Scheer Early Adopter van SAP Public Cloud in 2012 | 10 jaar SAP Public Cloud Partner
Scheer Early Adopter voor SAP Public Cloud
SAP S/4HANA Cloud
Ferry Bogaards
SAP S/4HANA Cloud
01/03/2022
2 min

Scheer Early Adopter voor SAP Public Cloud

01/03/2022
2 min

Waarom was Scheer Nederland een Early adopter van SAP Public Cloud ERP?

Scheer Nederland viert haar eerste verjaardag als tien jaar SAP Public Cloud ERP partner. We zijn in 2012 gestart als een tak van de Duitse Scheer Groep. Elke maand van dit jaar blikken we terug op de afgelopen tien jaar. In dit eerste artikel geeft Ferry Bogaards antwoord op de vraag waarom Scheer Nederland in 2012 is gestart als "Early Adapter" van SAP Cloud ERP.

Serie 10 jaar SAP PUBLIC CLOUD partner Deel 1 van 12

Ferry Bogaards (Managing Director van Scheer Nederland) legt uit waarom hij zijn nieuwe consulting team heeft gespecialiseerd in SAP Public Cloud in plaats van de on-premise SAP ERP oplossingen. De vijf redenen om de keuze voor SAP Public Cloud ERP te rechtvaardigen, gelden nog steeds.

Reden 1: Het implementeren van SAP ECC on-premise oplossingen voldeed niet langer voor klanten en onze consultants

Als adviesbureau wilden we uitgedaagd worden door de klant en innovaties van SAP om de beste oplossing te implementeren ter ondersteuning van het bedrijfsmodel en de processen van de klant.

SAP ECC innovaties waren op dat moment traag en konden heel vaak niet voldoen aan de behoeften van de klant. In 2012 zagen we dat SAP zwaar investeerde in een nieuw softwaremodel (SAP Public Cloud ERP) met snelle levering van innovaties en een lage TCO.

Reden 2: Wij richten ons op end-to-end bedrijfsprocessen, niet op het bouwen van oplossingen

Als grondlegger van de BPM tooling ARIS, heeft Scheer in haar DNA om SAP te implementeren op basis van Business Process Management principes. Met de nieuw gelanceerde SAP Activate methodiek voor Cloud implementaties heeft SAP de implementatie aanpak veranderd van een build naar een Fit-to-Standard aanpak op basis van best practice processen, dat perfect aansluit bij de filosofie van Scheer.

Reden 3: We hebben al in een vroeg stadium onderkend dat SAP Cloud ERP de toekomst is

Met SAP ERP in een Public Cloud zagen we een nieuw tijdperk van het benutten van Software as a Service en het in staat stellen van klanten om een fundament te leggen voor toekomstige groei en innovatie.

Klanten ervaren de driemaandelijkse update cyclus als een no-brainer. Actueel blijven is nu het nieuwe normaal. In de afgelopen 10 jaar zien we dat onze klanten meer dan in het verleden staan te popelen om nieuwe features te omarmen. De business is eigenaar van de ERP-oplossing, en IT faciliteert waar nodig. Het activeren van innovaties is niet langer een IT-afhankelijke exercitie.

Reden 4: SAP Public Cloud ERP verlaagt de cost of ownership aanzienlijk

Als SAP Public Cloud ERP wordt vergeleken met de SAP ECC on-premise wereld, is er sprake van significant lagere kosten. SAP neemt alles voor zijn rekening. Klanten krijgen alleen een URL om toegang te krijgen tot hun volledige SAP-omgeving, met toegang vanaf elk apparaat. De Public Cloud ERP-omgeving heeft een flexibel prijsmodel op basis van een maandelijks bedrag per gebruiker.

Een andere kostenbesparing is de real-time embedded Analytics en Reporting mogelijkheden. We zien dat de bereidheid om met Cloud ERP te werken bij het management veel hoger is, wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de besluitvorming, wat resulteert in betere marges, hogere omzet en verhoogde klanttevredenheid!

Reden 5: Wij stimuleren flexibiliteit en gebruik van best-of-breed oplossingen

De klant in de SAP ECC wereld wordt vaak opgesloten gehouden door de SAP partner die gecontracteerd is met Support en Application Management diensten. SAP Public Cloud ERP wordt 100% beheerd door SAP en stelt klanten in staat om op elk moment de beste atleet voor de job te kiezen.

Conclusie na tien jaar werken met SAP Public Cloud ERP

"We zien een toenemend aantal bedrijven dat SAP Public Cloud ERP erkent als de best passende oplossing. Het is een volwassen key-stone product in de strategie van SAP waarin SAP zwaar investeert" - Ferry Bogaards | Managing Director


Note:
"Scheer Nederland is in 2012 gestart met SAP Business ByDesign en sinds 2018 met SAP S/4HANA Public Cloud. Sinds 2020 is SAP S/4HANA Public Cloud de eerste-keus optie geworden. Momenteel implementeert Scheer SAP S/4HANA Cloud in vijf projecten binnen Nederland en USA.


Categorieën