SAP Public Cloud komt ook met RISE met SAP
RISE with SAP - SAP S/4HANA Public Cloud options
Nieuws
Josien Van der Burg
Nieuws
08/01/2022
6 min

RISE With SAP en SAP S/4HANA Cloud Public Edition

08/01/2022
6 min

Josien van der Burg legt de details uit van RISE with SAP in combinatie met SAP S/4HANA Public Cloud

Scheer Nederland viert haar tweede lustrum als SAP Public Cloud Partner. Het eerste lustrum (2012-2017) richtte zich op SAP Business ByDesign. Dit tweede lustrum (2017-2022) volledig gericht op SAP S/4HANA Public Cloud. In 2021 zijn we ook gestart met RISE with SAP transformatiediensten.

Josien van der Burg deelt in dit artikel de details achter het "RISE with SAP" programma. SAP is begin 2021 gestart met dit programma om de digitale transformatie reis van klanten te ondersteunen.

RISE with SAP - Transformation as a Service

Wat is RISE with SAP?

SAP heeft een Intelligent Enterprise Strategy gecreëerd om bedrijven te ondersteunen op hun pad van digitale transformaties. De Intelligente Suite vormt het hart van deze strategie.

In termen van oplossingen bevat de RISE with SAP  de volgende onderdelen, die allemaal beschikbaar zijn via abonnementsmodellen:

 1. Business Process Intelligence: Unified business process intelligence en cross-application analytics levert nieuwe dimensies van real-time en voorspellend data-inzicht en foresight om de business te sturen;
 2. SAP S/4HANA Cloud ERP: de kern daarvan regelt de bedrijfsprocessen. De Industry Cloud bundelt verschillende oplossingen om sterk geverticaliseerde en innovatieve applicaties te leveren voor specifieke industrieën en verticals;
 3. Toegang tot bedrijfsnetwerken: Het bedrijfsnetwerk brengt deze strategie buiten uw vier muren - waardoor u naadloos kunt samenwerken met uw handelspartners om verbonden processen en ervaringen te stimuleren;
 4. SAP Business Technology Platform: Het platform levert een uniforme master data layer, cloud-gebaseerde integratie in SAP en niet-SAP oplossingen, en low-code/no-code uitbreidingsmogelijkheden. Het platform stelt bedrijven in staat om sneller te innoveren en lifecycle-compliant te blijven bovenop hun kernapplicaties.

RISE with SAP Service Model

Wat is het verschil tussen RISE with SAP en alleen SAP S/4HANA?

SAP S/4HANA is de applicatie, dat als onderdeel van RISE with SAP wordt geleverd. Sinds het begin van 2021 is SAP S/4HANA alleen via her RISE programma te verkrijgen.  RISE with SAP omvat een oplossing ter ondersteuning van een end-to-end business case. De focus ligt niet langer op een enkele applicatie of een combinatie van applicaties. RISE with SAP gaat over end-to-end ondersteuning op alle verschillende niveaus: business processen, applicaties, infrastructuur en het business technology platform.  SAP heeft over al deze niveaus de eindverantwoordelijkheid.

Scheer omarmde het RISE with SAP programma vanaf de eerste dag, omdat Scheer ERP-implementaties altijd vanuit een procesmatige invalshoek benadert. RISE met SAP omvat Business Process Intelligence, End-to-End ondersteuning, toegang tot Business netwerken en naadloze integraties via het SAP Business Technology Platform is een enorme stap in het uitvoeren van onze Cloud-Minded Industry focus en het verminderen van complexiteit aan de klantzijde.

Wat zijn de voordelen voor de klant?

RISE with SAP is de dienst om de transformatie business sneller vooruit te helpen. SAP en Scheer treden samen op als de conciërge service om uw business transformatie strategie daar te brengen waar u het nodig heeft. Met onze tien jaar ervaring in het implementeren van SAP Public Cloud, weten we dat de voordelen verschillen op basis van de achtergronden en de erfenis van bedrijven met betrekking tot hun bedrijfs- en IT-systemen.

De belangrijkste voordelen zijn gerelateerd aan

 1. Vermindering van de complexiteit binnen uw IT & Business systemen;
 2. Vergroten van het vermogen om innovaties en noodzakelijke business en technologie aanpassingen door te voeren;
 3. Het creëren van waarde uit data voor betere operaties, inzicht, voorspelling, planning en uitvoering.

Uw bedrijf bepaalt de tijdlijn en voorwaarden voor het uitvoeren van uw digitale transformatie reis, afhankelijk van uw behoefte:

 • Digitaal gedreven business met de behoefte aan schaalbaarheid naar verschillende landen met een enorme snelheid
 • Early adopters van Cloud ERP kunnen verder gaan met RISE with SAP
 • Edge innovators die gefocust moeten blijven op hun kern activiteiten, kiezen voor Cloud voor de ondersteuning van nieuwe opportunities

Het punt is dat er geen eenduidige weg vooruit is. Maar elk bedrijf gaat vooruit.

Omvat RISE with SAP een Public Cloud versie?

SAP S/4HANA Public Cloud maakt deel uit van het RISE with the SAP-serviceaanbod.  SAP S/4HANA Public Cloud ondersteunt uw bedrijf met hoogwaardige Industry Best Practices, inclusief opties voor out-of-the-box integraties en uitbreidingsmogelijkheden.

