SAP Cloud Experiences | Geheim van een succesvolle Implementatie

Werken met 

SAP Public Cloud

Inzicht in een werkdag van Marc

Vacatures voor Business Consultants en Integratie specialisten
Marc Rutgers | Business Consultant Scheer Nederland

Marc

SAP Cloud ERP Consultant

Iedere dag is anders ...

Marc verdiept zich iedere dag weer in de wondere wereld van SAP S/4 HANA Cloud. Momenteel speciale aandacht voor het initiëren van systemen en het opzetten en toekennen van de autorisaties. Door de opgedane kennis kan Marc klanten helpen om voortvarend van start te gaan tijdens projecten door op de juiste momenten, de juiste mensen, toegang geven tot de juiste systemen.

Marc is consultant met ervaring op het gebied van SAP Public Cloud ERP implementaties.


Een dag uit het leven van Marc

Het is 07:30 uur. Vandaag een thuiswerk dag, maar ‘op tijd’ op vanwege fysio. Een afgescheurde kruisband zorgt ervoor dat ik twee keer per week naar de fysio mag. Voor mijn rol ben ik verbonden aan drie projecten bij dezelfde klant, al lopen deze in verschillende fases. Onze klant heeft deze bedrijven overgenomen en wil ze graag allemaal overzetten naar SAP S/4 HANA Public Cloud, het relatief nieuwe ERP systeem van SAP.


9:15

Mijn werkdag begin ik met het wegwerken van mijn e-mail. Ik beheer de support tickets van alle drie de projecten en aangezien de support van SAP wereldwijd zit, zijn er in onze nacht veel tickets geüpdatet. Ik communiceer met SAP over de tickets, schakel antwoorden terug naar de betrokken consultants/klant en schakel met mijn contactpersoon van SAP om bepaalde tickets te escaleren, want ze zijn een mogelijke dreiging voor de Go-Live :(.


Daarnaast ben ik bij een van de projecten ook verantwoordelijk voor het uitrollen van alle toegangsrechten voor de gebruikers. Niet elke gebruiker moet toegang hebben tot iedere functie (apps genoemd) binnen de SAP S/4HANA omgeving. In de afgelopen maanden heb ik alle aanwezige rollen opgebouwd zoals de klant dit in hun vorige omgeving had en heb ik de gebruikers de juiste rechten gegeven.

Er zitten in mijn mailbox een aantal vragen over users die bepaalde apps niet kunnen vinden, geen rechten hebben om bepaalde dingen te wijzigen en ook zijn er nieuwe users die toegang moeten hebben tot de omgeving. 


11:00

We gaan ondertussen richting 11 uur, ik heb een meeting georganiseerd met de projectleider vanuit Scheer, de projectleider vanuit de klant en twee andere betrokkenen. Er komt een tweede vestiging, gevestigd in een ander land, ook in de SAP omgeving moet deze toegevoegd worden. We willen niet dat de users van het ene land de data kunnen zien van de andere vestiging en andersom. Hiervoor moeten we restricties opbouwen. In de afgelopen week heb ik de benodigde details verzameld over hoe we dit het beste kunnen uitvoeren. Dit is altijd even flink onderzoek doen, aangezien veel dingen nieuw zijn en er nog niet altijd veel info hierover te vinden is. Tijdens deze meeting wil ik het plan bespreken wat ik bedacht heb en akkoord krijgen om door te gaan met de testfase met enkele key users van de klant. 


12:30 Lunch Time 

Ik krijg akkoord om het plan uit te voeren en het testen te gaan plannen. Ik plan in de agenda een uur in de middag om contact te leggen met de key-users en afspraken te maken voor verderop die week. Na afloop van de meeting is het tijd om te gaan lunchen.

Na de lunch snel verder. Ik pak snel dit moment om contact te leggen met 2 key-users en plan met hen een meeting over 3 dagen om de restricties te testen. Ondertussen maak ik in het systeem testrollen aan en bouw ik de restricties op voor de test, een goed begin.


14:00

Het is tijd voor de wekelijkse stand-up meeting. We hebben elke week een uur waarin we de activiteiten van de komende week bespreken. Aangezien we werken in een internationale omgeving, werken we  met een internationaal team en verschillende tijdzones.

Ik benoem welke test ik ga uitvoeren en wat eventueel de impact is voor hun werkgebied met de veranderingen die gaan komen.


Na de meeting werk ik nog door aan de test die ik aan het voorbereiden ben. Ondertussen zijn er ook weer verschillende antwoorden terug gekomen van consultants op hun tickets en deze stuur ik door naar SAP. Ik bel ook nog even met een collega om bij te praten, waarbij het voor 30% over het werk gaat en de rest is het ouderwetse ‘koffiezetapparaat praatje'. Ik loop als laatste nog even de dag van morgen door voor mezelf en maak wat aantekeningen van dingen die ik niet mag vergeten.


18:30

Ik werk wat langer door dan normaal vanwege de late start en doe rond half 7 mijn laptop dicht. Morgen weer een kantoordag met het project team. De balans van werken op kantoor en thuis bevalt mij goed.

Hoe ervaren collega's het werken bij Scheer?