SAP Cloud Experiences | Lessons Learned van SAP Cloud ERP

SAP Cloud ERP Experiences

Lessons Learned ....

Business Consultants gezocht - SAP Public Cloud
Axel Kleinkan | Business Consultant

Axel

SAP Cloud ERP Consultant

Lessons Learned

De lessen die ik heb geleerd van de verschillende projecten met SAP Business ByDesign en SAP S/4HANA Cloud

Axel is begonnen met SAP R/3 en SAP ECC implementaties en heeft onlangs zijn kennis verbreed met verschillende SAP Cloud ERP-projecten. Deze projecten hadden te maken met SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.  

De beste voorbereiding voor een nieuw ERP Cloud implementatie traject, is om te luisteren naar de lessen die zijn geleerd van eerdere projecten. Onderstaand een korte samenvatting van deze Lesson Learned.

Een gedetailleerd plan voor alle fasen en "Walk the talk!"

Eigenlijk begint ons project al tijdens de pre-sales, waar we vooral de fit tussen de oplossing en de business requirements bespreken. Ons plan omvat  alle  fases: van de eerste blauwdruk  tot de Go-Live ondersteuning. Voor het project dient een gedetailleerd plan te worden uitgewerkt en de juiste tools/accelerators te worden ingezet. Daarnaast dient er aandacht te worden gegeven aan de documentatie van alle noodzakelijke details.  Doelstelling is dat de interne medewerkers zich de opzet en configuratie van het systeem eigen maken en zorgen dat zij goed inzicht krijgen in de end-to-end processen. 

SAP S/4HANA Cloud is geen update van SAP ECC

SAP heeft zijn SAP ERP opnieuw uitgevonden met de realisatie van SAP S/4HANA Cloud en SAP HANA database. SAP heeft de applicatie vereenvoudigd en een geharmoniseerd model gecreëerd om de ERP-transacties en de bijbehorende data op een intelligente manier te beheren. De kennis en ervaring van zowel de on-Premise als de Cloud versie zorgen voor een solide en snelle implementatie. Zeker als het doel is om te beginnen met de standaard Industry Best Practices, zonder aanpassingen door te voeren. Deze  fit-to-standard aanpak kan verrassend vaak worden toegepast, zonder dat bedrijven functionaliteit missen. Het blijft een kunst om onze klanten te overtuigen om met de standaard te gaan werken.

Processen en Data zijn koning

De bedrijfsdata tot waarde brengen kan alleen als er  goed inzicht is in de end-to-end flows en de wijze waarop deze data wordt gebruikt binnen de geïntegreerde oplossingen. Onze aanpak resulteert in een duidelijk, gestructureerd overzicht van zowel process flows als (master)data modellen. Dit fundament is zo belangrijk om constructieve dashboards en KPI's te bouwen om de business te runnen op basis van betrouwbare cijfers.

Business Process Management is weer hot

Scheer heeft een lange traditie met BPM als bedenker van ARIS- BPM Tool. Ook na de overname van ARIS door Software AG (2012), blijft BPM van vitaal belang bij het opleveren van Scheer ERP projecten. De laatste jaren ervaren we een significante groei in het besef van het belang van een solide Business Process Management hoofdstuk als onderdeel van de verandering ERP plannen.

Onze klanten realiseren zich dat de Agile Sprints veel succesvoller zijn, met een duidelijk, goed onderhouden accuraat Business Flow Model.

Elk project creëert unieke kansen en uitdagingen

Als consultant is Axel betrokken bij verschillende cases: new business, two-tier ERP met SAP ECC & SAP S/4HANA Cloud en migraties van SAP ECC naar SAP S/4HANA Cloud. Al deze ervaringen maken deel uit van onze sector gerichte aanpak om SAP S/4HANA Cloud te implementeren voor Professional Services, Technical Services, Consumer Products en Manufacturing.


Axel Kleinjan

Senior Consultant voor SAP Cloud ERP

Hoe ervaren collega's het werken bij Scheer?