Stork implementeert SAP Business ByDesign samen met Scheer Nederland

Stork kiest voor SAP Business ByDesign

Stork zet Cloud ERP in voor integrale projectoplossing en transparante cijfers

Waar staat Stork voor?

Stork is marktleider in maintenance, modification & asset integrity diensten (MM&AI).

Stork, met hoofdkantoor in Utrecht, is gespecialiseerd in de verbetering van prestaties, veiligheid en kostenefficiëntie van assets voor klanten gedurende de gehele levenscyclus van hun assets. Stork is actief voor klanten die werkzaam zijn in de olie en gas, chemische, proces, metaal, mijnbouw, energie en de productie-industrie. Stork biedt geïntegreerde oplossingen op het gebied van maintenance, modification en asset integrity. Met ongeveer 20.000 werknemers in meer dan 100 landen, levert Stork zijn diensten aan meer dan 4.000 klanten, verspreid over zes continenten. Stork gaat een levenslange samenwerking aan voor een duurzame en succesvolle groei van de bedrijfsactiviteiten van haar klanten.


Stork implementeert een geïntegreerde projectoplossing op basis van SAP Business ByDesign. Onderstaand het verslag van de implementatie van deze Cloud ERP oplossing voor Giovenco in Australië. Scheer Nederland ondersteunt Stork Technical Services met de wereldwijde implementatie ter ondersteuning van de professionele diensten.


In september 2015 heeft Stork zijn activiteiten uitgebreid met strategische acquisitie van het in Australië gevestigde Giovenco Industries Pty Ltd. Het hoofdkantoor van Giovenco is gevestigd in Ingleburn (Sydney,NSW), van waaruit zij heel Australië bedient.

De klanten van Giovenco zitten voornamelijk in de olie- en gasindustrie en de mijnbouwsector.


Werken naar een Global Reporting Template

De implementatie van SAP ByDesign als pilot voor de nieuwe Australische tak in te zetten, kende een tweeledig doel. Ten eerste was het nodig om Giovenco snel te integreren in de bedrijfsactiviteiten van Stork. Ten tweede wenst Stork operationele en kosten-efficiëntieverbeteringen binnen de gehele organisatie te bereiken. 

Om dit laatste doel te bereiken, stond de implementatie bij Giovenco model voor een globale template, die zorgt voor standaardisatie van processen, data en interne rapportage. De volgende stap is om deze globale template bij vestigingen in Azië, Noord- en Zuid-Amerika uit te rollen.

Aan het woord zijn:

Hans Lagaaij - Corporate IT Director Stork, verantwoordelijk voor de keuze en uitrol van Cloud ERP, SAP Business ByDesign.

Ton Bruijne - Finance & Business Services Director Stork, projectsponsor.

Chee Heng Lai - IT Manager Australië en Nieuw-Zeeland, projectmanager voor de selectie en implementatie van SAP Business ByDesign.

Ferry Bogaards - Managing Partner Scheer Nederland.

Stork implementeert een geïntegreerde projectoplossing op basis van Cloud ERP als Corporate Platform

Cloud ERP op basis van Platform as a Service

Stork implementeert een geïntegreerde projectoplossing en heeft de strategische keuze gemaakt om hun operaties in verschillende landen te ondersteunen met SAP's Cloud ERP-oplossing.

Hans Lagaaij zegt: "SAP Business ByDesign stelt Stork in staat om een strategisch Platform as a Service (Paas) te realiseren op basis van belangrijke principes". Deze principes zijn:

 • Volledige focus op de business in plaats van op IT;
 • Gemakkelijke toegang vanuit alle geografisch verspreide locaties;
 • Schaalbaar voor toekomstige veranderingen in het aantal gebruikers;
 • Eenvoudige IT-footprint met lage onderhoudskosten;
 • Inzet van mobiele toepassingen.

Met dit platform is een uniforme manier van werken gedefinieerd met betrekking tot processen in verkoop, projectmanagement, logistiek en financiën.

Ton Bruijne, nauw betrokken bij het project en de ontwikkeling van de Global Template, bevestigt:

"De geïntegreerde ERP-oplossing met aanwezige analytische functionaliteit, heeft de talloze Excel sheets overbodig gemaakt. Een enkele versie van de waarheid en op elk moment real-time inzicht in de status en resultaten, zorgt voor een effectievere uitvoering van onze projecten."

Zowel de lokale vestigingen als het hoofdkantoor, beschikken nu over:

 • Uniforme en efficiënte procesaansturing;
 • Volledige dataharmonisatie over alle vestigingen;
 • Eén rekeningschema en groepsrapportage-structuur;
 • Financiële transparantie en betrouwbare maandafsluiting;
 • Global Governance;
 • Controle op functiescheiding op rolniveau.

De Australische operatie maakt nu gebruik van de Stork "Fit for Purpose" processen, welke naadloos ondersteuning geven aan:

 • Eenvoudige en complexe projecten, die meerdere jaren kunnen duren;
 • Meerdere projectberekeningsconcepten;
 • Transparante rapportage richting management en klant.

Ontzorging lokale IT biedt kansen voor business support

Chee Heng Lai, projectmanager van de SAP ByDesign-implementatie, is verheugd dat de pilot bij Giovenco binnen zes maanden is gerealiseerd. Een procesgerichte projectbenadering en de end-to-end procesgeoriënteerde SAP ByDesign-oplossing zorgden voor nauwe samenwerking tussen verkoop, logistiek, projectmanagement en financiën. De belangrijkste les van dit project was het omgaan met veranderingen.  Het succes van de benodigde veranderingen vergt een maturity level van de organisatie, die betrokken is bij de uitrol.


Chee Heng Lai benadrukt: "SAP Business ByDesign draagt bij aan een snelle en succesvolle implementatie door middel van intuïtieve schermdialoogvensters die snel inzicht geven in de status en acties die moeten worden uitgevoerd.


Deze workflow gebaseerde taken zorgen voor continue inzichten in "to do's", dat zorgt voor een proactieve en adequate uitvoering van activiteiten. Daarnaast biedt SAP Business ByDesign een rol gebaseerd dashboard met vooraf gedefinieerde rapportage- en analyse-instrumenten.


Een belangrijk voordeel is dat de IT-afdeling niet meer nodig is voor het onderhouden en bijwerken van het ERP-systeem. Deze updates worden nu per kwartaal volledig door SAP uitgevoerd. Het enige overblijvende aandachtspunt is de toegang tot snelle internetverbindingen op de verschillende geografische locaties.


Ten slotte legt Chee Heng Lai uit waarom het IT-landschap met de implementatie van SAP Business ByDesign eenvoudiger is geworden:

 • Test- en productieomgeving beide in de Cloud;
 • Geen hardware in eigen beheer;
 • Geen SAP-systeembeheerders meer nodig;
 • Lagere IT-kosten voor het beheer en ondersteuning.
Het SAP Business ByDesign-platform versnelt de projectoperaties, dat zorgt voor een efficiëntere en effectieve samenwerking tussen klanten, leveranciers en medewerkers binnen projecten.

Focus op Operational Excellence

Focus op processen

Ferry Bogaards, Scheer projectmanager, legt de Scheer-aanpak uit: "Het uitgangspunt is altijd het bedrijfsmodel van de klant en de onderliggende processen. Onze focus ligt op de volwaardige ondersteuning van de kernactiviteiten vanuit een end-to-end bedrijfsprocesperspectief, op basis van de beschikbare best-practice-scenario’s van SAP Business ByDesign. Het gaat niet om de implementatie van de applicatie, maar hoe de applicatie de bedrijfsactiviteiten volledig ondersteunt."


Ingrediënten voor succes

De volgende ingrediënten hebben bijgedragen aan een succesvolle realisatie van de implementatie bij Stork en de definitie van de Global Template:

 • Robuuste functionaliteit plus eenvoudige configuratie van SAP Business ByDesign;
 • Focus op integrale proces denken vanuit operationeel-, financieel- en managementperspectief;
 • De schouder aan schouder samenwerking tussen medewerkers en het management;
 • Kleine projectorganisatie en focus op significante inrichtingsvraagstukken;
 • Training en begeleiding van gebruikers om Stork snel zelfstandig en onafhankelijk te maken

Bevindingen vanuit het project

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Focus op Operational Excellence

"Het uitgangspunt is altijd het bedrijfsmodel van de klant en de onderliggende processen. Onze focus ligt op de volwaardige ondersteuning van de kernactiviteiten vanuit een end-to-end bedrijfsprocesperspectief, op basis van de beschikbare best-practice-scenario’s van SAP Business ByDesign. Het gaat niet om de implementatie van de applicatie, maar hoe de applicatie de bedrijfsactiviteiten volledig ondersteunt

Ferry Bogaards - Scheer NL

Werken naar een Global Reporting Template

De geïntegreerde ERP-oplossing met aanwezige analytische functionaliteit, heeft de talloze Excel sheets overbodig gemaakt. Een enkele versie van de waarheid en op elk moment real-time inzicht in de status en resultaten, zorgt voor een effectievere uitvoering van onze projecten.

Ton Bruijne - Stork

SAP Cloud Journey op basis van Platform as a Service

SAP Business ByDesign stelt Stork in staat om een strategisch Platform as a Service (Paas) te realiseren op basis van belangrijke IT en Governance principes". 

Hans Lagaaij

Klantprojecten met SAP Business ByDesign

Mastervolt Customer Reference Story with SAP Cloud ERP

SAP ByDesign

SAP ByDesign

null

SAP ByDesign

SAP ByDesign

Laten we eens praten over uw uitdagingen met SAP S/4HANA Cloud

Ontmoet onze experts en krijg inzicht in de SAP S/4HANA Cloud opties voor uw business case

Your information is safe with us