SAP Business ByDesign | Cloud ERP voor MKB en vestigingen

SAP Business ByDesign

Run uw complete organisatie

met één enkele ERP en veilig vanuit de Cloud

SAP Gold Partner SAP Business ByDesign

SAP Business ByDesign is door SAP in 2007 geïnitieerd als een volledig geïntegreerde Cloud bedrijfsoplossing om bedrijfsprocessen volledig van begin tot einde te ondersteunen. De applicatie is qua functionaliteit en structuur ontworpen voor middelgrote tot grote organisaties en voor vestigingen.


Deze ERP-applicatie kent de volgende eigenschappen:

 • Alleen via Cloud versie inzetbaar op basis van Software as a Service;
 • 39 Best Practice Scenarios en 220 aanvullende beschikbare Webservices;
 • Inclusief Business Analytics, Reporting, e-Learning, Document Flow, Process Flow en Support faciliteiten;
 • Inclusief onbeperkte data opslag van transacties en documenten;
 • Geschikt voor bedrijven vanaf 20 tot 30.000+ medewerkers;
 • Ieder kwartaal een update inclusief nieuwe functionaliteiten.


SAP Business ByDesign Partner of the Year 2020

Voor complete bedrijfsvoering

SAP Business ByDesign geeft snelgroeiende bedrijven het platform om nog sneller te groeien. Deze cloud-gebaseerde ERP-oplossing is vanaf de basis opgebouwd met flexibele bedrijfsprocessen op basis van best practices van duizenden bedrijven en is ontworpen om elke persoon en elk onderdeel van uw organisatie met elkaar te verbinden.


Bovendien geeft de geïntegreerde, diepgaande analyse u volledige transparantie in uw hele organisatie, zodat u snel kunt reageren op kansen om de groei te versnellen. U beschikt over een krachtige basis om te schalen en te concurreren met bedrijven van elke omvang - zonder de complexiteit en de kosten - zodat u uw bedrijf op uw manier kunt laten groeien.Scheer implementeert SAP Public Cloud sinds 2012

SAP Recognized Expertise Partner

Scheer Nederland is de enige SAP Recognized Expertise Partner in Nederland voor SAP Business ByDesign. Deze kwalificatie wordt door SAP gegeven op basis van Project audits en klant tevredenheidsonderzoek.

Ferry Bogaards, Managing Partner Scheer Nederland: “De certificering SAP Recognized Expertise voor SAP Business ByDesign is een erkenning en waardering van onze diepgaande kennis en ervaring op het gebied van SAP Cloud ERP implementaties. 
SAP geeft hiermee niet alleen het signaal af dat Scheer Nederland een gerespecteerde en ervaren partner is, maar ook dat we in staat zijn klanten kwalitatief hoogwaardige dienstverlening te bieden met betrekking tot SAP Business ByDesign.


Onze referentie projecten

VSL - Nederlands Metrologisch Instituut

link het project van VSL & Cloud ERP

Stork Technical Services - Link naar het project in Australië

Stork Technical Services - Link naar het project in Colombia

Mastervolt - Link naar het project van Mastervolt

Business ByDesign heeft alles wat een snelgroeiend bedrijf nodig heeft - een end-to-end oplossing, aangedreven door bewezen bedrijfsprocessen en geleverd in een eenvoudig, snel te implementeren pakket.

Schaalbaar

Business ByDesign is gebouwd om te schalen - een dynamische, configureerbare oplossing die de groei van vandaag de dag zal stimuleren en met uw bedrijf zal blijven meegroeien.

360º Views

Met Business ByDesign zijn analyses geen add-on, maar maken ze deel uit van elk proces, zodat u volledig inzicht krijgt in elk aspect van uw bedrijfsvoering om snel en effectief beslissingen te nemen.

Business ByDesign is een veilige en schaalbaar platform dat door SAP wordt onderhouden en ieder kwartaal wordt voorzien van innovatieve en compliance updates.

                                       

SAP Business ByDesign Facts & Figures - Release 20-02

Wat is SAP Business ByDesign?

SAP Business ByDesign is een Cloud ERP oplossing met ondersteuning voor de volgende business units:
- Financiën
- Klantrelatiebeheer
- Personeelszaken
- Projectmanagement
- Inkoop
- Beheer van de toeleveringsketen

Daarnaast heeft de applicatie de volgende branchespecifieke mogelijkheden:
- Professionele diensten
- Productie
- Groothandel Distributie
- Publieke sector (Noord-Amerika)

Aanvullende zaken:
- 40 Best Practice Scenario's voor een snel en effectief ontwerp van end-to-end processen;
- Ingebouwde analyse- en rapportagemogelijkheden met meer dan 500 standaardrapporten;
- KPI Dashboards voor eenvoudige identificatie en het delen van feiten;
- Mobiele apps;
- Gebruiksvriendelijk - gebaseerd op moderne HTML-5 technieken - gebruikersinterface - vertaald naar SAP Fiori apps;
- In-memory database, waardoor gegevens te allen tijde realtime beschikbaar zijn voor volledig en integraal inzicht.

