Mastervolt implementeert SAP Business ByDesign

Mastervolt verbetert de processen 

met Cloud ERP - SAP Business ByDesign


Implementatie binnen 6 weken  | Fundament voor innovatie

Waar staat Mastervolt voor?

Mastervolt, nu dochter van het Amerikaanse Brunswick Corporation, biedt wereldwijd hoogwaardige autonome energieoplossingen voor onder andere scheepvaart en mobiel vervoer.


Mastervolt - Power to be independent
Mastervolt is gespecialiseerd in het managen, omvormen en opslaan van elektrische energie en voert een uitgebreid productportfolio met een vermogensbereik van 300 Watt tot 40.000 Watt. Deze elektrische oplossingen worden wereldwijd toegepast in veeleisende markten zoals marine, mobiel, offshore, industrieel, solar autonoom en infrastructuur.


Mastervolt is het EMEA onderdeel van de business unit Power Products, LLC, en maakt samen met andere vooraanstaande merken deel uit van de afdeling Marine, Mobile & Industrial.

Mastervolt, Ancor, BEP, Blue Sea Systems, CZone, Lenco, Marinco en ProMariner zijn al tientallen jaren actief als onafhankelijke aanbieders van innovatieve elektrische oplossingen en hebben nu hun krachten gebundeld. Samen bieden ze het grootste en meest complete elektrische assortiment, voor elke denkbare toepassing om volledig onafhankelijk over elektriciteit te beschikken. De productontwikkeling vindt plaats in drie zeer geavanceerde Research& Development centra in Amsterdam (NL), Auckland (NZ) en Wisconsin(VS). 


Mastervolt is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en logistiek van de genoemde merken in EMEA .

Aan het woord zijn:

Diederik van Dijk - CFO Mastervolt, verantwoordelijk voor de effectieve inzet van Cloud ERP - SAP Business ByDesign

Ferry Bogaards - Managing Partner Scheer Netherlands

Wat was de noodzaak voor Mastervolt

voor de implementatie van SAP Business ByDesign?

Naar aanleiding van de overname door Brunswick was Mastervolt genoodzaakt om de fiscale kalender aan te passen. Deze noodzaak gaf ook kansen om nog eens zeer kritisch naar de processen te kijken en onderliggende structuur te verbeteren.


Simplificering van de bedrijfsvoering

Mastervolt koos voor een nieuwe implementatie met de initiële verwachte voordelen voornamelijk op het vlak van een simplificering binnen Finance en de organisatiestructuur. Kortweg: "Hoe kan Mastervolt de bedrijfsvoering simpel maken?" Maar tegelijkertijd was het ook belangrijk om een solide fundament te creëren voor continue procesinnovatie en aanpassingen in de business.

Mastervolt heeft in een eerdere implementatie ervoor gekozen om het ERP-systeem helemaal aan te passen aan bestaande werkwijze en hiervoor tal van customizations in het systeem door te voeren. In deze nieuwe implementatie is nadrukkelijk gekeken hoe de aanwezige SAP Best Practices kunnen worden ingezet waardoor afscheid genomen kan worden van het maatwerk.

Het implementatie project in het kort toegelicht

Het analyseren van de processen was best wel een uitdaging voor de organisatie, maar al snel was het duidelijk dat de standaard processen toegepast konden worden. Door het wegvallen van het onderhoud van de customizations, werd direct de TCO gereduceerd.

Scheer is gevraagd te helpen en zeer kritisch mee te kijken naar hoe Mastervolt daadwerkelijk is georganiseerd en het doel hiervan. 


Er is een nieuwe opzet van de financiële administratie met een veel duidelijkere basisstructuur opgezet. Door deze structuurwijzigingen is het real-time inzicht in de business direct verbeterd. Door de nieuwe inrichting zijn de uitvoerende taken verschoven naar het sturen op uitzonderingen.


Diederik van Dijk benadrukt: "De expertise van Scheer is cruciaal geweest in de visie om de processen heel nadrukkelijk end-to-end te benaderen en kritisch te zijn waar wij onszelf “bijzonder” vonden".


Aanpak met focus op end-to-ends

De implementatie is uitgevoerd met een focus op de fundamentele elementen die flexibiliteit naar de toekomst garanderen. Hierbij is veel aandacht besteed aan de opzet van de volgende onderdelen:

 • De organisatiestructuur
 • De structuur van cost centers en profit centers.
 • Het grootboekrekeningschema
 • De Accounting Principles

Op basis van deze vernieuwde structuren zijn de Best Practice processen besproken en heeft er een migratie van de masterdata plaatsgevonden.


Ferry Bogaards stelt: "Met een agressieve Go-Live van 6 weken, zijn business opportunities alleen meegepakt indien deze opportunities reëel en cruciaal waren voor de Go-Live. Andere geïdentificeerde business verbeteringen zijn genoteerd om direct na Go-Live te worden opgepakt". Resulaten direct zichtbaar

Na de Go-Live zijn direct de volgende resultaten zichtbaar geworden:

 • Inzet van built-in Analyse tools om bottlenecks in de processen te identificeren;
 • Het verkorten van de financiële afsluiting van 4 naar 2 ½ dag;
 • Het beschikbaar hebben van real-time KPI’s dashboards om de business performance van verkoop, inkoop, logistiek en customer care elk moment van de dag te volgen;
 • Clean System: Geen maatwerk meer.

SAP Business ByDesign zorgt voor een eenvoudige wijze van het combineren van transactiegegevens met analytische gegevens, dat zorgt voor extra inzicht om te komen tot een sterke verbetering in de bedrijfsvoering.


Diederik van Dijk stelt dat Scheer echt een partner is gebleken gedurende deze implementatie. Aspecten die daarbij opvielen zijn:

 • Een hele duidelijke coördinerende rol in de implementatie.
 • Zeer heldere visie over hoe end-to-end werkt en dit goed kunnen overbrengen op alle niveaus in onze organisatie.
 • Diepgaande kennis van SAP Business ByDesign.

Mastervolt kan nu stap voor stap op dit fundament verder werken aan de geïdentificeerde verbeteringen. Procesverbeteringen waaraan nu gewerkt zal worden zijn:

 • MRP optimalisatie met transfers tussen verschillende voorraadlocaties;
 • Demand Planning van de voorraadartikelen implementeren;
 • Projectmatig werken bij Research & Development;
 • Afhandelen van klantretouren;
 • Reparaties in samenhang met een SLA en garanties;
 • Invoeren van Workflows;
 • Scannen en boeken van facturen.

Mastervolt

Mastervolt maakt zich sterk voor een betrouwbare autonome stroomvoorziening. Gespecialiseerd in het managen, omvormen en opslaan van elektrische energie biedt Mastervolt een uitgebreid productportfolio met een vermogensbereik van 300 Watt tot 40.000 Watt. Onze elektrische oplossingen worden wereldwijd toegepast in veeleisende markten zoals marine, mobiel, offshore, industrieel, solar autonoom en infrastructuur. De missie van Mastervolt is gericht op het bieden van waardevolle energie-oplossingen onder het motto ‘The power to be independent’.  Meer informatie op de website van Mastervolt, onderdeel van Brunswick Corporation.

Scheer

Scheer is in 2012 ontstaan uit de fusie tussen Scheer Management GmbH en IDS Scheer Consulting GmbH. Scheer staat bekend om zijn bijzondere aandacht voor sectorspecifieke ondersteuning en begeleiding van de bedrijven in hun digitale transformaties. Scheer heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Turkije en Saudi-Arabië.

Klantprojecten met SAP Business ByDesign

Mastervolt Customer Reference Story with SAP Cloud ERP

SAP ByDesign

SAP ByDesign

null

SAP ByDesign

SAP ByDesign

Laten we eens praten over uw uitdagingen met SAP S/4HANA Cloud

Ontmoet onze experts en krijg inzicht in de SAP S/4HANA Cloud opties voor uw business case

Your information is safe with us