ERP Implementaties voor SAP Cloud en On-Premise omgevingen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Proces georiënteerde implementatieaanpak voor SAP Cloud Producten

Volg onze SAP ERP Cloud Specials

Overzicht Webinar Replays Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer ondersteunt met focus op bedrijfsprocessen

Upgrade huidige SAP ECC/SAP All-in-One omgeving naar S/4HANA

Dit impliceert een migratie naar het vereenvoudigde volledig in-memory databasesysteem S/4HANA. Een eerste stap is het uitvoeren van een Fit & Gap analyse waarbij zowel proces- als functionele verbeteringen inzichtelijk gemaakt worden en als basis voor de business case zullen dienen.  Vervolgens zal Scheer een SAP digitaal transformatieplan uitwerken voor zowel data en de functionaliteiten. Hierbij wordt rekening houdend met bestaand maatwerk en de inzet van beschikbare accelerators als de SAP Industry Best Practices.

Versterking van de huidige SAP ECC met SAP Cloud oplossingen

De huidige SAP ECC, vaak het centrale ERP-systeem - voldoet voorlopig nog, maar dient wel aansluiting te krijgen met aanvullende SAP Cloud Oplossingen. 


De SAP Cloud oplossingen kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden: Eigen ERP voor vestigingen of meer specifieke functionaliteit en flexibiliteit vanuit de Cloud voor Sales, Services of Marketing.

Migreren naar SAP Cloud ERP

Het versimpelen van zowel het huidige IT  en SAP-applicatielandschap kan eenvoudig worden bereikt door SAP ERP volledig te migreren naar een Platform as a Service Cloud ERP-omgeving. Hiervoor bestaan zowel Private als Public SAP-Cloud omgevingen. 

Voor deze migratie geldt een Fit & Gap analyse waarbij Scheer een gedetailleerd onderzoek zal doen naar de mogelijkheden om SAP S/4HANA of SAP Business ByDesign in te zetten.

Starten met SAP Cloud ERP

Overstappen van geen of een non-SAP ERP omgeving naar SAP Cloud oplossingen, zorgt direct voor grote functionele en integratie voordelen. Onze implementatieaanpak en ervaringen met SAP Cloud ERP-implementaties resulteren in een goede en eenvoudige SAP ERP Cloud oplossing waardoor de betrokken afdelingen efficiënter en effectiever gaan samenwerken met betere en eenvoudigere rapportage mogelijkheden.

Aandacht voor processen en interactie medewerkers

Scheer Nederland implementatie aanpak heeft de focus op processen, zodat deze van begin tot eind worden ondersteund. Wij bekijken deze processen vanuit een strategisch, logistiek en financieel oogpunt, om vervolgens de juiste inrichting te verzorgen. De inbreng van individuen en de (digitale) samenwerking met interne- en externe partijen speelt hierbij een belangrijke rol. Onze focus is erop gericht dat ieder vanuit zijn/haar rol, het inzicht en overzicht heeft en behoudt, om succesvol te kunnen zijn. De logistiek manager, projectleider, verkoper en de business controller kennen ieder hun eigen visie op de werkelijkheid. Toch dient deze werkelijk te bestaan uit één waarheid.

Winnen met Industry Best Practice Procesmodellen

Kenmerk van Best Practices is dat de onderliggende opzet zich reeds meerdere keren heeft bewezen. Voortschrijdend inzicht heeft ons ook geleerd dat bedrijven veel vaker succesvol kunnen zijn en blijven wanneer zij meer gebruik maken van deze Industry Best Practice standaarden in plaats van de inzet van specifieke maatwerk oplossingen. Deze Best Practices inrichting zorgt voor eenvoud en beter overzicht. Daarnaast is het doorvoeren van toekomstige aanpassingen geen enkel probleem.

SAP Activate: het accent ligt op het activeren van Best Practices

in plaats van het bouwen van oplossingen

PREPARE

 • Project Goals
 • Scope
 • Objectives
 • Solution design

EXPLORE

 • Fit & Gap analyse
 • Validatie workshops
 • Master Data plan
 • Integration plan

REALIZE

 • Iteratief uitwerken scenario's
 • End-2-End test runs
 • Training gebruikers

DEPLOY

 • Go Live
 • Productie support

OPTIMIZE

 • Verbeteren processen

Onze aanpak is meer dan een methodologie

Agile principes

Iteratief, tijd-gelimiteerde en incrementele aanpak

Ervaringen

Ervaringen van 1000+ eerdere implementatie projecten

Tools

Noodzakelijke projectmanagement tooling aanwezig

Best Practices Scenario's

Volledige documentatie van Industry Best Practices 

Pre-Built Content

Checklists, vragen lijsten en handleidingen 

Solution Life Cycle

Continue rapportage en volgen van resultaten

Hoe ziet jouw Digitale Transformatie plan eruit?

Bespreek jouw ERP Implementatieplan