ERP Implementaties voor SAP ERP | Process Experts
arrow_drop_up arrow_drop_down

SAP Cloud ERP implementatie 

met focus op processen 

Volg onze SAP ERP Cloud Webinar Specials

Overzicht Webinar Replays Overstappen naar SAP Cloud ERP

Kies voor Cloud ERP met focus op bedrijfsprocessen

Upgrade huidige SAP ECC/SAP All-in-One omgeving naar S/4HANA

Dit impliceert een migratie naar het vereenvoudigde volledig in-memory databasesysteem S/4HANA. Een eerste stap is het uitvoeren van een Fit & Gap analyse waarbij zowel proces- als functionele verbeteringen inzichtelijk gemaakt worden en als basis voor de business case zullen dienen.  Vervolgens zal Scheer een SAP digitaal transformatieplan uitwerken voor zowel data en de functionaliteiten. Hierbij wordt rekening houdend met bestaand maatwerk en de inzet van beschikbare accelerators als de SAP Industry Best Practices.

Versterking van de huidige SAP ECC met SAP Cloud oplossingen

De huidige SAP ECC, vaak het centrale ERP-systeem - voldoet voorlopig nog, maar dient wel aansluiting te krijgen met aanvullende SAP Cloud Oplossingen.  De SAP Cloud oplossingen kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden: ERP voor vestigingen of meer specifieke functionaliteit en flexibiliteit vanuit de Cloud voorProfessional Services, Technical Services of productie.

Migreren naar SAP Cloud ERP - ERP as a Service

Het versimpelen van zowel het huidige IT  en SAP-applicatielandschap kan eenvoudig worden bereikt door SAP ERP volledig te migreren naar een Software as a Service Cloud ERP-omgeving. Hiervoor bestaan zowel Private als Public SAP-Cloud omgevingen. Voor deze migratie geldt een Fit & Gap analyse waarbij Scheer een gedetailleerd onderzoek zal doen naar de mogelijkheden om SAP S/4HANA Cloud of SAP Business ByDesign in te zetten.

Starten met SAP Cloud ERP

Overstappen van geen of een non-SAP ERP omgeving naar SAP Cloud oplossingen, zorgt direct voor grote functionele en integratie voordelen. Onze implementatieaanpak en ervaringen met SAP Cloud ERP-implementaties resulteren in een goede en eenvoudige SAP ERP Cloud oplossing waardoor de betrokken afdelingen efficiënter en effectiever gaan samenwerken met betere en eenvoudigere rapportage mogelijkheden.

Onze aanpak

Integratie met processen en medewerkers

Aandacht voor processen en interactie betrokken medewerkers

Onze implementatie aanpak heeft de focus op processen, zodat uw processen van begin tot eind worden ondersteund. De inbreng van individuen en de (digitale) samenwerking met interne- en externe partijen speelt hierbij een belangrijke rol. Onze focus is erop gericht dat ieder vanuit zijn rol inzicht en overzicht behoudt.

De logistiek manager, projectleider, sales manager en de business controller kennen ieder hun eigen versie. Deze werkelijkheid dient te bestaan uit één single source of truth.

Best Practices

Winnen met Industry Best Practice Procesmodellen

Kenmerk van Best Practices is dat de onderliggende opzet zich reeds meerdere keren heeft bewezen. Voortschrijdend inzicht heeft ons ook geleerd dat bedrijven veel vaker succesvol kunnen zijn en blijven wanneer zij meer gebruik maken van deze Industry Best Practice standaarden in plaats van de inzet van specifieke maatwerk oplossingen. Deze Best Practices inrichting zorgt voor eenvoud en beter overzicht. Daarnaast is het doorvoeren van toekomstige aanpassingen geen enkel probleem.
Fit-to-Standard

Fit to Standard Analyse

De Fit-to-Standard Analyse wordt door onze consultants uitgevoerd op basis van de laatste versie van onze Industry Best Practice procesmodellen, die gebaseerd zijn op de SAP Best Practices. Doel is om te bepalen hoe de processen lopen en wat de fit is met de standaard processen die ondersteund worden door SAP Business ByDesign of  SAP S/4HANA Cloud.
Industry Focus

Scherpe Industry Focus met SAP Best Practices

Om onze klanten te voorzien van een SAP Cloud Roadmap, onderhouden wij continue de Fit to Standard analyse op basis van de laatste versies van SAP Cloud ERP Best Practice mogelijkheden binnen SAP Business ByDesign en SAP S/4HANA . Hierbij specialiseren wij ons in Finance Led ERP, Professional Services, Technical Services, Manufacturing en Consumer Goods.  Volg deze link voor onze Industry Focus
Verandermanagement

Veranderingsmanagement

Vanuit onze aanpak wordt veel aandacht besteed om de verandering en de impact richting medewerkers, partners en de organisatie gedurende de implementatie goed te begeleiden.
Training & Education

Training & Eindgebruiker documentatie

Aandacht en documentatie voor inzicht, overzicht en details met betrekking tot de bedrijfsprocessen. Opzet is om een eenvoudige omgeving aan te bieden die ingezet kan worden voor de initiële en vervolgtrainingen richting medewerkers. Doel is dat iedereen een goed inzicht heeft in zijn taken, maar ook de samenwerking en interacties met andere disciplines kan volgen.

Onze aanpak is meer dan een methodologie

Agile principes

Iteratief, tijd-gelimiteerde en incrementele aanpak

Ervaringen

Ervaringen van 1000+ eerdere implementatie projecten

Tools

Noodzakelijke projectmanagement tooling aanwezig

Best Practices Scenario's

Volledige documentatie van Industry Best Practices 

Pre-Built Content

Checklists, vragen lijsten en handleidingen 

Solution Life Cycle

Continue rapportage en volgen van resultaten

Ontdek de mogelijkheden van onze Industry Focus

Bekijk onze referentie projecten

SAP ERP Reference Projects

Hoe ziet uw Digitale Transformatie Plan eruit?

Bespreek uw SAP Cloud ERP opties