Humboldt Univeristy kiest voor SAP S/4HANA en Scheer
Humboldt University of Berlin kiest voor Scheer en de implementatie van SAP S/4 HANA
26 februari 2019 

Humboldt University of Berlin kiest voor Scheer en de implementatie van SAP S/4 HANA

Humboldt University van Berlijn

De gerenommeerde Humboldt University van Berlijn heeft de intentie om een uniforme resource managementstructuur op te zetten. Scheer ondersteunt de elite-universiteit Humboldt University of Berlin bij de volledige implementatie en inrichting van de bedrijfsprocessen op basis van een nieuw SAP S/4HANA systeemlandschap. De Digital Core van SAP S/4HANA  zorgt voor gedigitaliseerde processen voor algemene budgettering, facturering, inkoop, personeels- en gebouwenbeheer. Hierdoor is er real-time informatie beschikbaar voor de intelligente ondersteuning van de afdelingen onderzoek, onderwijs en administratie van de universiteit.

Met de verandering naar S/4HANA zal de Humboldt Universiteit van Berlijn een unieke positie creëren onder de Duitse universiteiten met betrekking tot de mate van innovatie en de reikwijdte van de geplande oplossing. De universiteit heeft een capabele partner nodig om deze onderneming tijdens de gehele projectcyclus procesmatig te begeleiden naar de nieuwe wereld van SAP S/4 HANA – vanaf de configuratie, de implementatie tot en met de operatie.

Dr. Ludwig Kronthaler, vicevoorzitter voor budgettering, personeel en technologie zegt: “Ik ben erg blij dat we eindelijk aan de slag kunnen met dit project met de steun van Scheer, een zeer bekwame partner met ervaring in de universitaire wereld. De universiteit heeft het nieuwe systeem nodig als basis voor de implementatie van integrale processen en kan niet wachten om het te krijgen! “

SAP Student Lifecycle Management

Het team van experts van Scheer begeleidt vele universiteiten en onderzoeksinstituten bij de proces gebaseerde implementatie van SAP-systemen. Hiertoe behoren de elite-universiteiten RWTH Aachen University en de Vrije Universiteit van Berlijn, evenals alle door de overheid geleide Higher Education Institutes in de staat Hamburg, die allen de succesvolle wijziging in SAP ERP hebben gemaakt met de hulp van Scheer. Scheer implementeert momenteel SAP Student Lifecycle Management in alle door de overheid beheerde instellingen voor hoger onderwijs in Saarland.

Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer en Mario Baldi, CEO van Scheer GmbH, bevestigen beide dat de Humboldt Universiteit van Berlijn een belangrijke strategische partner voor ons is: “We zijn zeer verheugd om samen te werken met de Humboldt University in dit innovatieve project en zullen samen met hen al het mogelijke doen om de ambitieuze doelstellingen te behalen”

Over de schrijver
Gerard is vrijwel zijn hele carrière betrokken bij SAP-implementatieprojecten, zowel in de rol van business consultant als projectmanager. Gedurende de ruim 30 jaar in de SAP wereld, is hij betrokken geweest bij veelal langdurige projecten in een groot aantal industrieën: chemie, drank en voedingsmiddelen, staal, maar ook centrale en lokale overheid. De laatste jaren heeft Gerard een leidende rol bij het implementeren van S/4HANA Cloud inclusief SAP BTP integraties, extensibility's en Two-Tier ERP met SAP ECC oplossingen. Door vertrouwen op te bouwen – beloven wat je levert, en leveren wat je belooft – is hij in staat gebleken langdurige relaties te onderhouden bij de verschillende klantorganisaties. Gerard is S/4HANA Cloud gecertificeerd.

Scheer onderhoudt de kennisbank om de laatste details omtrent RISE with SAP en SAPS/4HANA te delen.