Waarom kiezen bedrijven voor de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud?
SAP S/4HANA Cloud, Public Edition Recap webinar special
Cloud Mindset
Harold van Pelt
Cloud Mindset
02/21/2023
3 min

Waarom kiezen bedrijven voor de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud?

02/21/2023
3 min

In de Webinar special van 16 februari 2023 is ingegaan op de vraag "Waarom kiezen bedrijven voor de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud en welke elementen krijgen zij nu precies?

Wat betekent Public Edition?

De Public Edition is de Software-as-a-Service variant van SAP S/4HANA Cloud. Wanneer je als bedrijf hiervoor kiest, krijg je feitelijk een URL en kan je starten. De ERP omgeving moet nog wel even ingericht worden naar de behoeften van uw bedrijf.   Met de Software-as-a-Service of Public Edition variant, kies je dus voor eenvoud, gemak en de inzet van industry best practices.  SAP verzorgt de installaties, het dagelijkse onderhoud, backups en beveiliging en de periodieke updates.

Sinds ERP in de jaren 80-90 gemeengoed is geworden voor bedrijven, zijn ERP systemen vaak volledig aangepast aan de eisen en wensen van het bedrijf.  Customizations waren troef in nagenoeg alle ERP projecten.  Voor ERP kwamen rond 2010 de eerste Software-as-a-Services(SaaS) versies beschikbaar. De inzet van ERP via een SaaS-model is nog steeds voor veel bedrijven een grote stap. Met de opkomst van verschillende Public Cloud oplossingen,  zoals, Ariba, SuccessFactors en SalesForce, wordt de inzet van SaaS-ERP voor ERP steeds vaker gezien als een strategische keuze.

Waarom kiezen bedrijven nu voor de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud?

Vanuit Scheer Nederland zijn we bij 9 bedrijven actief geweest voor de implementatie van de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud. Deze bedrijven waren onderdeel van een multinationals, start-ups of growth-ups, of middel-grote organisaties.

Start-ups en Growth-ups kiezen voor de Public Edition omdat ze een sterkte behoefte hebben aan effectieve processen. Voor hen zijn de meegeleverde Industry Best Practices een perfecte start om hun verkoop, supply-chain, logistiek en financiën mee in te richten.

Bedrijven met een werkend ERP systeem hebben in principe twee opties: A) het bestaande ERP systeem uitbreiden of B) een nieuw ERP systeem inzetten.  Indien de nieuwe oplossing niet past binnen de opzet van het huidige systeem, is de inzet van een SaaS-ERP een perfecte oplossing.


Aanpassen ERP omgeving met Saas-ERP

Voor bedrijven die reeds met SAP ECC werken, is de SaaS-ERP oplossing met SAP S/4HANA Cloud een oplossingsrichting, die direct zorgt voor de volgende voordelen:

  • Inzet van bestaande SAP kennis en SAP Practices binnen SAP ECC en SAP S/4HANA Cloud
  • Ontwikkelen en inzetten van Cloud Mindset voor ERP, SCM en Financiële vraagstukken
  • Behoudt van bestaande integraties door de inzet van het SAP Business Technology Platform
  • Uitbreidingsmogelijkheden voor specifieke vraagstukken
  • Up-to-date en schaalbare oplossing dat eenvoudig in meerdere landen kan worden ingezet

In de replay van het webinar wordt specifiek ingegaan op de beweegredenen op SaaS-ERP in te zetten.

Welke elementen zijn nu onderdeel van de SaaS-ERP oplossing met SAP S/4HANA Cloud?

De volgende elementen zijn onderdeel van de SaaS-ERP oplossing met SAP S/4HANA Cloud:

SAP S/4HANA Cloud Public Edition elementen

Enterprise Ready

De SaaS-ERP gaat uw organisatie ondersteunen met een Productie-, Kwaliteits- en Ontwikkel-systeem. Daarnaast zorgen de 7-Suite Qualities voor een standaardisatie en harmonisering tussen en binnen de verschillende onderdelen

Integraties

Met de inzet van white-listed API kunnen out-of-the-box al 4.700 verschillende integraties worden opgezet waarbij 300 Business Events kunnen worden benaderd.

Uitbreidingsmogelijkheden

Uitbreidingsmogelijkheden zijn aanwezig voor zowel de gewone, key-users en ontwikkelaars. Gebruikers kunnen in-Apps uitbreidingen aanbrengen. Ontwikkelaars krijgen hun side-by-side omgeving of de geïntegreerde ABAP-omgeving.

Useability

Voor SAP S/4HANA Cloud geldt dat alle applicaties gebruiken maken van een eenduidig en uniforme interface. Daarnaast is er een samenwerking met zowel Google Workspace en Microsoft Teams aanwezig

Talen

De applicatie ondersteunt 32 talen

Lokalisaties

De SaaS-ERP kent al een ondersteuning voor 52 landen. Voor deze landen zijn de noodzakelijke aanpassingen aanwezig die de lokale wet-en regelgeving ondersteunt. Daarnaast kan met de lokalisatie toolkit aanvullende landen worden voorzien van lokalisaties

Scope Items

Met de Scope Items wordt de functionaliteit ingericht. Inmiddels kent de Public Edition ruim 650 Scope Items die ingezet kunnen worden.  Op basis van deze scope items kan zorgvuldig de benodigde functionaliteit worden ingezet.

De Public Edition van SAP S/4HANA Cloud is zeker geen starters versie met een beperkte functionaliteit.  De Public Edition bevat standaard een zeer uitgebreide functionaliteit, die vervolgens verder kan worden uitgebreid met de zogenaamde Line of Business Solutions

SAP S/4HANA Cloud, Public Edition Functionaliteit

In het bovenstaande schema van de functionele gebieden, in een 3-tal blokken weergegeven:

A - Onderdelen die binnen SAP S/4HANA Cloud Public Edition aanwezig zijn. Deze onderdelen kunnen geconfigureerd en gebruikt worden.

B- Aanvullende Line-of-Business oplossingen binnen de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud, waar een extra licentie voor nodig is

C-Line of Business oplossingen waarvoor een additionele licentie en installatie nodig is.

Replay Webinar Special SAP S/4HANA Cloud

Indien u het onderstaande formulier invult, ontvangt u de link naar de replay en de presentatie van deze webinar special.

U kunt altijd contact opnemen om de inzet van de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud nader te bespreken.
Categorieën