Grow-with-SAP: Service aanbod om snel te starten met SaaS-ERP
Scheer partner voor Grow with SAP
SAP S/4HANA Cloud
Ferry Bogaards
SAP S/4HANA Cloud
05/15/2023
3 min

Initiatief van SAP om snel te starten met S/4HANA Cloud

05/15/2023
3 min

SAP lanceert de nieuwe service "Grow with SAP" om bedrijven snel te laten starten met een volwaardige ERP vanuit de cloud. Deze Software-as-a-Service is erop gericht om binnen 4 weken, tegen een vaste prijs te beschikken over een ERP baseline configuratie. Vervolgens kan stap voor stap de benodigde functionaliteit worden uitgebreid naar configuraties voor Finance-Led, Product-Centric of Service-Centric gerichte end-to-end processen. Met het Grow-with-SAP programma brengt SAP samen met haar Partners de SAP S/4HANA Cloud oplossing bereikbaar voor middelgrote bedrijven. Start-ups en grow-ups kunnen direct de Industry Best Practices inzetten zonder zelf het wiel te gaan uitvinden. 

Vanuit Scheer Nederland zien wij erg verheugd met de focus van SAP rondom de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud. Wij hebben al sinds 2012 de focus om bedrijven te ondersteunen met SAP SaaS ERP. Dit hebben we gedaan voor bedrijven die starten met SaaS-ERP en bedrijven die een transitie maken vanuit SAP ECC richting de cloud met SAP SaaS ERP.  Momenteel is Scheer Nederland reeds SAP Expert Partner voor het Grow-with-SAP programma en beschikken we over een SAP Partner Qualified Packaged Solution voor productiebedrijven.

Wat is Grow with SAP?

SAP lanceerde in maart van 2023 het Grow with SAP programma of eigenlijk de Grow-with-SAP Service.  Het Grow programma heeft als doel om cloud ERP met snelheid, voorspelbaarheid en voortdurende innovatie te adopteren.  Het draait dus om de inzet van de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud voor bedrijven die starten met SaaS-ERP.

SAP heeft deze service ontwikkeld voor middelgrote organisaties om snel en betaalbaar te kunnen beschikken over een high-end ERP oplossing, die eveneens wordt gebruikt door de grote internationale organisaties. Een ready-to-run cloud ERP, in de vorm van Software-as-a-Service, die bedrijven toegang geeft tot Industry Best Practices en doorlopende innovaties.

Wat krijgt de klant als onderdeel van Grow with SAP?

Het aanbod van Grow with SAP bestaat uit drie lagen: Oplossing, Services en Toegang tot de community en trainingsfaciliteiten.

Oplossingen binnen Grow with SAP:

  • SAP S/4HANA Cloud, Public Edition - Toegang tot het SaaS-ERP met SAP S/4HANA Cloud, Public Edition systeem. Voor iedere klant is er een starter, development, test en productiesysteem beschikbaar.  
  • SAP Business Technology Platform - Dit platform wordt ingezet voor analyses, integraties en eventuele ontwikkelactiviteiten.
  • Industry Best Practices - In totaal zijn er 850 scope items die geconfigureerd kunnen worden op basis van de behoeften van uw bedrijf. De SaaS-ERP bevat een omvangrijke set van ready-to-run Industry Best Practices om de verschillende bedrijfsprocessen volledig mee te ondersteunen of verder te optimaliseren.  De best-practices zorgen tevens voor ondersteuning van wet-en regelgeving in ruim 30 verschillende landen.
  • Self-Service faciliteiten zorgen ervoor dat medewerkers hun eigen menu kunnen samenstellen en dashboards tonen KPI's die relevant zijn. 

Services als onderdeel van Grow with SAP:

SAP levert samen met haar partners - zoals Scheer, diensten voor adoptie en versnelde implementatie

SAP Activate - Methodologie die specifiek is afgestemd op het 3 systemen concept (ontwikkelen, testen, productie) om vervolgens SAP SaaS-ERP te implementeren en te onderhouden. Tevens is er goed zicht op toekomstige ontwikkelingen om adequaat in te spelen op innovaties, die twee keer per jaar worden vrijgegeven.

Activation Services waarbij een vastgestelde scope binnen een vastgestelde termijn beschikbaar wordt gesteld. De foundation-service zorgt ervoor dat een ERP-Backbone (Finance-Led ERP) binnen 30 dagen beschikbaar is.

Trusted Partners Ecosystem waar Scheer Nederland toe behoort. Gecertificeerde consultants en SAP Qualified Partner Packaged Solutions zorgen vooreen Fit-to-Standard aanpak.

Community en Training als onderdeel van Grow with SAP

  • De SAP Community zorgt al jaren voor een interactieve samenwerking tussen bedrijven, partners en SAP voor extra ondersteuning en het initi√´ren van toekomstige ontwikkelingen.
  • De SAP Learning Hub waar medewerkers gericht een op maat gemaakt leertraject doorlopen.

Starten met Grow with SAP?

Bedrijven die willen starten met SAP S/4HANA Cloud in het kader van Grow with SAP, is de eerste stap het doorlopen van een Digital Discovery Assessment.  Het doel van het assessment is om zowel voor de klant als voor SAP de zekerheid te geven dat SAP S/4HANA Cloud met de Public Edition de juiste keus is. 

SAP Digital Discovery Assessment Process

Via het assessment worden de scope items van de baseline configuratie of van de start configuraties (Finance-Led, Product-Centric of Service-Centric) inzichtelijk gemaakt. Met de Digital Discovery Assessment kunt u de beschikbare functionaliteit die met SAP S/4HANA Cloud moet worden geïmplementeerd tijdens de ontdekkingsfase beoordelen, selecteren en documenteren. Het resultaat definieert welke bedrijfsprioriteiten en scope-items relevant zijn, welke hiaten zijn vastgesteld en welke integratiepunten nodig zijn.

Interesse in de mogelijkheden van Grow with SAP oplossing voor uw organisatie?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

Categorieën