Wat zijn de SAP Business ByDesign Deployment opties?

SAP Business ByDesign is alleen beschikbaar als Software as a Service. Standaard wordt de applicatie geleverd op een Multi-tenant omgeving. Dit impliceert dat het onderliggende platform wordt ingezet voor verschillende klanten.

Voor grotere implementaties bestaat de mogelijkheid om een zogenaamde "Private Tenant" te regelen via SAP. Krijg dezelfde voordelen die de public cloud biedt, maar dan in een toegewijde, privé beheerde omgeving; het meest geschikt voor organisaties met sterk aangepaste eisen.

Hoe worden de release updates voor SAP Business ByDesign uitgevoerd?

Er zijn 4 update-cycli per jaar: Februari, Mei, Augustus en November.
De SAP Business ByDesign release wordt aangegeven per jaar en maand 2002, 2005, 2008 en 2011. Elke release bevat fixes, updates en mogelijk nieuwe functionaliteiten. De maand voorafgaand aan de release-maand wordt het kwaliteitssysteem geüpdatet en voorzien van Release detail en testscripts.


De meeste updates hebben te maken met reguliere en wetmatige aanpassingen die zijn doorgevoerd.

SAP onderhoudt een plan voor de updates van de komende 24 maanden. Dit plan wordt ieder kwartaal bijgewerkt.

Is SAP Business ByDesign beschikbaar als een on-Premise versie?

Nee, SAP Business ByDesign is niet beschikbaar als een on-Premise versie. De enige optie is Software-as-a-Service

Kan SAP Business ByDesign internationaal worden ingezet?

Naast de kracht van de integrale functionaliteit van SAP Business Design, is de aanwezigheid van verschillende talen, ondersteuning van meerdere valuta en meerdere grootboeken een perfecte oplossing voor bedrijven die internationaal actief zijn.

De kracht van SAP Business ByDesign zit ondermeer in de 120 landen waarvoor specifieke localisaties zijn doorgevoerd. Hierbij de volgende onderverdeling van landen:
1- Standard Country Version
2-Pre-Localized Country Version
3-Tax-basic Country version

Standard Country Version
Deze landen lokalisatie scope is vooral gericht op het leveren van land specifieke compliance functionaliteit.

Pre-Localized Country version
Een vooraf gelokaliseerde landversie biedt een reeks specifieke kenmerken die verder gaan dan de fiscale basisinhoud. Dit maakt het voor klanten/partners mogelijk om klant-/partner-specifieke functionaliteiten op te bouwen. De geleverde inhoud verschilt per land, maar het gaat vooral om belastingen, klantgerichte formulieren (zoals facturen, bestellingen, leveringsbonnen; niet in de lokale taal) of financiële boekhouding. Eventuele afwijkingen moeten worden overgenomen door de klant/partner. Er zijn verschillende onafhankelijke functies beschikbaar binnen SAP Business ByDesign, bijvoorbeeld op het gebied van migratietools voor SEPA, flexibele belastingheffing configuratie, flexibiliteit in document-nummering, indienstneming van werknemers; de beschikbare opties verschillen per land.

Tax Basic Country Version
De fiscale basis-landversies bevatten een minimale ondersteuning gerelateerd aan fiscale zaken. De generieke belastingaangifte is ingeschakeld voor de fiscale basislanden. Een fiscaal basisland omvat ook enkele zeer elementaire scenario's zoals binnenlandse verkoop en aankopen, export en import, en verlegging.

Dochterondernemingen
SAP Business ByDesign kan perfect worden ingezet voor dochterondernemingen (subsidiaries), die actief zijn in verscheidende landen. De dochterondernemingen kunnen met de inzet van SAP Business ByDesign hun processen, workflows, rapportages en KPI's zelf instellen, zonder de afhankelijkheid van het hoofdkantoor. Integratie met het hoofdkantoor met SAP ECC of SAP S/4HANA is een mogelijkheid.

Welke landenversies zijn beschikbaar voor SAP Business ByDesign?

