Wat zijn de mogelijkheden om snel te starten met SAP S/4HANA Cloud, Public Edition?
ERP Varianten SAP S/4HANA Cloud, Public Edition
SAP S/4HANA Cloud
Marina Hommersom
SAP S/4HANA Cloud
10/02/2023
2 min

Wat zijn de mogelijkheden om snel te starten met SAP S/4HANA Cloud, Public Edition?

10/02/2023
2 min


Hoe maakt u een vliegende start met SAP S/4HANA Cloud, Public edition? 

In de snel evoluerende wereld van zakelijke technologie is het van cruciaal belang om flexibel en snel te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. SAP heeft met zijn SAP S/4HANA Cloud, Public Edition, een oplossing gecreëerd die organisaties in staat stelt om met een versnelde start te profiteren van geavanceerde bedrijfssoftware.  Laten we eens kijken naar hoe deze ERP-variant van SAP S/4HANA Cloud bedrijven kan helpen om snel de transitie naar SAP SaaS ERP te maken of binnen deze SaaS omgeving verder uit te breiden.

Start met een basis configuratie

De SAP S/4HANA Cloud, Public Edition, maakt het mogelijk om in recordtijd een basisconfiguratie op te zetten. Deze snelle implementatie stelt bedrijven in staat om direct aan de slag te gaan met het systeem. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat we hebben geleerd dat hoe sneller een organisatie de oplossing in gebruik neemt, hoe beter ze de concepten en mogelijkheden begrijpt. Dit begrip vormt de basis voor verdere uitbreiding naar de benodigde functionaliteit.

Functionaliteit toevoegen zonder stil te gaan staan

Een van de grote voordelen van SAP S/4HANA Cloud is dat u extra functionaliteit kunt configureren zonder dat u meteen aan complexe projecten hoeft te denken en het systeem stil te zetten. Deze flexibiliteit maakt SAP S/4HANA Cloud de ideale oplossing om in uw eigen tempo te bepalen welke aanvullende functionaliteit u nodig heeft. 

Tijdens implementatieprojecten maken we vaak gebruik van zogenaamde "Sprints" met Fit-to-Standard workshops om specifieke scopes te configureren, testen en accepteren. Deze stapsgewijze aanpak helpt medewerkers om de nieuwe oplossing te begrijpen, inclusief de interacties tussen verschillende afdelingen zoals verkoop, administratie en productie.

Drie voorgedefinieerde ERP-Varianten

Om aan de diverse behoeften van bedrijven te voldoen, biedt SAP S/4HANA Cloud drie voorgedefinieerde pakketten of ERP-varianten:

Administratieve ERP: Dit is de commerciële ruggengraat die zich richt op de administratieve kant van ERP, ook wel bekend als Finance Led ERP. Het stelt organisaties in staat om financiële processen te stroomlijnen en te verbeteren.

Operationele ERP: Deze variant omvat twee verschillende benaderingen:

  1. Productgericht: Specifiek ontworpen voor productiebedrijven, biedt deze ERP variant de ERP functies om productieprocessen te ondersteunen de efficiente te vergroten.
  2. Servicegericht: Gericht op service-, project- en abonnement gerichte bedrijven. Deze ERP variant ondersteunt bij het beheren van complexe servicegerichte activiteiten.

De ERP varianten zijn zeker niet in beton gegoten. U kunt ze aanpassen en combineren op basis van uw specifieke behoeften en uw benodigde bedrijfsmodel.  De verschillende varianten kunnen gecombineerd worden. Denk aan de nieuwe trend waarbij items niet worden verkocht maar via een service worden ingezet. Hierbij dient productie, verkoop en de serviceafhamdeling ondersteunt te worden.

ERP variant Combinaties

Kortom, SAP S/4HANA Cloud, Public Edition, opent de deuren naar een nieuwe wereld van bedrijfsflexibiliteit en efficiëntie. Met zijn snelle implementatie, geleidelijke uitbreidingsopties en diverse varianten, biedt het een uitgebreide oplossing voor organisaties die snel willen reageren op ontwikkelingen danwel nieuwe kansen in de markt.

De ERP-varianten kunnen tevens worden aangevuld met zowel SAP Industry Cloud oplossingen, SAP BTP of SAP ECO Solutions.  Het SAP Public Cloud platform biedt dus tal can mogelijkheden om op basis van best-of-breed solutions aanvullende fiunctionaliteiten te verkrijgen

Demo ERP Varianten SAP S/4HANA Cloud, Public Edition 

Indien u meer inzicht wilt hebben in de opbouw en mogelijkheden van de ERP-varianten, neem dat geheel vrijblijvend contact met ons op.  T

Marina Hommersom

Senior Manager Scheer NederlandCategorieën