SAP lanceert RISE with SAP – Business Transformation as a Service
SAP lanceert RISE with SAP – Business Transformation as a Service 
SAP S/4HANA Cloud
Ferry Bogaards
SAP S/4HANA Cloud
03/03/2021
7 min

SAP lanceert RISE with SAP – Business Transformation as a Service

03/03/2021
7 min

SAP lanceert RISE with SAP – Business Transformation as a Service

Het tweede decennium heeft ons met de pandemie wel iets laten zien: de snelheid van veranderingen is toegenomen en het inspelen op deze veranderingen wordt de sleutel van  succes. In een steeds veranderende mondiale omgeving, voelen bedrijven in alle sectoren de druk om te innoveren en voorop te blijven lopen. Voor bedrijven zijn de verwachte kosten en het organiseren van een grootschalige digitale transformatie – inclusief de migratie van hun huidige Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem – echter hoog. Grootschalige innovatie- en implementatieprojecten betekenen doorgaans investeringen vooraf en lange wachttijden totdat de voordelen werkelijkheid worden.
SAP heeft nu een oplossing waarbij deze transformatie als een service – in abonnementsvorm – ingezet kan worden: RISE with SAP.

RISE with SAP, het nieuwe ‘business transformation as a service’-aanbod van SAP, biedt bedrijven toegang tot een groot aantal producten en diensten in één abonnementsmodel, wat betekent dat bedrijven kunnen transformeren op hun voorwaarden en volgens hun eigen planning, waarbij de Cloud oplossingen van het SAP portfolio centraal staan.
Niet alleen maakt het RISE with SAP-aanbod technologie, systemen en processen betaalbaar, het stelt bedrijven ook in staat te profiteren van een aanzienlijke besparing op de totale beheerskosten. Binnen 5 jaar kan hier tot 20 procent gereduceerd worden.

Vanuit Scheer ondersteunen we al sinds 2012, SAP klanten met het succesvol implementeren van SAP Cloud ERP.  “RISE with SAP” en de transformatie service gaat bedrijven helpen om de overstap naar de cloud te versnellen. Hierdoor kunnen bedrijven op een kostenefficiënte en strategisch verantwoorde wijze migreren van hun bestaande on-Premise ERP-platform naar de Cloud”, zegt Ferry Bogaards, Managing Director Scheer Nederland

Het abonnementsmodel sluit aan bij de manier waarop we in de huidige digitale economie veel diensten consumeren. Dit betekent dat de transformatie naar S/4HANA op een kostenefficiënte wijze gerealiseerd kan worden, aangezien er geen kapitaalinvestering nodig is. Daarnaast geeft deze service toegang geeft tot een aantal aanvullende tools en netwerken om de transformatie samen met uw business-partners te starten.

Het RISE with SAP aanbod bestaat kortweg uit de volgende onderdelen:

  • Business Process Redesign
  • Technical Migration
  • Intelligent Enterprise
  • Business Technology Platform

Additionele informatie van SAP omtrent Rise with SAP vindt u hier.

Business Process Redesign

Volledig in lijn met de Scheer aanpak voor ERP projecten wordt er gewerkt vanuit een end-to-end process door middel van process-analyses en real-time monitoring. Procesverbeteringen worden uitgewerkt in heldere workflows met aanvullende automatiseringsmogelijkheden op basis van de nieuwe Intelligence Technologieën, zoals Machine Learning, Artificial Learning en Robotics Process Automation.

Vanuit Scheer hebben we jarenlange ervaring met Aris BPM en ons eigen Scheer Process Automation Suite, waarmee process mining, process modeling en het opzetten van process workflows al jaren het succes vormt binnen onze projecten.

We kijken ernaar uit om samen met SAP en tevens met hun reeds overgenomen portfolio van Signavio, invulling te geven aan Business Process Intelligence.

Signavio is opgericht in 2009 en heeft wereldwijd meer dan twee miljoen processen geoptimaliseerd. De op de cloud gebaseerde Signavio Business Transformation Suite geeft bedrijven meer zichtbaarheid, conformiteit en efficiëntie te bereiken – wat leidt tot meer omzet of winst door operationele uitmuntendheid. Signavio ondersteunt meer dan een miljoen gebruikers vanuit kantoren in Duitsland, de VS, het VK, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Zweden, Canada, Singapore, Japan, India en Australië.

Technical Migration

Voor de transformatie bestaan een reeks voorbereidende, analytische en faciliterende tools en diensten om een naadloze overgang van uw huidige ERP-omgeving te vergemakkelijken.

Vanuit Scheer hebben we ruime ervaring met het opzetten en uitvoeren van zowel Brown-, Blue- als Greenfield migraties.  Aangezien Data één van de belangrijkste stuurmiddelen voor de intelligente bedrijfsvoering is, is de migratie en opbouw van data naar de nieuwe Cloud ERP omgeving een belangrijk aandachtspunt.

Scheer is een strategisch partnership met SNP aangegaan voor de inzet van additionele migratie tools voor de Brown en Bluefield migraties voor SAP S/4HANA.

Intelligent Enterprise

SAP richt zich met de Intelligent Enterprise op ondersteuning van volledige end-to-end processen in plaats van allerlei applicaties. SAP zal zorgen voor een naadloze aansluiting en integratie van het SAP ECO systeem.  Op deze wijze gaan klanten eenvoud en functionaliteit ervaren voor het optimaliseren van processen.