De SAP S/4HANA Public Cloud-oplossing is perfect voor bedrijfsactiviteiten in meerdere landen. De eerste stap is het doornemen van de assessment om de fit voor uw business case te onderzoeken. Deze beoordeling omvat de ondersteuning van uw end-to-end processen, de noodzakelijke integraties en de behoefte aan uitbreidingen:

 1. Wat heeft u nodig?
 2. Waar heeft u deze functionaliteit nodig - In welke landen?
 3. Wanneer heeft u deze functionaliteiten nodig?

Onze assessment gaat u helpen om inzicht te krijgen inde precieze toepassingen van de Public Cloud versie.

Welke sectoren worden gedekt door SAP S/4HANA Public Cloud?

De SAP Public Cloud-versie van SAP S/4HANA dekt de volgende gestandaardiseerde processen:

RISE with SAP - Standard Best Practices

De Public Cloud-versie dekt de volgende industrie-oplossingen:

 • Automotive
 • Olie & Gas
 • Professionele dienstverlening
 • Detailhandel

Vanuit Scheer hebben we verschillende projecten gedaan met Professional Services (we gebruiken het intern met Scheer GmbH), Discrete en Process Manufacturing, en Finance. Het is onze ervaring om de behoeften van de belangrijkste end-to-end processen nader te bekijken om de mogelijkheden van de end-to-end processen te rechtvaardigen.

Is RISE with SAP een upgrade van SAP ECC?

Het antwoord is "Nee". RISE with SAP is een nieuwe manier van werken en een strategie voor bedrijfstransformatie als een dienst. De kern van RISE met SAP bestaat uit Cloud Solutions: SAP S/4HANA, Business Networks, en SAP Business Technology Platform. Het belangrijkste voordeel is minder IT-afhankelijkheid van systemen, schaalbaarheid en innovaties bij de voorbereiding. Het bedrijf is zelf verantwoordelijk voor het configureren, aansturen en beheren van zijn functionaliteiten.

Het is ook niet nodig om momenteel met SAP ECC te werken om met RISE with SAP te beginnen.  Iedere ERP omgeving kan worden omgezet via RISE with SAP naar de Cloud. RISE with SAP draait dus zowel zonder of samen met SAP ECC (Two Tier ERP).

RISE with SAP Transformation Services

Wat is de impact van RISE with SAP op uw bedrijf?

Uw organisatie kan aanzienlijk besparen op tijd en middelen voor het beheren, onderhouden en ontwikkelen van oplossingen. Deze middelen kunnen opnieuw worden toegewezen aan de business. Uw organisatie krijgt een meer voorspelbaar inzicht in de kosten van huidige en toekomstige behoeften. Uw bedrijf heeft minder tijd nodig om met innovaties naar de markt te gaan en krijgt directe voordelen van de bedrijfsnetwerken en de integratiemogelijkheden met andere Cloud-oplossingen.

Uw bedrijf kan de volgende voordelen verwachten, die zijn gebaseerd op vergelijkingen tussen organisaties:

 • Lagere TCO: tot 20% over vijf jaar;
 • Snellere implementatie: meer dan twee maanden potentiële versnelling van de implementatiesnelheid;
 • Verlaging van de interne kosten: aanzienlijke verlaging (80+%) van de "sticky" kosten als gevolg van een flexibele operationele oplossingsomgeving.

Wat zijn de "Cons" van RISE with SAP en Public Cloud?

Werken met een Public Cloud ERP heeft  naast de Pros ook Cons, die moeten worden aangepakt.  De business krijgt meer macht en IT is minder de baas.

Uw organisatie moet een Cloud Mindset hebben om met de Cloud te gaan werken. Omarm standaard best practices en loop weg van de eeuwige aanpak met maatwerkoplossingen.

Het gebruik van een geïntegreerde oplossing vereist een goed inzicht in de interne end-to-end processen. Zorg ervoor dat het hele personeel aangesloten is en vooral aangesloten blijft.

Aanpassingen zijn nog steeds mogelijk, maar op een andere manier! Wij raden aan om zoveel mogelijk met de white-listed API's te werken om updates soepel te laten verlopen. Desalniettemin zijn er mogelijkheden voor uitbreidbaarheid en side-by-side extensies om extra functionaliteit toe te voegen.

Zorg voor voldoende kennis en ervaring van het SAP Business Technology Platform om te profiteren van alle functies met betrekking tot Testen, Toegang en Autorisaties, Analyses, Integraties en uitbreidingen. Dit platform kan uw organisatie naar een Next Level brengen met alle aanwezige intelligente technologieën.

Kan RISE with SAP uw bedrijf gaan ondersteunen?

Natuurlijk moeten we uw details weten: wat heeft u nodig? Waar heeft u het nodig, en wanneer heeft u dit nodig? Met de Public Cloud-versie krijgt u een eenvoudig te onderhouden oplossing tegen mogelijk lagere eigendomskosten. Het is onze ervaring dat implementaties van 3 tot 6 maanden haalbaar zijn als de organisatie in staat en in staat is om deze transitie te maken. Het succes hangt af van de transformatie en adoptie van de oplossing door alle niveaus binnen de organisatie.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Josien van der Burg - Sales Manager - Scheer Nederland

Categorieën