Er zijn drie soorten landversies voor SAP Business ByDesign:
1- Standard Country Version
2- Pre-Localized Country Version
3- Tax-basic Country version

[caption id="" align="aligncenter" width="1170"]SAP Business ByDesign - Ondersteunende landen SAP Business ByDesign - Ondersteunende landen[/caption]
U kunt de lijst met ondersteunde landen van SAP vinden op de SAP Business ByDesign website.

SAP biedt ook de Localization Toolkit aan. De Localization Toolkit is een set van tools, ingebouwd in SAP Business ByDesign en in SAP Cloud Applications Studio. Het maakt de uitbreiding of aanpassing mogelijk van de standaardcapaciteit van SAP Business ByDesign, bijvoorbeeld op het gebied van grootboek, belastingen, belastingrapportage, HCM of kosten- en vergoedingenbeheer.

Wat zijn de branch specifieke mogelijkheden van SAP Business ByDesign?

SAP Business ByDesign is een Suite-in-a-Box. U krijgt altijd toegang tot de volledige functionaliteit, maar uw organisatie heeft wel de mogelijkheid om alleen die onderdelen te activeren die van toepassing zijn. Op deze wijze van SAP Business ByDesign breed worden ingezet.

De applicatie kent een bijzondere fit voor de volgende branches:
- Project organisaties - professional en Technical services
- Productie
- Handel
- Financiele administraties.

Naast de kracht van de integrale functionaliteit van SAP Business Design, is de aanwezigheid van verschillende talen, ondersteuning van meerdere valuta en meerdere grootboeken een perfecte oplossing voor bedrijven die internationaal actief zijn.

Welke Best Practise Scenario's zijn beschikbaar

Onderstaand een lijst met de aanwezige Best Practice Scenario's:
-Actual Costing
-Cash and Liquidity Management
-Customer Contract Management
-Customer Return Management
-Demand Planning
-Expense Reimbursement
-Field Service and Repair
-Financial Closing
-Fixed Asset Management
-Intercompany Project Time and Expenses
-Intracompany Stock Transfer
-Make to Stock
-Marketing to Opportunity
-Materials in Projects
-Materials in Projects from Project Purchase Request
-Order-to-Cash (Project-Based Services)
-Order-to-Cash (Standardized Services)
-Order-to-Cash (Sell-from-Stock)
-Order-to-Cash (Third-Party Order Process)
-Order-to-Cash (Specified Products)
-Over-the-Counter Sales
-Payroll Services
-Physical Inventory Management
-Procure-to-Pay (Non-Stock)
-Procure-to-Pay (Stock)
-Procure-to-Pay (Services)
-Product Catalog Management
-Product Definition
-Product Development
-Product Engineering
-Project Management
-Quality Assurance (Unplanned Inspections)
-Rebate Management
-Request to Resolve
-Resource Management
-Strategic Sourcing
-Supplier Return Management
-Time and Labor Management
-Workforce Administration

Kant-en-klare Cloud ERP aanpak

voor Professional en Technical Services

Scheer Nederland nodigt u uit om kennis te maken met onze READY-for-PURPOSE oplossing, ontworpen door onze experts voor realtime besturing en optimale uitvoering van uw service en/of project organisatie.

Deze aanpak geeft u snel inzicht in de mogelijkheden, de prijs en benodigde effort om Cloud ERP

op basis van SAP Business ByDesign in te zetten

Met SAP Business ByDesign krijg je toegang tot alle functionaliteit van alle modules. Echter je kan dit eenvoudig stap voor stap actief maken, wanneer de organisatie hier klaar voor is.


Door deze opzet maakt dit product zijn naam ook waar: "ByDesign". Allereerst krijg je direct toegang tot alle modules, die je in staat stellen om de complete operatie te ondersteunen:

 • ERP
 • CRM
 • SCM
 • SRM
 • HR
 • FIN
 • CON

Alle modules zijn vervolgens verdeeld in zogenaamde "Workcenters" waar vervolgens rollen en medewerkers aangekoppeld worden. Hierdoor ontstaat direct inzicht in de rechten per rol en per medewerker

De kracht is de uitputtende lijst met 39 best-practice-scenario's die beschikbaar zijn. Deze scenario's kunnen vervolgens eenvoudig naar wens van de organisatie worden geconfigureerd. Hierdoor ontstaat toch een specifieke inrichting, die op basis van standaards is gemaakt. 


SAP Business ByDesign komt standaard met compleet werkende scenario's voor de volgende gebieden:

 • Human Resources
 • Financials
 • Manufacturing
 • Procurement
 • Product Development
 • Project Management
 • Sales en Marketing
 • Service en Support
 • Supply Chain Management