De Intelligent Enterprise wordt in de basis gevormd door SAP S/4HANA. SAP S/4HANA is ontworpen om innovatie en Cloud oplossingen te bieden via het ‘Software as a Service’ model (SaaS), terwijl klanten hun investeringen kunnen behouden door hun bestaande systemen te converteren.

Kiezen tussen Private en Public SAP S/HANA Versie

SAP’s gloednieuwe S/4HANA Private Cloud Edition (PCE) biedt bedrijven de mogelijkheid om hun on-premise Enterprise Resource Planning oplossing toch naar de Cloud te verplaatsen zonder verlies van belangrijke functionaliteit, configuratie of gegevens, en te profiteren van de voordelen van een Cloud Model, inclusief het subscription model.
Voor de Private Cloud versie is tevens de optie om Hyperscalers in te zetten voor de benodigde Infrastructure-as-a-Service. Kortom – alles naar de Cloud, maar bedrijven kunnen de uitvoering hiervan strikt regelen conform hun eigen Cloud strategie.

Deze nieuwe Private Cloud Editie overbrugt de kloof tussen de Public Cloud en on-premise ERP-oplossingen. Deze editie is een op  abonnement gebaseerd SaaS-model met volledige ondersteuning, gehost op hyperscaler-infrastructuur, terwijl het nog steeds de flexibiliteit en voordelen heeft van een on-premise oplossing, waaronder de mogelijkheid om te configureren en te ontwikkelen zoals het de klant uitkomt.

De Public Cloud met SAP S/4HANA Cloud is de perfecte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar snelle innovaties tegen een zo laag mogelijke TCO. Hierbij zorgt een schone Cloud ERP, zonder brownfield-migraties en oude legacy-processen, juist voor eenvoud en veel minder toekomstig onderhoud. Het is onze ervaring dat een “Fit-to-Standard aanpak om de SAP Industry Best Practices te gebruiken, goede resultaten oplevert voor de gewenste ondersteuning.

Focus on END-TO-END Flows op basis van ONE-DATA Model

Een belangrijk onderdeel binnen RISE with SAP is de focus op volledige End-to-End processen waarbij SAP zal zorgdragen voor de onderliggende applicaties vanuit het SAP ECO-Systeem, waarbij aandacht is voor een naadloze integratie voor zowel SAP als Non-SAP applicaties gebaseerd op het bijbehorende One-Data-Model.

Starter pack voor het SAP Business Network

Opzet hiervan is om dynamische, digitale verbindingen met handelspartners te realiseren.
Door dynamische, digitale verbindingen met leveranciers, logistieke partners en bedrijfsmiddelen tot stand te brengen, kunnen gegevens worden gedeeld en workflows worden uitgewerkt, waarbij netwerk brede intelligentie wordt toegepast om beslissingen te sturen, snel aan te passen en te blijven verbeteren.

Business Technology Platform:

From Data to Value – Gegevens zijn essentieel voor de werking en het functioneren van een bedrijf.  Bedrijven moeten gegevens op een zinvolle manier interpreteren en relevantie vinden in de ruis die wordt gecreëerd door diverse systemen. In dit opzicht staan gegevens centraal. Bedrijven hebben een effectieve strategie, governance en data-management-model nodig om alle vormen van data te benutten voor praktisch en efficiënt gebruik in supply chains, business-netwerken, klant- en partner ecosystemen. Hier gaat het het SAP Business Technology Platform voor zorgen.

SAP Business Technology Platform (SAP BTP) is het platform voor de intelligente Enterprise. Met dit platform voor integraties kunnen bedrijven hun agility, scalability, innovations en daarmee de business value te vergroten.  Het omzetten van “data to value” geldt zowel voor SAP als voor third-party applications, die via het Business Technology Platform bediend worden.

Uit welke onderdelen bestaat het SAP Business Technology Platform?

Met de inzet van SAP BTP bestaat de mogelijkheid om een geconsolideerd overzicht van on-premise, Cloud-, SAP- en third-party data-assets en inzichten te verkrijgen voor het nemen van real-time beslissingen. Een bijkomend groot voordeel is de aanwezige ingebouwde Analytics & Intelligent Technologies om de realisatie van klantwaarde te versnellen. Het platform zorgt voor het integreren van experiences van partners, klanten en medewerkers, als een extra laag boven op de traditionele data.

Rise with SAP | Scheer SAP Cloud ERP Partner

  1. Database and Data Management Layer
  2. Analytics
  3. Application Development & Integration
  4. Intelligent Technologies

Hoe gaat RISE with SAP voor uw organisatie werken?

Vanuit Scheer hebben wij jarenlange ervaring met de inzet van SAP Cloud ERP als vervanger of als aanvulling op een bestaande SAP ECC omgeving. De transformatie met RISE with SAP is veel meer dan een technologische aanpassing. De impact voor medewerkers, processen en de organisatie dient zorgvuldig te worden uitgewerkt.

Vanuit Scheer bieden wij volledig vrijblijvend een Discovery Sessie aan om de mogelijkheden van RISE with SAP te bespreken.

Categorieën