreerde oplossing voor real-time gegevensbeheer waardoor ieder de detaiIs vanuit zijn context kan bekijken en verder analyseren;
 • Continue inzicht in zowel de financiële situatie als de verwachte resultaten van het project;
 • Cloud platform om nieuwe bedrijfsmodellen snel en  volledig geïntegreerd te activeren.


Download Brochure Ready-for-Purpose Professional Services

Download de brochure van Professional Services met SAP Business ByDesign

Cloud ERP met SAP Business ByDesign

Suite in a Box

Projects, Finance Verkoop, HR, Inkoop

Klaar voor groei

Eenvoudig uit te breiden naar nieuwe locaties in andere landen

Inzicht

Volledig geïntereerde versie van de waarheid

Innovaties

Ieder kwartaal functionale updates om de concurrentie voor te blijven

De onderdelen van onze aanpak

De eerste oplevering binnen 4 maanden

Uw organisatie beschikt over een volledig geïntereerde configuratie binnen een periode van 4 maanden

Integratie Project Management & Finance

Volledig geïntegreerde Projectmanagement en Finance oplossing voor 1 juridische eenheid, binnen één land, gebruikmakend van één grootboek.

Ondersteuning verschillende Project en Service Types

Duidelijke gedefinieerde scenario's voor uw verkochte diensten en projectsoorten (Fixed Price, Time & Material)

Helder Proces van Opbrengsterkenning ( Revenue Recognition)

Onderdeel van de oplossing is heldere uitwerking van de juiste opbrengsterkenning met betrekking tot de levering van diensten vanuit projecten

Change, Migratie en Cut-over Plan

Pragmatisch plan om het management en de gebruikers te betrekken bij de opzet, inrichting en de overstap naar de nieuwe geïntegreerde oplossing. 

Uitgebreid Trainingsprogramma

Het borgen van kennis en inzicht zorgt ervoor dat uw organisatie zelfstandig kan werken. Hiervoor dient zowel op management- als op medewerkerniveau de juiste aandacht te worden gegeven aan het trainen en het opbouwen van een gedegen kennis van de applicatie en de processen.

Wat is het verwachte resultaat?

 • Scheer levert uw organisatie een goed en constructief inzicht in hoe uw bedrijf wordt ondersteund door de verschillende workcenters in SAP Business ByDesign. 
 •  Uw managers, applicatiebeheerders en eindgebruikers weten hun weg snel te vinden binnen de applicatie om zo een topprestatie te kunnen leveren.
 • De samenwerking tussen interne en externe partners verloopt soepel. Volledig inzicht en één geïntegreerde versie van de waarheid zorgen voor snelle en succesvolle beslissingen.
 • Change Management-concepten zijn aanwezig om kwartaalupdates te verwerken en aanvullende innovaties en noodzakelijke optimalisaties op een vlotte en solide manier in te zetten.

Discovery Session

Via deze Discovery Sessie maakt u direct kennis met de betrokken consultant(s) en krijgt u een eerste ervaring en indruk hoe Scheer Nederland uw organisatie kan ondersteunen.
SAP Cloud ERP Discovery Session