arrow_drop_up arrow_drop_down
26 februari 2019 

Humboldt University of Berlin kiest voor Scheer en de implementatie van SAP S/4 HANA

De gerenommeerde Humboldt University van Berlijn heeft de intentie om een ​​uniforme resource managementstructuur op te zetten. Scheer ondersteunt de elite-universiteit Humboldt University of Berlin bij de volledige implementatie en inrichting van de bedrijfsprocessen op basis van een nieuw SAP S/4HANA systeemlandschap. De Digital Core van SAP S/4HANA  zorgt voor gedigitaliseerde processen voor algemene budgettering, facturering, inkoop, personeels- en gebouwenbeheer. Hierdoor is er real-time informatie beschikbaar voor de intelligente ondersteuning van de afdelingen onderzoek, onderwijs en administratie van de universiteit.

Met de verandering naar S/4HANA zal de Humboldt Universiteit van Berlijn een unieke positie creëren onder de Duitse universiteiten met betrekking tot de mate van innovatie en de reikwijdte van de geplande oplossing. De universiteit heeft een capabele partner nodig om deze onderneming tijdens de gehele projectcyclus procesmatig te begeleiden naar de nieuwe wereld van SAP S/4 HANA – vanaf de configuratie, de implementatie tot en met de operatie.

Dr. Ludwig Kronthaler, vicevoorzitter voor budgettering, personeel en technologie zegt: “Ik ben erg blij dat we eindelijk aan de slag kunnen met dit project met de steun van Scheer, een zeer bekwame partner met ervaring in de universitaire wereld. De universiteit heeft het nieuwe systeem nodig als basis voor de implementatie van integrale processen en kan niet wachten om het te krijgen! “

Het team van experts van Scheer begeleidt vele universiteiten en onderzoeksinstituten bij de proces gebaseerde implementatie van SAP-systemen. Hiertoe behoren de elite-universiteiten RWTH Aachen University en de Vrije Universiteit van Berlijn, evenals alle door de overheid geleide Higher Education Institutes in de staat Hamburg, die allen de succesvolle wijziging in SAP ERP hebben gemaakt met de hulp van Scheer. Scheer implementeert momenteel SAP Student Lifecycle Management in alle door de overheid beheerde instellingen voor hoger onderwijs in Saarland.

Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer en Mario Baldi, CEO van Scheer GmbH, bevestigen beide dat de Humboldt Universiteit van Berlijn een belangrijke strategische partner voor ons is: “We zijn zeer verheugd om samen te werken met de Humboldt University in dit innovatieve project en zullen samen met hen al het mogelijke doen om de ambitieuze doelstellingen te behalen”

Over de schrijver
Sinds 1983 actief in de wereld van IT en Enterprise Management Applicaties. Mijn missie is nu om bedrijven te informeren over de mogelijkheden van het verder digitaliseren van hun business activiteiten om succesvol te blijven. Inzet van SAP Cloud oplossingen zorgt voor een platform dat eenvoudig meegroeit met de eisen en wensen van de organisatie

Overstappen naar SAP Cloud ERP

Scheer organiseert maandelijks een webinar gericht op Overstappen naar Cloud ERP. In deze webinars behandelen we SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign.