Hoe SAP S/4HANA Cloud en Digital Manufacturing de Productie-industrie Transformeren
SAP S/4HANA Cloud Public Edition en productieondersteuning
Manufacturing & Cloud ERP
Martijn Mook
Manufacturing & Cloud ERP
04/30/2024
3 min

Special: Productie ondersteuning met SAP S/4HANA Cloud en Digital Manufacturing

04/30/2024
3 min

Productie Ondersteuning met Cloud ERP

met SAP S/4HANA Cloud Public Edition en SAP Digital Manufacturing

In de snel evoluerende wereld van productieprocessen biedt de integratie van geavanceerde technologieën zoals SAP S/4HANA Cloud Public Edition en SAP Digital Manufacturing nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om efficiëntie en innovatie te stimuleren. In de webinar special van 18 april j.l. specifiek aandacht voor de mogelijkheden van SAP S/4HANA Cloud Public Edition en Digital Manufacturing voor de ondersteuning binnen productiebedrijven.

SAP Qualified Partner-Packaged Solution for Manufacturing

Scheer beschikt sinds 2020 over een SAP Qualified Partner-Packaged Solution special gericht op de ondersteuning van productieprocessen. Deze package laat zich kenmerken door de volgende eigenschappen:

 • Versnelde implementatie voor de initiële scope met op productie afgestemde end-to-end best practices
 • Deze versnelde implementatie met specifieke tools, zorgt voor lagere  implemenatiekosten
 • Speciale aandacht voor productie specifieke onderwerpen, zoals supply chain management, productieplanning, kwaliteitsmanagement en integratie met MES . Daarnaast minder risico's omdat de pre-tested configuraties al getoetst zijn in het verleden
 • Verregaande expertise van de gekozen oplossing binnen de productieomgeving
 • Een Cloud Mindset zorgt voor een minder complexe omgeving die met gemak kan meegroeien en innoveren met toekomstige plannen

Een SAP Qualified Partner-Packaged solution voor Manufacturing biedt een aantrekkelijke combinatie van snelheid, kostenbesparing, branchespecifieke optimalisatie en deskundige ondersteuning, waardoor het een ideale keuze is voor productiebedrijven die hun operaties willen moderniseren zonder de gebruikelijke hoofdpijn van complexe ERP-implementaties.

Zie hier verschillende referentiebedrijven van Scheer die hun productieprocessen al met de inzet van SAP S/4HANA Cloud Public Edition ondersteunen.

Kiezen voor Productie Optimalisatie

SAP S/4HANA Cloud Public Edition is een ERP-systeem dat als doel heeft complexiteit te verminderen en een snelle, schaalbare oplossing te bieden voor bedrijven. Dit cloud-gebaseerde platform is gericht op het leveren van best practices en het standaardiseren van processen zonder de noodzaak voor uitgebreid maatwerk.

SAP S/4HANA biedt robuuste tools die essentieel zijn voor de moderne productie-omgevingen. Het ondersteunt gedetailleerde planning en uitvoering van productieprocessen, kwaliteitsbeheer en biedt real-time inzicht in de productieprestaties.

SAP S/4HANA Cloud voor productieondersteuning

 • De groene modules zijn opgenomen in de reguliere initiële scope.
 • De blauwe modules zijn beschikbaar binnen SAP S/4HANA Cloud Public Edition
 • De oranje modules zijn beschikbare Add-on's

Meer mogelijkheden met SAP Digital Manufacturing

Verdieping van de Productiecapaciteiten gericht op Execution, Orchestration en Insights

SAP Digital Manufacturing gaat verder dan de traditionele ERP-functies door diepere integratie met de productievloer. Het omvat geavanceerde productie-uitvoeringsystemen (MES) en biedt uitgebreide mogelijkheden voor het monitoren en beheren van productieactiviteiten, van het plannen en schedulen tot het daadwerkelijke productieproces.

Onderstaand een schematische opzet hoe processen door SAP S/4HANA Cloud Public Edition, SAP Digital Manufacturing of via side-by-side extensions ondersteund kunnen worden.

Proces matrix productie S4HC en Digital manufacturing

Plus Integratie en extra toepassingen

Wanneer de processen worden vertaald naar de SAP oplossingen, dan krijgen we het onderstaande landschap te zien van samenwerkende en geïntegreerde processen.

AP Solution Landscape voor Digital Manufacturing


De integratie van SAP S/4HANA Cloud en SAP Digital Manufacturing stelt bedrijven in staat om een end-to-end oplossing te creëren die zowel de bedrijfsvoering als de productie-uitvoering omvat. Dit zorgt voor een naadloze stroom van informatie tussen de kantooromgeving en de productievloer, wat essentieel is voor planning, inzicht en effectieve real-time besluitvorming.

Bekijk de replay om inzicht te krijgen in de specifieke functies van zowel SAP S/4HANA Cloud Public Edition als SAP Digital Manufacturing Cloud

 • Manufacturing Package: Inzicht in de scope en Automation Pyramid gericht op productie.
 • Digital Manufacturing for Execution: Manufacturing Execution System (MES) dat productieprocessen optimaliseert, bedrijfs- en productieactiviteiten integreet en zorgt voor een efficiënte productie van hoge kwaliteit in realtime, zodat fabrikanten operationele uitmuntendheid en flexibiliteit kunnen bereiken.
 • Digital Manufacturing for Resource Orchestration: Functionaliteit waarmee supervisors activiteiten kunnen regelen en gebeurtenissen op de werkvloer kunnen controleren.
 • Digital Manufacturing for Insights: Het verbeteren van de productie-intelligentie en -prestaties door real-time inzicht in de productie te bieden, de operationele efficiëntie te verbeteren en slimmere besluitvorming in het hele productieproces mogelijk te maken.

Meer informatie over Digital Manufacturing

Martijn Mook - SAP S/4HANA Cloud Consultant & Manufacturing Expert

Webinars & Replays


Categorieën